Verbetering van transparantie en controle: gebruikers meer mogelijkheden geven op Facebook en Instagram

 Invoering:

Miljarden mensen vertrouwen elke dag op Facebook en Instagram om in contact te komen met anderen, hun ervaringen te delen en boeiende inhoud te ontdekken. Bij Meta gebruiken we AI-systemen om de app-ervaring van elke gebruiker te personaliseren op basis van hun voorkeuren en keuzes. We willen het idee verdrijven dat algoritmen individuen machteloos maken over de inhoud die ze zien en een meer openhartige relatie tussen gebruikers en onze algoritmen bevorderen. In deze blog streven we naar meer transparantie en controle door licht te werpen op onze AI-systemen, meer aanpassingsmogelijkheden aan te bieden en samenwerking met experts en de bredere gemeenschap te vergemakkelijken.

Transparantie in AI-systemen:

Wij geloven dat openheid essentieel is als het gaat om krachtige technologieën zoals AI. Als onderdeel van ons streven naar transparantie introduceren we systeemkaarten voor Facebook en Instagram, die inzicht bieden in hoe onze AI-systemen inhoud rangschikken. Deze kaarten leggen de voorspellingen uit die door elk systeem worden gedaan om de relevantie van de inhoud te bepalen en bieden bedieningselementen voor gebruikers om hun ervaring aan te passen. We hebben 22 systeemkaarten uitgebracht voor verschillende oppervlakken, zoals Feed, Stories, Reels en aanbevelingen van niet-verbonden accounts. Daarnaast delen we gedetailleerde informatie over de invoer (bekend als signalen) en voorspellende modellen die worden gebruikt in de Facebook Feed-rangschikking, terwijl we ervoor zorgen dat gevoelige signalen niet openbaar worden gemaakt om de integriteit van onze verdediging tegen schadelijke inhoud te behouden.

Gebruikers empoweren:

We begrijpen het belang van personalisatie en controle bij het vormgeven van uw app-ervaring. Daartoe hebben we gecentraliseerde aanpasbare bedieningselementen op Facebook en Instagram. Via de Feed Preferences op Facebook en het Suggested Content Control Center op Instagram kun je eenvoudig invloed uitoefenen op de content die je ziet. Op Instagram testen we een nieuwe functie waarmee je je interesse of desinteresse in aanbevolen haspels kunt uiten, zodat we je meer kunnen laten zien van wat je leuk vindt. Evenzo kunt u op Facebook met de functie 'Meer weergeven, minder weergeven' de inhoud verfijnen die wordt weergegeven in uw feed, video en reels. Bovendien heb je de mogelijkheid om over te schakelen naar een chronologische feed of een favorietenlijst op beide platforms samen te stellen om prioriteit te geven aan inhoud van je favoriete accounts.

Faciliteren van onderzoek en samenwerking:

Wij geloven in een open benadering van onderzoek en innovatie, waarbij we ervoor zorgen dat transformatieve AI-technologieën toegankelijk zijn buiten een select aantal technologiebedrijven. In de loop der jaren hebben we meer dan 1000 AI-modellen, bibliotheken en datasets vrijgegeven voor onderzoekers. Om academisch onderzoek en onderzoek van algemeen belang verder te ondersteunen, lanceren we de Meta Content Library en API. Deze uitgebreide tool geeft onderzoekers toegang tot openbare berichten, pagina's, groepen, evenementen en data van makers/zakelijke accounts van Facebook en Instagram. Door samen te werken met toonaangevende instellingen en experts op het gebied van veilig delen van gegevens, zoals het Interuniversitair Consortium voor Politiek en Sociaal Onderzoek van de Universiteit van Michigan, streven we ernaar de samenwerking te bevorderen en feedback te verzamelen om deze hulpmiddelen te verfijnen.

Conclusie:

Bij Meta zetten we ons in voor meer transparantie, controle en samenwerking om onze gebruikers op Facebook en Instagram meer mogelijkheden te bieden. Door inzicht te bieden in onze AI-systemen, aanpasbare bedieningselementen aan te bieden en onderzoeksmogelijkheden te faciliteren, willen we ervoor zorgen dat uw app-ervaring is afgestemd op uw voorkeuren, terwijl we openheid en verantwoording behouden. We nodigen je uit om de nieuwe functies te verkennen, de aanpassingsopties te gebruiken en samen met ons een verantwoord en gebruikersgericht AI-ecosysteem vorm te geven.

Opmerking: deze herziene blog bevat de belangrijkste punten van het oorspronkelijke bericht en benadrukt het belang van transparantie, controle en samenwerking op Facebook en Instagram. Het condenseert de inhoud tot een beknopt en aantrekkelijk formaat met behoud van de essentiële informatie.

Als je vragen of opmerkingen hebt of hulp nodig hebt bij een aspect van je Facebook- en Instagram-ervaring, is ons ondersteuningsteam 24/7 beschikbaar om persoonlijke hulp te bieden. Neem contact met ons op via Facebook bellen om de ondersteuning te krijgen die u nodig heeft. Uw tevredenheid is onze topprioriteit.

Comments

Popular posts from this blog

Hoe Amazon-foutcode 1060 op te lossen?

Hoe iemand op Facebook blokkeren of deblokkeren?

Amazon-prijsstrategie: tegen welke prijs moet u een product verkopen?