Hoe en waar PayPal te gebruiken in Maleisië: gids voor 2023

 PayPal1 is een bekende digitale betaalmethode die veel wordt gebruikt voor het doen van aankopen op e-commercesites. Met extra kopersbescherming voor sommige transacties is PayPal veilig en eenvoudig te gebruiken. PayPal kan worden gebruikt om geld te sturen naar familie en vrienden in binnen- en buitenland.

PayPal biedt een aantal zeer nuttige services, waarvan sommige gratis zijn. Maar het is niet altijd de beste optie, vooral als het om vreemde valuta gaat, omdat toeslagen en valutaconversiekosten kunnen oplopen, waardoor uw totale kosten stijgen.

Als u zich afvraagt hoe u PayPal in Maleisië kunt gebruiken, inclusief beschikbare services, kosten en hoe u aan de slag kunt, vindt u in deze gids alles.

Wat is PayPal?

PayPal bestaat al meer dan 20 jaar en heeft een revolutie teweeggebracht in online winkelen en elektronische betalingen. Met PayPal kunt u geld naar iemand sturen door simpelweg zijn telefoonnummer of e-mailadres te gebruiken terwijl u veilig online winkelt.

De PayPal Group biedt nu een breed scala aan bedrijven en services waarmee gebruikers online en via de PayPal-app kunnen betalen en betaald ontvangen, evenals aanvullende goederen zoals krediet en leningen in bepaalde regio's. Dit artikel concentreert zich op de PayPal-services die in Maleisië worden aangeboden, zoals veilige online transacties.

Maar hoe zit het met de veiligheid? PayPal is veilig te gebruiken zolang u normale voorzorgsmaatregelen neemt, zoals uw account beveiligen met een sterk wachtwoord en nooit geld sturen naar iemand die u niet kent.

Is PayPal beschikbaar in Maleisië?

Dus - kan ik PayPal gebruiken in Maleisië? Het goede nieuws is dat PayPal Maleisië een scala aan services biedt aan mensen hier, waaronder eenvoudige manieren om online te betalen en geld te sturen naar vrienden en familie over de hele wereld.

Waar kan ik PayPal gebruiken in Maleisië?

Laten we vier verschillende serviceopties van PayPal Maleisië doornemen.

1. Betaal met PayPal tijdens het winkelen

Wanneer u online winkelt, accepteren miljoenen winkeliers PayPal als betaalmiddel. PayPal biedt een eenvoudige en veilige betaalmethode voor alles, van het bestellen van eten via voedselpanda tot het kopen van modebenodigdheden via asos. Wanneer u bij de kassa komt, hoeft u alleen maar PayPal te kiezen als uw gekozen betaalmethode en vervolgens de instructies te volgen om te betalen met uw PayPal-saldo, een aangesloten kaart of een bankrekening.

Later zullen we doornemen hoe u een PayPal-rekening kunt maken in Maleisië. Het is een heel eenvoudig proces en zodra de door u gekozen kaart of bankrekening aan PayPal is gekoppeld, kunt u gemakkelijk betalen zonder dat u bij elke aankoop uw financiële gegevens hoeft in te voeren. U blijft ook belonings- of loyaliteitspunten verdienen die door uw kaartuitgever worden aangeboden.

Het is gratis om PayPal te gebruiken om te winkelen wanneer u in uw lokale valuta betaalt - in dit geval dus MYR. Wanneer valutaconversie nodig is, moet er echter een vergoeding worden betaald die behoorlijk hoog kan zijn. De exacte vergoeding varieert op basis van de betrokken valuta's, maar 2,5% - 4% is normaal².

2. Stuur geld met PayPal

PayPal biedt manieren om geld te sturen naar dierbaren met slechts een telefoonnummer of e-mailadres2. Dat is heel praktisch, en afhankelijk van hoe u de betaling financiert, kan het ook snel zijn. Het geld wordt overgemaakt naar de PayPal-rekening van de ontvanger, van waaruit de ontvanger het geld kan opnemen op zijn bankrekening of creditcard, of het kan gebruiken bij de volgende keer dat hij online winkelt.

PayPal kan kosten in rekening brengen wanneer u geld verzendt, en die kosten kunnen behoorlijk hoog zijn als u de ene valuta moet inwisselen voor een andere om uw geld in beweging te krijgen. Hieronder vindt u de meest voorkomende kosten die in rekening kunnen worden gebracht.

3. Voer terugkerende PayPal-betalingen uit

Terugkerende betalingen4 zijn een handige functie van PayPal waarmee u bijvoorbeeld abonnementen kunt beheren. Selecteer in deze situatie gewoon PayPal als uw betaalmethode op de website van de handelaar en u kunt uw reguliere transacties bekijken en beheren via uw PayPal-rekening.

4. PayPal voor bedrijven

Deze handleiding richt zich voornamelijk op PayPal Maleisië voor gebruikers met een persoonlijke rekening. Maar als u op zoek bent naar een praktische manier om online betalingen voor uw bedrijf te accepteren, kunt u ook geïnteresseerd zijn in PayPal voor bedrijven5. Zorg ervoor dat u het juiste rekeningtype kiest voor uw doeleinden, aangezien zakelijke rekeningen voor PayPal verschillen van persoonlijke rekeningen wat betreft functies en kosten. PayPal biedt echter wel tools voor bedrijven, zoals veilige betaalmethoden via deelbare links, websiteknoppen en volledig uitgeruste kassa's.

PayPal gebruiken om geld over te maken

Wilt u iemand betalen met PayPal? Dit is wat u moet doen:

  • Log online of in de app in op uw PayPal-account
  • Voer het e-mailadres of telefoonnummer van de ontvanger in
  • Voeg het bedrag toe dat u wilt verzenden en kies de valuta die u nodig heeft
  • Kies de gekoppelde betaalmethode die je wilt gebruiken - normaal gesproken een bankrekening of kaart
  • Controleer alles nog eens en bevestig
  • U kunt uw betaling volgen in de PayPal-app of online
Het is belangrijk om de kosten die u betaalt bij het verzenden van een betaling met PayPal dubbel te controleren, aangezien sommige transacties een of meer kosten kunnen hebben die snel oplopen. Internationale PayPal-kosten kunnen bijzonder hoog zijn - en in het algemeen brengt elke overboeking die met een kaart wordt gefinancierd ook hogere kosten met zich mee. Lees hier meer over PayPal-kosten.

Hoe geld ontvangen van PayPal?

Nadat uw PayPal-account is geactiveerd, kunt u gemakkelijk betalingen van andere PayPal-gebruikers accepteren. Het geld wordt automatisch geplaatst zodra de betaling is voltooid, als u ze gewoon het e-mailadres of telefoonnummer geeft dat aan uw PayPal-rekening is gekoppeld.

Als u geld op uw PayPal-saldo heeft staan, kunt u beslissen of u het daar wilt houden (voor bijvoorbeeld toekomstige betalingen) of wilt opnemen op een kaart of bankrekening die aan uw PayPal-rekening is gekoppeld. Houd er rekening mee dat er, afhankelijk van de valuta die u bezit en de rekening of kaart waarop u het geld wilt storten, kosten kunnen worden gemaakt wanneer u uw geld opneemt.

Een handig en mogelijk goedkoper alternatief in Maleisië: Wise account

Als u internationaal zaken doet, is PayPal misschien niet de beste keuze. Uitchecken

Verstandig als u geld uit het buitenland moet ontvangen of internationaal geld moet verzenden, om te zien of u kunt sparen. Wise biedt veel van de functies die beschikbaar zijn via PayPal - en ook een paar extra's.

Hier is een topline-vergelijking van Wise versus PayPal:

Valutaconversie, buitenlandse betalingen en rekeningen met meerdere valuta's zijn expertisegebieden voor zowel particuliere als zakelijke klanten bij Wise. U kunt meer dan 50 verschillende valuta's in uw Smart Account houden en tussen deze valuta's wisselen tegen de middenkoers (dezelfde koers die u op Google ziet) zonder toeslagen. U kunt ook lokale bankgegevens verkrijgen om gratis betalingen te ontvangen uit meer dan 30 verschillende landen, samen met een gekoppelde debetkaart voor eenvoudige online en offline uitgaven (behalve voor overboekingen in USD).

Vergelijk het gebruiksgemak en de kosten van Wise voordat u PayPal Maleisië gebruikt om een buitenlandse betaling te verzenden. U zou kunnen ontdekken dat u een veel betere wisselkoers kunt ontvangen en uiteindelijk geld kunt besparen.

Hoe maak je een PayPal-account aan in Maleisië?

Een PayPal Maleisië-account aanmaken is heel eenvoudig en kan online of met uw smartphone worden gedaan. Dit is wat u moet doen:
  • Open de PayPal-desktopsite of download de app
  • Selecteer Aanmelden
  • Kies een persoonlijk of zakelijk account, afhankelijk van uw behoeften
  • Voer uw persoonlijke gegevens in volgens de aanwijzingen
  • Stel een veilig wachtwoord in en koppel uw bankrekening voor betalingen
  • Mogelijk wordt u gevraagd een verificatiestap uit te voeren voor de veiligheid tijdens het instellen van uw PayPal-rekening, en u moet een bankrekening of kaart toevoegen voordat u kunt beginnen met betalen. Dit kan worden gedaan door naar het Wallet-menu te navigeren en de aanwijzingen te volgen.
U moet uw account bij PayPal verifiëren om toegang te krijgen tot alle functies. Om dit te laten werken, moet u meestal een bevestigde bankrekening of creditcard koppelen en uw persoonlijke gegevens verstrekken. De precieze procedure kan veranderen afhankelijk van de transacties die u doet, maar u wordt door elke stap geleid op de PayPal-website of in de mobiele app.

Hoe een PayPal-account verifiëren?

Om te winkelen of betalingen te verzenden, hoeft u geen geld op uw PayPal-rekening te storten. Uw geld kan eenvoudig automatisch van de gekoppelde bankrekening of creditcard worden afgeschreven. Maar u kunt meestal deze stappen8 volgen als u om welke reden dan ook geld op uw PayPal-rekening moet zetten:

Hoe PayPal Maleisië opwaarderen

Om te winkelen of betalingen te verzenden, hoeft u geen geld op uw PayPal-rekening te storten. Uw geld kan eenvoudig automatisch van de gekoppelde bankrekening of creditcard worden afgeschreven. Maar u kunt meestal deze stappen8 volgen als u om welke reden dan ook geld op uw PayPal-rekening moet zetten:
  1. Klik op Portemonnee
  2. Selecteer Geld overmaken
  3. Tik op Geld toevoegen aan uw saldo
  4. Selecteer de bank waarvan u wilt overboeken
  5. Vul het bedrag in dat u wilt overmaken
  6. Klik op Toevoegen
Er is meer informatie over het toevoegen van geld aan PayPal in deze handleiding voor het opwaarderen van PayPal

Samenvatting

Hierdoor begrijpt u nu hoe u zich kunt aanmelden voor een PayPal-rekening in Maleisië, hoe u uw rekening kunt valideren en, misschien wel het allerbelangrijkste, hoe u geld van PayPal kunt opnemen. Bekijk de kosten van de verschillende soorten transacties voordat u uw PayPal-rekening in Maleisië gebruikt. Hoewel veel PayPal-services gratis zijn, hebben andere wel kosten, die erg hoog kunnen zijn als u zaken doet in het buitenland.

Bekijk in plaats daarvan Smart om te zien of u kunt besparen op conversie- en transactiekosten als u betalingen in vreemde valuta verzendt en ontvangt of als u online moet winkelen bij een handelaar in het buitenland.

De hierboven genoemde oplossingen zouden voldoende moeten zijn om het probleem "PayPal in Maleisië" op te lossen. Desalniettemin kunnen er enkele maatregelen zijn die de technische ondersteuning van Helpnummer Paypal bellen vereisen.

Comments

Popular posts from this blog

Hoe Amazon-foutcode 1060 op te lossen?

Hoe iemand op Facebook blokkeren of deblokkeren?

Amazon-prijsstrategie: tegen welke prijs moet u een product verkopen?