Iemand om een aanbeveling vragen op LinkedIn

 Weinig items op LinkedIn zijn zo essentieel of wenselijk als de persoonlijke aanbeveling als je op zoek bent naar werk. Aanbevelingen zijn gewoon korte aanbevelingsbrieven die worden weergegeven aan iedereen die uw profiel op de site bezoekt. Het krijgen van uitstekende referenties kan het verschil maken om opgemerkt te worden door een potentiële werkgever, maar ze zullen niet alleen naar u toe komen - u zult er meestal om moeten vragen. De mogelijkheden van LinkedIn maken dit gelukkig eenvoudig. Vul gewoon het aanvraagformulier voor aanbevelingen in, wijs een ontvanger aan en wacht op hun antwoord.

Deel 1 Aanbeveling aanvragen


1 Zoek het gebruikersprofiel van wie u een suggestie wilt. [1] Als je het profiel van de gebruiker hebt gevonden, zoek je naar het "... More"-symbool rechts van de foto bovenaan de pagina. U krijgt vanaf hier een selectie van alternatieven voor interactie met die gebruiker. [2]

  1. U kunt ook rechtstreeks op de pagina 'Aanbevelingen beheren' van uw gebruikersprofiel om aanbevelingen vragen.
  2. Hoe sterker de persoon die je voorstelt is, hoe meer connecties en prestaties ze hebben.


2 Selecteer "een aanbeveling aanvragen" in het vervolgkeuzemenu. Wanneer u op deze link klikt, wordt u naar een nieuwe pagina gestuurd waar u de specifieke details kunt invullen die u in het verzoek wilt opnemen. De nieuwe tools op LinkedIn maken het gemakkelijker dan ooit om uw interacties met andere mensen te beheren zonder te hoeven schakelen tussen verschillende pagina's.

  • De persoon eerst een privébericht sturen (via e-mail of de ingebouwde berichtenfunctie van LinkedIn) om te vragen of het goed is om een aanbeveling van hen te vragen, is een gebruikelijke beleefdheid.
  • U kunt nog steeds aanbevelingen van andere gebruikers krijgen, zelfs als u er niet om vraagt. Ongevraagde suggesties zijn vrijwel niet te onderscheiden van de suggesties die op uw profiel zijn gevraagd.

3 Vul het formulier in om een ​​aanvraag te doen. U wordt gevraagd om hier een paar cruciale details in te vullen, zoals uw relatie met de gebruiker en voor welke baan, talent of kwalificatie u in het bijzonder wilt worden voorgesteld. Omdat u uw eigen opmerkingen op internet kunt maken, kunt u zo specifiek zijn als u wilt. [6]

  • In plaats van genoegen te nemen met het generieke antwoord dat LinkedIn automatisch genereert, kunt u een persoonlijke notitie bij uw verzoek schrijven.
  •  Dit komt oprechter over en laat zien dat u zich inspant voor uw deel van de deal. [8]
  • Het duurt slechts een paar minuten om het aanbevelingsverzoek te voltooien, maar het kan van cruciaal belang zijn om de juiste aandacht naar uw profiel te trekken.

4 Verstuur het aanbevelingsverzoek. Nadat u het verzoek hebt verzonden, wordt de gebruiker op de hoogte gebracht en kan hij kiezen hoe hij kan reageren. Kom regelmatig terug om te zien of er nieuwe aanbevelingen zijn geplaatst.[9]

  • Controleer nogmaals of de informatie die u hebt gegeven correct, nauwkeurig en vrij van fouten is voordat u deze verzendt.
  • Verzoeken die in behandeling zijn, worden pas weergegeven op de pagina 'Aanbevelingen beheren' als ze zijn ingewilligd.

Deel 2 Kwaliteitsaanbevelingen krijgen


1 Vraag vrienden en familie om verwijzingen. Vrienden en collega's zullen niet alleen eerder geneigd zijn om uw verzoek goed te keuren, maar ze zullen ook meer te zeggen hebben omdat ze u persoonlijk kennen. [10] Dit zal hun opmerkingen meer gewicht geven, en het getuigenis zal daardoor belangrijker zijn.
  • Aanbevelingen die afkomstig zijn van mensen die u niet zo goed kent, zijn over het algemeen vaag geformuleerd en daarom minder effectief om u uit te roepen tot de beste persoon voor de baan.

2 Zorg ervoor dat uw eisen specifiek zijn. Maak zo duidelijk mogelijk wat de aard van het verzoek is en wat het moet bevatten. Het kan moeilijk zijn om met een schriftelijke aanbeveling van Fresh op de proppen te komen, dus wees niet bang om een paar voorbeelden van prestaties op te nemen. Markeer een project waarin je uitblonk, of herinner hen aan een opdracht waar ze erg blij mee waren.
  • Als u bijvoorbeeld een ervaren marketingagent bent, kunt u om een aanbeveling vragen met betrekking tot uw vermogen om indrukwekkende portefeuilles op te bouwen of u aan een strikte deadline te houden.
  • Om het de andere gebruiker gemakkelijker te maken, kunt u overwegen een ruwe versie van een basisaanbeveling te typen en hen uit te nodigen om naar eigen goeddunken wijzigingen aan te brengen.

3 Maak gebruik van advies om uw capaciteiten te bevorderen. Uw suggesties hoeven niet beperkt te blijven tot een baan die u heeft verlaten. Ze kunnen ook de aandacht vestigen op uw specifieke persoonlijke kwaliteiten en capaciteiten in het werk. [13] Deze referenties samen geven een completer beeld van wie u bent als professional.
  • Een hondentrimster kan bijvoorbeeld worden geprezen vanwege hun vermogen om hun klanten te troosten en hun baasjes op hun gemak te stellen
  • Vanwege de tijd en moeite die ermee gemoeid is, zien aanbevelingen er vaak beter uit dan aanbevelingen, die met een druk op de knop kunnen worden achtergelaten.



4 Precieze tijd voor uw vragen. Na het afronden van een contract of het maken van een positieve indruk op een netwerkevenement, is het beste moment om een ​​verwijzing te vragen direct daarna. Op die manier blijft de herinnering van de persoon aan uw uitstekende daden vers.
  • Als je thuiskomt, stuur dan een kort bericht om de persoon te laten weten hoeveel je het leuk vond om hem te ontmoeten of met hem samen te werken, en vraag hem dan of hij of zij een aanbeveling op je profiel zou willen zetten.
  • Als het een tijdje geleden is dat je contact hebt opgenomen met de persoon van wie je een aanbeveling vraagt, neem dan even de tijd om hem op de hoogte te houden van je recente activiteiten, zodat het verzoek niet als een verrassing komt.
  • Omdat de aanbevelingen die u ontvangt een tijdstempel hebben wanneer ze worden gepost, kan een scherpe waarnemer vaststellen of u uw verzoeken massaal verwerkt.

Deel 3 Uw aanbevelingen opvolgen


1 Bedank de persoon voor de aanbeveling. Het is gepast om je dankbaarheid formeel uit te drukken voor een lovende recensie met een directe communicatie, net zoals je zou doen voor elke andere persoonlijke vriendelijkheid.Stuur buiten de site een e-mail naar uw contactpersoon om uw dank uit te spreken voor hun vriendelijke woorden. Geef ze ten slotte een methode om contact te houden voor toekomstige kansen. [16]
  • Als je echt een stap verder wilt gaan, stuur dan een handgeschreven brief.
  • Dankbaarheid tonen zal u ook geliefd maken bij uw medewerkers, waardoor ze meer geneigd zijn om opnieuw met u samen te werken of uw naam door te geven aan andere geïnteresseerden.

2 Via uw profiel kunt u de status van uw aanbevelingen controleren. De webdesigners van LinkedIn hebben het gemak verbeterd waarmee u uw inkomende en uitgaande verzoeken kunt volgen. Om alles op één handige plek te zien, gaat u naar de hub "Aanbevelingen beheren" in uw gebruikersprofiel. Deze pagina geeft een lijst met nieuwe aanbevelingen zodra ze binnenkomen. [19]
  • Bekijk je aanbevelingen zodra ze binnenkomen en kies de beste om als omslagfoto voor je profiel te gebruiken.
  • U kunt zelfs de volgorde aanpassen waarin uw aanbevelingen verschijnen, zodat potentiële werkgevers uw meest waardevolle vaardigheden meteen kunnen zien.

3 Houd uw gebruikersstatistieken bij. Maak gebruik van de tools die LinkedIn biedt om uw profiel ijverig bij te werken en uw eigen merk op te bouwen. De verschillen die u verzamelt naarmate u meer ervaring opdoet in uw gebied, zullen voor zichzelf beginnen te spreken. Dit zal op de lange termijn leiden tot meer herkenning, verbindingen en kansen. 
  • Een sterk profiel bevat een verscheidenheid aan aanbevelingen van betrouwbare gebruikers.
  • Blijf door de tijd heen aantekeningen verzamelen om aan te tonen hoe uw carrière is gevorderd.
U kunt eenvoudig iemand om een aanbeveling op LinkedIn vragen door de hierboven beschreven methoden te volgen. Als u problemen ondervindt of het proces van het combineren van bestanden niet kunt voltooien, moet u de technische ondersteuning van LinkedIn om hulp vragen. "LinkedIn" is zo'n LinkedIn-derde partij. Als je contact met ze wilt opnemen, bel dan hun gratis nummer op Linkedin bellen

Lees deze blog:

Comments

Popular posts from this blog

Hoe Amazon-foutcode 1060 op te lossen?

Hoe iemand op Facebook blokkeren of deblokkeren?

Amazon-prijsstrategie: tegen welke prijs moet u een product verkopen?