Hoe vriendschapsverzoeken op Facebook te blokkeren

Ben je het beu om Facebook-vriendschapsverzoeken te krijgen van willekeurige vreemden, bots en mensen met wie je niet wilt praten? Je kunt voorkomen dat mensen die je niet kent je vriendschapsverzoeken sturen door snel je privacy-instellingen te wijzigen. Door je Facebook-vriendschapsverzoeken te beperken tot Vrienden van Vrienden, worden de meeste ongewenste vriendschapsverzoeken geblokkeerd. In dit artikel wordt uitgelegd hoe u kunt bepalen wie u kan volgen en u vriendschapsverzoeken kan sturen op Facebook.

Methode 1

1 Open Facebook in uw internetbrowser. Typ www.facebook.com in de adresbalk en druk op ↵ Enter of ⏎ Return op je toetsenbord.

  • Als u niet automatisch bent aangemeld, voert u uw e-mailadres of telefoon en uw wachtwoord in de rechterbovenhoek in en klikt u op Aanmelden.

2 Klik op het pictogram Afbeelding met de titel Android7dropdown.png in de rechterbovenhoek. Deze knop bevindt zich naast het meldingspictogram in de rechterbovenhoek van uw scherm. Er wordt een vervolgkeuzemenu geopend.


3 Klik op Instellingen in het vervolgkeuzemenu. Hierdoor wordt uw pagina Algemene accountinstellingen geopend.

4 Kikop het tabblad Privacy in het linkermenu. Deze optie staat naast een geel hangslotpictogram aan de linkerkant van de pagina. Het opent Privacy-instellingen en hulpmiddelen aan de rechterkant.

5 Klik op de knop Bewerken naast "Wie kan u vriendschapsverzoeken sturen?" Hier kun je wijzigen wie een verzoek kan sturen om jou als vriend toe te voegen.

6 Klik op het vervolgkeuzemenu onder "Wie kan jou vriendschapsverzoeken sturen?" De vervolgkeuzelijst toont de privacy van uw huidige vriendschapsverzoek. Het opent uw opties in een vervolgkeuzemenu.

  • De standaardinstelling hier is Iedereen.

7 Selecteer Vrienden van vrienden in de vervolgkeuzelijst. Dit voorkomt dat iemand die geen vrienden is met ten minste één van je vrienden je willekeurig toevoegt en je een verzoek stuurt.

  • Wanneer deze optie is geselecteerd, moet een gebruiker in een van de eigen vriendenlijst van uw vrienden staan om u een verzoek te kunnen sturen.

Methode 2 op mobiel


1 Open de Facebook-app op je telefoon of tablet. De Facebook-app ziet eruit als een witte "f" in een blauw pictogram. Je vindt het op je startscherm of je Apps-menu.

  • Als u niet automatisch bent aangemeld, voert u uw e-mailadres of telefoonnummer en uw wachtwoord in voordat u doorgaat.

2 Tik op de ☰-knop. Hierdoor wordt uw navigatiemenu op een nieuwe pagina geopend.

  • Op iPhone en iPad bevindt deze zich in de buurt van de rechterbenedenhoek.
  • Op Android staat het in de rechterbovenhoek.

3 Scrol omlaag en tik op Instellingen en privacy. Hierdoor worden enkele submenu-opties onder de kop uitgevouwen.

4 Tik op Instellingen onder Instellingen en privacy. Hierdoor worden uw instellingen en voorkeuren op een nieuwe pagina geopend.

5 Scrol omaag en tik op Privacyinstellingen. Deze optie wordt weergegeven naast een grijs hangslotpictogram onder de kop 'Privacy'.

6 Scrol omlaag en tik op Wie kan je vriendschapsverzoeken sturen? doos. Dit is de bovenste optie onder de kop 'Hoe mensen u vinden en contact met u opnemen'. Hiermee kunt u wijzigen wie u een vriendschapsverzoek kan sturen.

  • Dit opent uw opties om te selecteren wie u vriendschapsverzoeken kan sturen.


7 Slecteer Vrienden van vrienden op de pagina Vriendschapsverzoeken. Dit voorkomt dat iemand die niet bevriend is met ten minste één van je vrienden je toevoegt en je willekeurig een verzoek stuurt.
  • Wanner deze optie is geselecteerd, moet een gebruiker in een van de eigen vriendenlijst van uw vrienden staan om u een verzoek te kunnen sturen.

Neem echter gerust contact op met onze technische experts van Facebook bellen om uw probleem met het snel wijzigen van uw privacy-instellingen op te lossen. Stel ze hiervan op de hoogte door te bellen. Gebruik de Live Chat-optie voor snelle oplossingen. Ik ben dankbaar.

Comments

Popular posts from this blog

Hoe Amazon-foutcode 1060 op te lossen?

Hoe iemand op Facebook blokkeren of deblokkeren?

Amazon-prijsstrategie: tegen welke prijs moet u een product verkopen?