Als u op zoek bent naar een baan, zijn online sites zoals LinkedIn een belangrijke bron. LinkedIn stelt u in staat om professionele informatie en een cv te uploaden en te netwerken met andere mensen in uw vakgebied. Via LinkedIn kunt u ook solliciteren naar banen en communiceren met bedrijven die personeel in uw vakgebied aannemen. Stel je profiel in en ga op zoek naar banen in het vakgebied waarin je zou willen werken!

Methode1 Uw LinkedIn-profiel oppoetsen

Image titled Use LinkedIn to Find a Job Step 1

1 Maak een account aan op de startpagina van LinkedIn. U moet een persoonlijk account op LinkedIn aanmaken voordat u op zoek kunt gaan naar werk. Vul uw e-mailadres en een sterk wachtwoord in. Vermeld vervolgens uw huidige functiestatus, functietitel en de branche waarin u hoopt te werken, evenals uw adres en land van verblijf.

  1. Lees meer en start uw account online op: https://www.linkedin.com/.
  2. Als je al een Google-account hebt, biedt LinkedIn je de mogelijkheid om je account aan te maken via je Google-profiel.

Image titled Use LinkedIn to Find a Job Step 2

2 Maak een LinkedIn-profiel met een gedetailleerde werkgeschiedenis. Om uw LinkedIn-profiel specifieker te maken, gelieve uw professionele carrière en uw professionele ervaring te beschrijven in de voorziene tekstvelden. Leg je persoonlijke sterke punten en passies uit en verbind ze met je professionele ambities. [2] Voeg ook een kop van 120 tekens toe die bevat wat u doet en trefwoorden die mensen kunnen gebruiken om u op LinkedIn te vinden. Schrijf de stof in jargon, maar wees niet bang om hier en daar wat humor te gebruiken. [3]

  • Met humor benadrukt u uw profiel en laat u potentiële werkgevers zien dat het leuk is om met u samen te werken.
  • Uw titel kan er bijvoorbeeld als volgt uitzien: "Ik ben een grafisch ontwerper met 10 jaar ervaring en ben op zoek naar een fulltime baan in de buurt van de Bay Area."
  • Schrijf in de eerste persoon. Biografie geschreven door een derde partij klinkt meestal trots en ongemakkelijk.

Image titled Use LinkedIn to Find a Job Step 3

3 Voeg een headshot van uzelf in hoge resolutie toe. Professionele foto's moeten naar je profiel worden geüpload: trek een zakelijke casual outfit aan en zorg ervoor dat er niets aanstootgevends op de achtergrond van de foto te zien is. Maak een foto van jezelf die voornamelijk op je gezicht is gericht en naar voren of naar links is gericht. Zorg er ook voor dat je hoofd ongeveer 80% van het beeld inneemt. Om er aardig maar professioneel uit te zien, grijns of draag je een neutrale uitdrukking. [4]

  • Vraag een vriend of collega om een foto van je te maken met een spiegelreflexcamera als je huidige foto een foto van lage kwaliteit is of een selfie die je met je telefoon hebt gemaakt. U kunt ook naar een professionele fotostudio gaan en headshots aanvragen.

Image titled Use LinkedIn to Find a Job Step 4

4 Upload je cv en voer je cv in. Nadat u uw profiel heeft aangemaakt, kunt u gespecialiseerde informatie toevoegen. Deze stap is belangrijk omdat potentiële toekomstige werkgevers een beeld kunnen krijgen van wie je bent als werknemer en wat voor werk je in het verleden hebt gedaan. Voordat u naar uw LinkedIn-site uploadt, moet u uw cv oppoetsen en ervoor zorgen dat deze de nieuwste versie van uw cv bevat. [Vijf]

  • Als je je cv al hebt geüpload, maar het is langer dan één pagina, je ontwerp is niet goed genoeg, of het bevat niet het nieuwste werk, maak dan van deze gelegenheid gebruik om je cv bij te werken.
  • Voeg ook een korte beschrijving van uw werkgeschiedenis toe aan uw LinkedIn-profiel. Zo kunnen geïnteresseerde werkgevers jouw werkervaring opzoeken zonder het hele cv te hoeven lezen.

Image titled Use LinkedIn to Find a Job Step 5

5 Voeg een link toe naar een voorbeeld van online werken. Wervingsmanagers en potentiële bazen die LinkedIn-pagina's tegenkomen, zijn geïnteresseerd in de stijl en kwaliteit van je werk. Dit is vooral relevant als u werkt op webvriendelijke gebieden zoals programmeren, app-ontwerp en grafisch ontwerp. Upload dus een voorbeeld zodat mensen kennis kunnen maken met jouw werk! [6] Als je bijvoorbeeld een freelanceschrijver bent, link dan naar enkele van de artikelen die je hebt geschreven.

  • Deze procedure geldt niet voor mensen in alle regio's. Wanneer u bijvoorbeeld solliciteert naar een officemanager, is er mogelijk geen link online om uw professionele vaardigheden te tonen.

Image titled Use LinkedIn to Find a Job Step 6
6 Upload je eigen video waarin je werkervaring wordt uitgelegd. Dit is een geweldige manier om je LinkedIn-profiel een stap verder te brengen. De meeste smartphones of laptops hebben een camera die korte video's kan opnemen (1-2 minuten). Voor video: kleed je gepast voor je werk, kijk naar de camera en gebruik jargon als je spreekt. [7]

  • "Hallo, mijn naam is Josie Wells. Laten we het even over mezelf hebben! Ik heb 5 jaar in Sacramento gewerkt als winkelmanager en heb er elke dag van genoten. Winkels zijn perfect voor mij omdat ik van mode houd en met anderen samenwerk. ben een strikte maar rechtvaardige manager en sta bekend om af en toe pizzafeestjes in ruil voor het harde werk van mijn medewerkers."

Image titled Use LinkedIn to Find a Job Step 7
7 Vernieuw uw LinkedIn-account elke 2-3 maanden. Het is belangrijk om uw werkervaring en vaardigheidsbeschrijving te herzien om ervoor te zorgen dat alle gepresenteerde informatie actueel en nauwkeurig is. Neem een ​​aantal nieuwe vaardigheden die u op het werk hebt geleerd op in uw profiel terwijl u het bijwerkt. Maak ook meerdere keren per jaar uw nieuwe headshots en werk uw foto's bij. [8]

  • Als een wervingsmanager of wervingsmanager in een periode van zes maanden meerdere keren naar uw account kijkt en u geen wijzigingen ziet, gaan ze ervan uit dat u niet veel hebt geïnvesteerd in online zoeken naar werk.

Methode2 Netwerken en contacten leggen met contacten

Image titled Use LinkedIn to Find a Job Step 8

1 Maak een lijst van collega's en contacten met uw lokale netwerk. Zorg ervoor dat je ten minste 50 contacten op je site hebt voordat je op zoek gaat naar een baan. Vraag uw persoonlijke vrienden en collega's of u LinkedIn gebruikt en neem contact op met uw huidige en vorige collega's, studievrienden en buren. Collega's van LinkedIn kunnen als referentie dienen en aanbevelingen doen als potentiële werkgevers daarom vragen. [9]

  • Als toekomstige werkgevers naar je LinkedIn-profiel kijken, zul je onder de indruk zijn dat je al een groot netwerk opbouwt. [Tien]
    Zelfs als je potentiële contacten een keer hebt ontmoet tijdens een vergadering, kun je een bericht sturen waarin je wordt gevraagd om jezelf te introduceren en online verbinding te maken.
    Image titled Use LinkedIn to Find a Job Step 9

2 Sluit u aan bij een groep experts in uw vakgebied om uw plaatsen up-to-date te houden. LinkedIn bevat honderdduizenden groepen in verschillende beroepen, waaronder reclame, talent, marketing, sociale media en financiën. Om een ​​groep te vinden, typt u het veld dat u zoekt in de LinkedIn-zoekbalk, gevolgd door het woord 'groep'. Leden van de groep zullen informatie plaatsen over nieuwe banen die u kunt nastreven om een ​​baan te vinden.

  • Groepen zijn ook een geweldige manier om meer te weten te komen over aanstaande vergaderingen, expertmeetings en trainingsmogelijkheden.

Image titled Use LinkedIn to Find a Job Step 10

3 Neem contact op met een voormalig collega of manager voor aanbevelingen. Als u op zoek bent naar een baan, zijn verwijzingen een onvervangbare aanwinst voor uw profiel, vooral als ze afkomstig zijn van mensen met wie u eerder hebt gewerkt. Neem specifieke details op in uw verwijzingsverzoek om uw contacten te helpen begrijpen waarom ze een verwijzing nodig hebben. [12]

  • Stuur bijvoorbeeld het bericht "Hallo Jen, bedankt voor het vermelden van de advertentiecampagne die we voor Pepsi hebben opgezet en hoe het de omzet van het bedrijf met 15% heeft verhoogd."
  • Aanbevelingen kunnen worden bekeken in het profiel. Als een toekomstige werkgever meer gedetailleerde en langere aanbevelingen wil, vraag dan de maker van de aanbevelingen om een ​​volledige brief.

Image titled Use LinkedIn to Find a Job Step 11

4 Publiceer uw profiel door het elke 4-5 dagen op LinkedIn te plaatsen. Als je niet wekelijks iets op je account plaatst, zullen mensen je account als inactief beschouwen. Post dus uw intrigerende zakelijke artikelen, statistieken over werkgelegenheidscijfers in uw regio of stel vrije vragen over uw regio. Vermijd berichten in het weekend wanneer de meeste professionals zich afmelden bij LinkedIn en u uw bericht niet ziet. [13]

  • Telkens wanneer u zich aanmeldt bij uw account en iets plaatst, neem dan de tijd om uw bericht te bekijken. Een vriend of collega heeft mogelijk gereageerd op een bericht dat u hebt verzonden, of een geïnteresseerde wervingsmanager heeft u misschien een bericht gestuurd.

Image titled Use LinkedIn to Find a Job Step 12

5 Maak een toegankelijke post die door andere gebruikers kan worden gemanipuleerd. Het is belangrijk om LinkedIn-experts bij je bericht te betrekken door op de link te reageren en de link te delen. Het plaatsen van een korte video (minder dan 45 seconden) is een geweldige manier om betrokkenheid te genereren. In de video kun je je collega's vragen stellen over je werk of praten over je favoriete entertainment. U kunt zich ook concentreren op lichtgewicht op tekst gebaseerde berichten die gebruikers binnen 20 seconden kunnen lezen, delen of becommentariëren.

  • Betrokkenheid versterkt niet alleen uw persoonlijke merk, maar maakt het ook meer opvallen voor recruiters en wervingsmanagers die overwegen aan te nemen.
  • Het laat ook zien dat ze bedreven zijn in sociale media, een professionele vaardigheid waar veel werkgevers naar op zoek zijn.

Methode 3 Zoeken naar banen

Image titled Use LinkedIn to Find a Job Step 13

1 Ga naar je LinkedIn-vacaturepagina en voer in wat je zoekt. Zodra uw online profiel compleet is, kunt u op zoek gaan naar vacatures bij u in de buurt. Ga naar de pagina Vacatures en selecteer de stad en staat waarin u woont. Of, als u verhuist, selecteer de stad en de staat waarin u op zoek bent naar een baan. Vul dan de functie of het bedrijf in waarvoor je wilt werken. U kunt bijvoorbeeld "Luchtvaartingenieur" of "Martin Lockheed" invoeren. [15]

  • Vind de Jobs-pagina online op: https://www.linkedin.com/jobs.

Image titled Use LinkedIn to Find a Job Step 14
2 Volg de bedrijven waarin u geïnteresseerd bent om te zien of u mensen aanwerft. Net als andere populaire sociale netwerksites, kunt u het bedrijf waarvoor u wilt werken "volgen" om ze op de hoogte te houden wanneer ze iemand aannemen. Wees niet bang om veel bedrijven te volgen. Als je in de reclame wilt werken, volg dan zoveel reclamebureaus als je kunt vinden in het gebied waar je wilt werken. [16]

  • Bedrijven publiceren vaak online. Wanneer ze iemand aannemen, plaatst het bedrijf een vacaturelijst met details over hoe lang de sollicitatie in overweging wordt genomen.

Image titled Use LinkedIn to Find a Job Step 15

3 Neem contact op met uw recruiter of recruitmentmanager om hen uw naam te laten weten. Zodra u een bedrijf heeft gevonden dat u aanneemt, moet u eerst een relatie opbouwen met uw personeelsmanager. Klik op de hyperlink Details naast de algemene zoekbalk in de rechterbovenhoek van uw LinkedIn-pagina. Vul de bedrijfsnaam in na "recruiter" of "hiring manager".

  • Wanneer het profiel van de persoon verschijnt, stuur dan een kort bericht van 200 woorden om jezelf voor te stellen.
  • "Hallo, meneer Richardson, ik wil me graag voorstellen. Mijn naam is Jessica Fisher. Ik ben een modefotograaf. Ik heb 5 jaar in New York gewerkt. U bent de rekruteringsmanager voor Richardson Photography en zou graag contact met u opnemen over de functie van de fotograaf van het personeel dat u inhuurt.

Image titled Use LinkedIn to Find a Job Step 16

4 Gebruik gedeelde verbindingen om werkrelaties op te bouwen. Als jij en de recruitmentmanager of recruiter van je bedrijf gemeenschappelijke contacten hebben, neem dan contact op met beide kennissen en vraag of ze een sms kunnen sturen naar de manager die je voorstelt. [18]

Bijvoorbeeld: "Hallo, ik denk dat je Fred Walters kent, Recruiting Manager voor Jupiter Advertising, Bill. Ik solliciteer daar naar een baan. Aan meneer Walters, u kent mij en u bent een werknemer. Zou u mij alstublieft een kort bericht waarin wordt uitgelegd dat ik voor mij op zal komen?"
Image titled Use LinkedIn to Find a Job Step 17

5 Gebruik een aparte begeleidende brief om uw interesse in uw functie kenbaar te maken. Wanneer u contact opneemt met de personeelsmanager of de personeelsmanager voor het bedrijf waarvoor u wilt werken, schrijft u een korte persoonlijke brief waarin u aangeeft dat u geïnteresseerd bent in de baan en vraagt ​​u de personeelsmanager om uw cv en werkervaring te bekijken. .. Personaliseer uw brief door naar het profiel van die persoon te kijken en uw gemeenschappelijke interesses en zakelijke relaties met uw brief te vermelden. Houd de memo kort. Het hoeft niet langer te zijn dan 300 woorden. [19]

  • Je zou iets kunnen zeggen als: "Mevrouw Fields, mijn naam is Joseph O'Hara en ik ben geïnteresseerd in de functie van Creative Director van uw reclamebureau. Ik heb de functie eerder bekleed bij Jackson Advertising in Miami. In feite, daar heb ik de geweldige tekstschrijver Rose Jean ontmoet, die jij blijkbaar ook kent."
  • Het is ook belangrijk dat u uw sollicitatiebrief niet alleen kopieert en plakt. Als de personeelsmanager geïnteresseerd is om je aan te nemen, zullen ze sowieso om een ​​begeleidende brief vragen en teleurgesteld zijn als deze identiek is aan het bericht dat je al hebt verzonden.

Het kan erg frustrerend zijn om LinkedIn te gebruiken om een baan te vinden. Op dit punt kunt u verschillende maatregelen in dit artikel implementeren. Eentje werkt zeker. Als het probleem zich blijft voordoen, kun je ook hulp krijgen van een ondersteuningsexpert van Linkedin bellen.

 Lees ook deze blog


 

 

Comments

Popular posts from this blog

Hoe Amazon-foutcode 1060 op te lossen?

Hoe iemand op Facebook blokkeren of deblokkeren?

Amazon-prijsstrategie: tegen welke prijs moet u een product verkopen?