Hoe u uw telefoonnummer van Instagram kunt verwijderen: desktop en mobiel

Wil je niet dat mensen die jouw telefoonnummer hebben jou kunnen toevoegen als vriend op Instagram? Gelukkig kun je je telefoonnummer van Instagram verwijderen om te voorkomen dat iemand met je telefoonnummer je kan vinden. Dit wikiHow-artikel leert je hoe je dat doet met een webbrowser en de mobiele app.

Dingen die u moet weten

Verwijder uw account uit Account Center, zorg ervoor dat u een gevalideerd e-mailadres heeft opgegeven en schakel tweefactorauthenticatie uit voordat u probeert uw nummer te wissen.

Tik op het profielpictogram in de Instagram-app. Selecteer Profiel/persoonlijke gegevens bewerken. Tik op het telefoonnummerveld, verwijder het nummer en sla het op.

Ga naar uw profiel in een webbrowser en klik op Profiel bewerken. Selecteer uw telefoonnummer. Verwijder het nummer en klik op Verzenden.

Methode 1 De mobiele app gebruiken


1 Instagram openen. Dit app-pictogram ziet eruit als een cameralenspictogram op een roze en paarse achtergrond met kleurovergang.

  • Log in als je nog niet bent ingelogd.
  • Hoewel u uw telefoonnummer kunt verwijderen met de mobiele app, is het gebruik van een webbrowser op een computer de gemakkelijkste manier om dit te doen.


2 Verwijder uw account uit Accountcentrum. Tik hiervoor op uw profielfoto, tik vervolgens op het menupictogram met drie regels en selecteer Instellingen. Tik onderaan dat menu op Accountcentrum en Accounts en profielen. Tik op het Instagram-account dat je wilt verwijderen en tik vervolgens op Verwijderen uit Accountcentrum.

  • Als je je Instagram uit Accounts Center verwijdert, wordt de connectiviteit tussen je meta-accounts (zoals Facebook en andere Instagram-accounts) verminderd, maar wordt voorkomen dat je telefoonnummer automatisch wordt ingevuld door een ander account.[1]

3 Zorg ervoor dat u een geldig e-mailadres heeft ingevuld onder Privégegevens. Als er geen e-mailadres is ingevuld, tikt u op om er een in te voeren en tikt u vervolgens op Volgende. U ontvangt een verificatie-e-mail.

  • U moet een e-mailadres of een telefoonnummer bij uw account hebben. Om uw telefoonnummer te verwijderen, moet een geldig e-mailadres worden ingesteld.

4 Zorg ervoor dat tweefactorauthenticatie is uitgeschakeld. Tik op het profielpictogram rechtsonder en vervolgens op de 3 horizontale lijnen rechtsboven. Navigeer onderaan naar Instellingen en vervolgens naar Beveiliging. Tik op Tweefactorauthenticatie. Als 2FA nog niet is ingesteld, hoeft u niets te doen. Als het is ingesteld, zet u de schakelaar of schakelaars uit.

  • Twee-factor-authenticatie (2FA) houdt uw account veilig door u te waarschuwen wanneer iemand probeert in te loggen op uw account vanaf een niet-herkend apparaat om de inlogpoging te verifiëren. Als u uw telefoonnummer wilt verwijderen, kunt u 2FA niet inschakelen.

5 Verwijder je telefoonnummer van je Instagram-profiel. Tik op het profielpictogram, tik vervolgens op Profiel bewerken en tik op Instellingen voor persoonlijke informatie. Tik op het telefoonnummerveld en verwijder het nummer daar. Tik op Volgende en vervolgens op het vinkje rechtsboven om uw gegevens op te slaan.

Methode 2 De webbrowser op een computer gebruiken


1 Ga naar https://instagram.com en log in. U kunt elke desktopwebbrowser gebruiken om uw telefoonnummer te verwijderen.

  • Hoewel dit kan worden gedaan met een telefoon of tablet, is dit gemakkelijker te voltooien op een computer.

2 Verwijder je Instagram-account uit Accounts Center. Om dit te doen, klikt u op uw profielfoto (deze bevindt zich in de rechterbovenhoek van uw browser) en selecteert u Instellingen. Klik aan de linkerkant van uw scherm op Accountcentrum. Selecteer Accounts en profielen en klik vervolgens op het Instagram-account dat je wilt verwijderen. Klik ten slotte op Verwijderen uit Accountcentrum.

  • Als u uw Instagram uit Accounts Center verwijdert, wordt de connectiviteit tussen uw meta-accounts (zoals Facebook en andere Instagram-accounts) verminderd, maar wordt voorkomen dat uw telefoonnummer automatisch wordt ingevuld door een ander account.[2]

3 Zorg ervoor dat u een geldig e-mailadres heeft dat aan uw account is gekoppeld. Als er geen e-mail is wanneer u naar uw profiel gaat en op Profiel bewerken tikt, klikt u om er een in te voeren en klikt u vervolgens op Verzenden. Je ontvangt een verificatie-e-mail die je moet verifiëren voordat je je telefoonnummer kunt verwijderen.

  • U moet een e-mailadres of een telefoonnummer bij uw account hebben. Om uw telefoonnummer te verwijderen, moet een geldig e-mailadres worden ingesteld.

4 Zorg ervoor dat tweefactorauthenticatie is uitgeschakeld. Navigeer op de pagina Profiel bewerken naar Privacy en beveiliging en scrol omlaag naar Tweefactorauthenticatie bijna onderaan. Klik op Twee-factorenauthenticatie-instelling bewerken. Als 2FA nog niet is ingesteld, hoeft u niets te doen. Als het is ingesteld, zet u de schakelaar of schakelaars uit.

  • Twee-factor-authenticatie (2FA) houdt uw account veilig door u te waarschuwen wanneer iemand probeert in te loggen op uw account vanaf een niet-herkend apparaat om de inlogpoging te verifiëren. Als u uw telefoonnummer wilt verwijderen, kunt u 2FA niet inschakelen.

5 Verwijder je telefoonnummer van je Instagram-profiel. Navigeer terug naar Profiel bewerken (klik op Profiel bewerken wanneer u uw profiel bekijkt) en klik vervolgens op uw telefoonnummer. Verwijder het nummer en klik vervolgens op Verzenden.

  • Dit werkt niet en uw nummer blijft in dit veld staan als u uw account niet uit Account Center heeft verwijderd, als u geen geverifieerd e-mailadres heeft of als u twee-factorenauthenticatie niet hebt uitgeschakeld.
  • Nadat je je telefoonummer hebt verwijderd, ontvang je een e-mail waarin wordt bevestigd dat je telefoonnummer van je Instagram is verwijderd
We zijn er altijd om te helpen in dergelijke gevallen. Bel ons Instagram-ondersteuningsnummer Instagram bellen om met een van onze Instagram-professionals te spreken die je zo snel mogelijk zullen helpen om Instagram-problemen op te lossen.

Comments

Popular posts from this blog

Hoe Amazon-foutcode 1060 op te lossen?

Hoe iemand op Facebook blokkeren of deblokkeren?

Amazon-prijsstrategie: tegen welke prijs moet u een product verkopen?