Wat is PayPal en hoe werkt het?

 PayPal is een online betalingssysteem en mobiele app die het uitwisselen van geld tussen partijen mogelijk maakt. Klanten van PayPal openen een rekening en koppelen deze aan een cheque of creditcard (of beide) en/of een creditcard.

Gebruikers kunnen PayPal als tussenpersoon gebruiken om online of persoonlijk betalingen over te maken of te ontvangen zodra de identificatie en het bewijs van geld zijn geverifieerd. PayPal wordt zowel online als offline door miljoenen kleine en grote retailers geaccepteerd.

Bovendien biedt PayPal debet- en creditcards met de naam PayPal.

Hoe werkt PayPal?

PayPal biedt betalingsservices aan zowel klanten als bedrijven die de service accepteren. In fysieke winkels gebruiken verkopers een PayPal-kaartlezer en maken ze PayPal ook een betalingsoptie op hun websites.

Consumenten kunnen vrij gemakkelijk geld overmaken en rekeningen betalen. Of de ontvanger nu een PayPal-account heeft of niet, geld kan naar elk e-mailadres of telefoonnummer worden verzonden.

Gebruikers moeten een creditcard, betaalpas of bankrekening opgeven om een account aan te maken, en ze moeten ook een e-mailadres opgeven. Voordat de service kan worden gebruikt, controleert PayPal de gegevens om er zeker van te zijn dat de persoon die de account opent, de rechtmatige eigenaar.

Shoppers kunnen de PayPal-optie kiezen om aankopen online te voltooien als de winkelier de service heeft. Transacties worden binnen enkele minuten voltooid en het bedrijf belooft dat overschrijvingen onmiddellijk beschikbaar zijn voor betaling of opname op een bankrekening.

PayPal voor bedrijven

PayPal biedt bedrijven verschillende opties voor het beheer van hun dagelijkse activiteiten. Dit omvat alternatieven voor krediet en financiën, bedrijfsbeheerdiensten en betalingsportalen voor zowel online als offline transacties. Bovendien moeten bedrijfseigenaren een e-mailadres opgeven om een account aan te maken.

Door een betaalmethode aan te bieden waarbij de betaler of begunstigde geen creditcard- of bankrekeninggegevens hoeft te verstrekken, wil PayPal online aankopen veiliger maken. Als gevolg hiervan zijn transacties sneller dan met conventionele methoden, is het geld veilig en worden persoonlijke gegevens beschermd.

PayPal-kosten

In plaats van zijn geld te krijgen van mensen die het gebruiken om te betalen, haalt PayPal het meeste uit de vergoedingen die het bedrijven in rekening brengt.

Als u een PayPal-saldo of uw gekoppelde bankrekening gebruikt en de betaling in uw lokale valuta wordt gedaan, zijn er geen kosten verbonden aan het gebruik van PayPal om de transactie te betalen. Nogmaals, in uw lokale valuta zijn er geen kosten als u contant geld naar een vriend of familielid stuurt in plaats van naar een bedrijf. Geld overmaken tussen uw bankrekening en PayPal is gratis.

Andere transacties brengen kosten met zich mee:
  • Er zijn 4% valutaconversiekosten voor de meeste transacties waarbij conversie betrokken is.
  • Een PayPal-transactie waarbij gebruik wordt gemaakt van uw gekoppelde creditcard brengt een vergoeding met zich mee van 2,9% plus een vaste vergoeding die per land verschilt. Het is 0,30 cent in de VS.
  •  De truc hier is om ervoor te zorgen dat uw PayPal-rekening standaard op uw lopende rekening staat, niet op uw creditcard.
De creditcards en betaalpassen van het PayPal-merk hebben hun eigen vergoedingsstructuren, die vrij typerend lijken voor de branche.

Andere kosten zijn van toepassing op minder routinematige transacties, zoals het kopen en verkopen van cryptocurrencies en het verzenden van liefdadigheidsdonaties.

PayPal versus zijn concurrenten

PayPal heeft nu een aandeel van 32,3% in de wereldwijde markt voor online betalingsdiensten. Dat laat het nog steeds achter op de gecombineerde cijfers van Stripe en Stripe Connect, die samen een marktaandeel van meer dan 40% hebben. Het Nederlandse Adyen komt op de derde plaats met 11,6%. Alle andere concurrenten zijn in enkele cijfers, inclusief Square, Braintree en Venmo.

Dat betekent niet noodzakelijkerwijs dat ze beter zijn, maar het kan betekenen dat de PayPal- en Stripe-betalingsopties gemakkelijker te vinden zijn in winkels en online.

Over Streep

Stripe is een betalingsplatform gevestigd in Dublin, Ierland.

Een meer recente spin-off van Stripe is Stripe Connect. Kleine internetbedrijven, vooral degenen die wereldwijd willen gaan, zullen profiteren van deze editie, die is gemaakt om aan hun eisen te voldoen. Door Stripe als tussenpersoon te gebruiken, kunnen deze bedrijven tientallen creditcards in 135 verschillende valuta accepteren.

Forbes' zij-aan-zij vergelijking van Stripe en PayPal laat zien dat hun tarieven en diensten vergelijkbaar zijn, maar Stripe kan meer aanpasbaar zijn en PayPal is misschien beter en gemakkelijker voor kleine bedrijven.

Speciale overwegingen


Ondanks dat het geen bank is, is PayPal nog steeds onderworpen aan veel van dezelfde consumentenbeschermingswetten die van toepassing zijn op banken.

De snelheid waarmee u de bank bijvoorbeeld informeert dat er onwettige activiteiten op uw rekening hebben plaatsgevonden, is van invloed op de omvang van uw schuld voor een ongeautoriseerde transactie. Het wordt aangeraden dat PayPal-klanten hun rekeningen regelmatig controleren. Als u dit doet, vermindert u hun aansprakelijkheid door PayPal meteen op de hoogte te stellen als u zich zorgen maakt.

Geschiedenis van PayPal

Een software-startup met de naam Confinity introduceerde eind jaren negentig een vroege versie van PayPal, zoals we die kennen als betalingssysteem voor Palm Pilot-gebruikers. Later sloot het bedrijf zich aan bij X.com, een aanbieder van online bankieren, en in 2000 nam het de PayPal-naam als officiële naam aan.

Als de betaalmethode voor eBay-kopers en -verkopers is PayPal met succes mainstream geworden. In een poging om zijn klantenbestand uit te breiden, nam de veilingsite in 2002 de beslissing om PayPal te kopen en maakte het de officiële betaalmethode van de site.

In 2015 werd PayPal afgesplitst als een onafhankelijk bedrijf. Bedrijfsaandelen worden op de Nasdaq verhandeld onder het tickersymbool PYPL.

Gedurende zijn bestaan heeft PayPal tal van bedrijven uitgekocht die actief zijn in verschillende sectoren van de markten voor betalingen, digitale geldoverboekingen en financiële transacties. Toen de overgenomen bedrijven werden samengevouwen in PayPal, brachten sommige van deze overnames technologische vooruitgang en nieuwe functies met zich mee.

PayPal kocht BrainTree, eigenaar van de rivaliserende dienst Venmo, in 2013.

De merken van PayPal omvatten nu Xoom, Zettle, Hyperwallet, Honey, Happy Returns by PayPal, Chargehound, Paidy en Simility

Is PayPal een goede keuze voor een klein bedrijf?


PayPal is een van de vele concurrenten voor kleine zakelijke klanten, maar het is een grote.

De voordelen voor een handelaar zijn onder meer een groot gebruiksgemak en toegang tot een reeks extra functies die u kunnen helpen bij het runnen van een klein bedrijf.

De nadelen zijn onder meer relatief hoge handelaarskosten in vergelijking met sommige creditcardbetalingsdiensten.

(Vergeet niet dat sommige basisdiensten gratis zijn voor gebruikers, dus handelaren dragen de last.)

Is PayPal een goede keuze voor een consument?

PayPal is waarschijnlijk de enige optie bij het afrekenen als u online koopt in de Verenigde Staten, anders dan vooraf met een creditcard of betaalpas te betalen. Aangezien u PayPal kunt gebruiken om de betaling van uw bankrekening af te trekken en alle kosten te vermijden, is dit misschien wel uw beste financiële alternatief. (Zorg er wel voor dat u uw lopende rekening kiest als uw standaardbetaalmethode op PayPal, anders leidt het gebruik van een opgeslagen creditcard tot hogere kosten.)

Als je in de echte wereld aan het winkelen bent, heb je veel betaal-apps om uit te kiezen. Het is het beste om betaalapps te vergelijken voor degene die het beste bij u past.

Is PayPal veilig te gebruiken?

PayPal maakt gebruik van end-to-end-codering en gebruikers hebben de mogelijkheid om tweefactorauthenticatie in te schakelen om de veiligheid van hun transacties te vergroten. Het is zo veilig als elektronische transacties tegenwoordig zijn.

Het komt neer op

PayPal is een grote speler in het drukke gebied van betaalapps voor online en offline gebruik.

De basisdiensten, zoals het betalen van goederen met uw betaalrekening en het overmaken van geld, zijn gratis voor de gebruiker. Aan andere services zijn kosten verbonden, zoals PayPal-creditcards en -betaalpassen en transacties waarbij valuta wordt omgerekend. De tarieven zijn industriestandaard.

Verkopers die PayPal accepteren, betalen transactiekosten voor de service. Ze krijgen ook toegang tot een reeks gerelateerde services voor kleine bedrijven die worden aangeboden door PayPal.

PayPal is de dominante betalingsdienst voor online transacties. Eigenaren van kleine bedrijven moeten de beoordelingen van concurrenten bekijken wanneer ze overwegen welke van de vele beschikbare betalingsapps ze moeten gebruiken.

Bent u op zoek naar Wat is PayPal en hoe werkt het? Neem contact op met de PayPal-experts van Paypal bellen en vind direct hulp voor uw vragen

Comments

Popular posts from this blog

Hoe Amazon-foutcode 1060 op te lossen?

Hoe iemand op Facebook blokkeren of deblokkeren?

Amazon-prijsstrategie: tegen welke prijs moet u een product verkopen?