Hoe maak je een nep Facebook-profiel aan

 Je kunt leren hoe je een tweede nep Facebook-account kunt maken van deze wikiHow. Een nep Facebook-account maken is vrij eenvoudig; het moeilijke is om het account legitiem te laten lijken. Zodra je de details van je profiel hebt voltooid, kun je het maken met de mobiele Facebook-app voor iPhone of Android-apparaten of de Facebook-website op een computer. Facebook kan u vragen om een identiteitsbewijs met foto te uploaden dat exact overeenkomt met de naam op uw profiel als het vaststelt dat uw account onbetrouwbaar is en u hiervoor wordt gerapporteerd of als Facebook het automatisch markeert.

Deel 1 op het bureaublad



1 Facebook openen. Ga naar https://www.facebook.com. Hiermee wordt uw nieuwsoverzichtpagina geopend als u bent ingelogd.

  • Als u niet bent aangemeld bij Facebook, gaat u verder met de stap "Voer een voor- en achternaam in".


2 Klik op het menu Afbeelding getiteld Android7dropdown.png. Dit is het kleine driehoekje helemaal rechts in de donkerblauwe balk bovenaan de Facebook-pagina.


3 Kik op Uitloggen. Deze vind je onderaan het uitklapmenu. Je zou nu uitgelogd moeten zijn van je profiel.

4 Klik op Nieuw account maken. Dit is de grone knop onder de inlogvelden.

5 Voer een voor- en achternaam in. Typ de voornaam van uw valse account in het tekstveld "Voornaam" en typ vervolgens de valse achternaam in het veld "Achternaam".


6 Voeg je valse e-mailadres toe. Typ het in het veld "Mobiel nummer of e-mailadres" en voer het vervolgens opnieuw in het veld "E-mailadres opnieuw invoeren" hieronder in.

7 Voer een wachtwoord in. Typ het wachtwoord dat u wilt gebruiken in het tekstveld "Nieuw wachtwoord".


8 Stel je verjaardag in. Klik op de vervolgkeuzelijst maand en selecteer de verjaardagsmaand van uw alias en herhaal deze stap voor de vervolgkeuzelijsten dag en jaar.


9 Selecteer een geslacht. U kunt Man of Vrouw kiezen, of Aangepast selecteren om een ​​voornaamwoord te selecteren en een optioneel geslacht naar keuze in te voeren.


10 Klik op Aanmelden. Dit is een groene knop onderaan het gedeelte 'Aanmelden'. Als u dit doet, wordt uw Facebook-profiel gemaakt.


11 Controleer uw e-mailadres. Open het valse e-mailadres dat je hebt gebruikt om het profiel aan te maken, klik op de e-mail "XXXXX is je Facebook-bevestigingscode" van Facebook en klik op de knop Je account bevestigen in de e-mail. Hiermee wordt je account geverifieerd, waarna je vrij bent om te beginnen met het maken van je nepprofiel.

  • Voer desgevraagd de vijfcijferige code in die wordt vermeld in de onderwerpregel van de e-mail van Facebook voordat u begint met het maken van uw account.

Deel 2 op mobiel



1 Open Facebook. Tik op het pictogram van de Facebook-app, dat lijkt op een witte "F" in een blauw vak. Hiermee wordt uw nieuwsfeed geopend als u bent ingelogd.
  • Als u niet bent aangemeld bij Facebook, gaat u verder met de stap 'Tik op Aanmelden voor Facebook'.

2 Tik op het menu met drie regels ☰. Het bevindt zich in de rechterbenedenhoek van het scherm (iPhone/iPad) of in de rechterbovenhoek van het scherm (Android).[1]


3 Scroll naar beneden en tik op Uitloggen. Dit staat onderaan het menu.

4 Tik op Aanmelden voor Facebook. Dit is een link onderaan het scherm. Dit start het proces voor het maken van een account.



5 Tik op de knop Volgende. Dit is een blauwe knop in het midden van het scherm.

6 Voeg je valse voor- en achternaam toe. Tik op het veld "Voornaam", typ de valse voornaam van het profiel en tik vervolgens op het veld "Achternaam" en typ de achternaam.



7 Stel uw verjaardag in en selecteer Doorgaan. Selecteer een maand, dag en jaar voor de valse geboortedatum van je profiel.


8 Selecteer een geslacht en tik op Volgende. Tik op Vrouw of Man, of kies Aangepast om een ​​andere optie te selecteren.

9 Tik op Uw e-mailadres gebruiken. Wanneer u wordt gevraagd een mobiel telefoonnummer in te voeren, tikt u op deze optie hieronder om over te schakelen naar het invoerveld voor e-mail.

10 Voer je valse e-mailadres in en tik op Volgende. Tik op het tekstveld 'Voer uw e-mailadres in' en typ vervolgens het e-mailadres dat u wilt gebruiken.

11 Maak een wachtwoord aan en tik op Volgende. Tik op het tekstveld "Wachtwoord" en typ vervolgens een wachtwoord dat u wilt gebruiken.
  • Als u om een verificatiecode wordt gevraagd, opent u het e-mailadres dat u hebt gebruikt om uw Facebook-account aan te maken, zoekt u naar de code in de onderwerpregel van de e-mail van Facebook en voert u de code in op de Facebook-prompt.

Deel 3 Een geloofwaardig nepaccount maken


1 Bepaal een identiteit. U hoeft niet veel persoonlijke informatie op Facebook in te voeren, maar u moet wel een paar dingen in gedachten houden:
  • Vind-ik-leuks en interesses — Maak een lijst met dingen waarin uw alias geïnteresseerd is. Hobby's, dagelijkse bezigheden en favoriete entertainment moeten aan uw aandacht worden besteed.
  • Geboortedatum — Kies een geboortedatum die overeenkomt met uw verwachte leeftijd. Afhankelijk van de voorkeuren en interesses die je op je profiel zet, zal dit variëren.
  • Naam — Kies een naam die zo gewoon is dat hij niet de aandacht trekt, maar niet zo gewoon dat hij argwaan wekt. Vermijd veelvoorkomende aliassen (bijv. "John Smith"). Overweeg hier een naam te kiezen die populair was tijdens uw "geboortejaar".

2 Maak een nieuw e-mailaccount aan. Maak een gloednieuw e-mailadres aan dat u alleen voor uw valse account gebruikt in plaats van een bestaand echt e-mailadres voor uw profiel te gebruiken.
  • Gebruik uw fictieve e-mailadres niet voor services waarmee u kunt worden geïdentificeerd (bijvoorbeeld inloggegevens voor een bankrekening of een abonnementsservice).
  • Gebruik een andere e-mailservice dan degene die u gebruikt voor uw gewone Facebook-account. Maak een Yahoo- of Outlook-adres aan voor het nepaccount, bijvoorbeeld als uw huidige account Gmail gebruikt.
  • Zorg ervoor dat je e-mailadres geloofwaardig klinkt - gebruik dezelfde naam in je valse e-mailadres dat je van plan bent te gebruiken op Facebook om grondig te zijn. Als Facebook enige reden heeft om te vermoeden dat het account dat je aanmaakt nep is, kan het zijn dat je een identiteitsbewijs met foto moet uploaden dat overeenkomt met de accountnaam die je aanmaakt.[2]

3 Begrijp de "less is more"-regel. Het toevoegen van geloofwaardige details die niemand kan verifiëren, zoals foto's, interesses en een geschikte huidige locatie, is prima, maar overdrijf het niet. Het toevoegen van details waarvan mensen kunnen verifiëren dat ze onjuist zijn, doet afbreuk aan de geloofwaardigheid van je profiel en geeft het uiteindelijk weg als nep.
  • Vermeld bijvoorbeeld geen specifieke school of werkplek op uw account, aangezien het vrij eenvoudig is om te bepalen of iemand daadwerkelijk een school of werkplek heeft bezocht.
  • Hoe vager de details van je profiel zijn, hoe geloofwaardiger die details zullen zijn.

4 Beperk de overeenkomsten tussen jou en je fictieve profiel tot een minimum. Uw valse profiel moet merkbaar verschillen van uw echte profiel wat betreft locatie, leeftijd, naam, interesses, werk en andere factoren. Bovendien moet u de manier veranderen waarop u met mensen communiceert.
  • Als u bijvoorbeeld correcte grammatica en interpunctie gebruikt op uw echte account, probeer dan hoofdletterfouten of slechte grammatica op uw valse pagina.
  • U kunt informatie zoals uw leeftijd en interesses verzinnen zonder dat u zich zorgen hoeft te maken dat iemand erachter komt, omdat niemand anders het kan verifiëren.
  • Je moet ook voorkomen dat je meer dan een of twee mensen die je kent aan je nepprofiel toevoegt, en je mag nooit twee mensen toevoegen die je anders niet zou hebben ontmoet (bijvoorbeeld twee vreemden die je op een universiteit of een evenement hebt ontmoet).
5 Gebruik authentieke afbeeldingen. U moet uw eigen foto's maken en deze op uw profiel plaatsen, omdat het gebruik van afbeeldingen van Google een bepaalde methode is om betrapt te worden op het kopiëren van informatie. Zorg ervoor dat de afbeeldingen geen details bevatten die uw ware locatie kunnen onthullen.
  • In plaats van een foto van een straat in uw stad te plaatsen, kunt u een foto van een algemeen ogend veld uploaden.
  • Facebook kan uw account opschorten totdat u een identiteitsbewijs met foto kunt tonen om uw identiteit vast te stellen als iemand meldt dat uw profiel of foto's vals zijn.


6 Laat je echte gezicht niet zien. Je wilt natuurlijk niet dat iemand je werkelijke gezicht kan koppelen aan het nepaccount. Plaats daarom geen foto's van jezelf.
  • Dit geldt ook voor foto's van je vrienden en familie.
  • Veel mensen gebruiken foto's van hun huisdieren (of, in jouw geval, de huisdieren van iemand anders), dus het is niet verdacht om te weigeren je echte gezicht te laten zien.

7 Vrienden toevoegen. Het maakt niet uit hoe overtuigend je nepprofiel is als er niemand in de buurt is om ermee te communiceren, dus voeg wat vrienden toe! Probeer mensen toe te voegen uit het gebied waarin je volgens je profiel woont, evenals mensen uit groepen of interesses die je op je profiel hebt vermeld.
  • Houd er rekening mee dat het lastigvallen van mensen met uw nepaccount, afgezien van het fout hebben, ertoe kan leiden dat uw account wordt opgeschort.


8 Like pagina's. Als u op de knop Vind ik leuk klikt naast pagina's die uw profiel mogelijk leuk vindt, worden die pagina's toegevoegd aan uw profielen "Vind ik leuk". Dit is een gemakkelijke manier om meer diepte aan je profiel toe te voegen.


9 Laten zien, niet vertellen. Mensen praten zelden over zaken als hun persoonlijkheid en andere alledaagse onderwerpen. Expliciet feiten over jezelf vermelden in de hoop de lege plekken in je profiel in te vullen, zal alleen dienen als een rode vlag voor mensen in je vriendenlijst.
  • U kunt in plaats daarvan dingen over uw persoonlijkheid laten zien door informatie toe te voegen aan het gedeelte 'Over' van uw profiel, pagina's leuk te vinden, uw interesses bij te werken, enzovoort.


10 Beperk uw Messenger-communicatie met anderen. Dit is een ander geval waarin de "minder is meer"-regel van toepassing is: hoe meer u over uzelf of uw activiteiten moet praten, hoe gemakkelijker het voor een andere gebruiker zal zijn om te ontdekken dat uw account nep is. Tenzij je absoluut iets privé met een andere Facebook-gebruiker moet bespreken, overweeg dan om Messenger volledig te vermijden.
  • Als je Messenger gebruikt, denk er dan aan om je te houden aan de grammatica en andere communicatiemethoden die je in je berichten hebt vastgelegd (gebruik bijvoorbeeld informele, informele grammatica in Messenger als je op die manier post).

11 Blijf actief. De meeste mensen die Facebook gebruiken, zijn de hele dag redelijk actief op hun account, dus zorg ervoor dat je vrienden toevoegt, inhoud leuk vindt, af en toe uploadt en af ​​en toe je werk- of contactgegevens bijwerkt.
  • U kunt de incognitomodus van uw browser gebruiken om in te loggen op uw nepprofiel zonder dat u zich hoeft af te melden bij uw echte profiel.
  • Als je een pauze wilt nemen van je nep-Facebook-account, overweeg dan om een ​​status te posten zoals "Even op vakantie gaan". U kunt zelfs de volgende keer dat u inlogt foto's van uw "vakantie" uploaden.
  • Het af en toe posten van levensgebeurtenissen zal uw updates geloofwaardiger maken. U kunt bijvoorbeeld een jubileum van een jaar voor uw baan posten.
Met deze blog presenteren we u de oplossingen die u kunnen helpen bij het maken van een nep Facebook-profiel. Neem dan gerust contact op met onze technische experts van Facebook bellen nederland om uw probleem op te lossen met geavanceerde oplossingen. Facebook bellen nederland en vertel hen hetzelfde. Gebruik voor directe oplossingen de optie Live Chat. Bedankt!





Comments

Popular posts from this blog

Hoe Amazon-foutcode 1060 op te lossen?

Hoe iemand op Facebook blokkeren of deblokkeren?

Amazon-prijsstrategie: tegen welke prijs moet u een product verkopen?