Hoe op YouTube te zijn

 Wil je meedoen aan de YouTube-rage en misschien zelfs beroemd worden? Het uploaden van een video op YouTube is een eenvoudig proces, maar het uploaden van een goede video vereist wat meer denkwerk en creativiteit. Zie stap 1 hieronder als je wilt leren hoe je het meeste uit YouTube kunt halen en mogelijk wat geld kunt verdienen.

Deel 1 Uw account aanmaken


1 Maak een Google-account aan. U moet zich aanmelden voor een Google-account om video's naar YouTube te uploaden. Als je al Gmail of Google Drive gebruikt, heb je al een Google-account, die je gratis kunt aanmaken.


2 Maak een kanaal aan. Een 'kanaal' op YouTube is je YouTube-kanaal. Wanneer je verbinding maakt met YouTube, dient dit als je centrale locatie voor al je geüploade materiaal en opmerkingen. Je kanaal heeft in eerste instantie standaard dezelfde naam als je Google-account. Je moet een nieuw kanaal op YouTube opzetten als je een andere naam wilt gebruiken.

  • U kunt meerdere kanalen op één Google-account hebben.
  • Elk kanaal krijgt ook een bijbehorende Google+ pagina.
  • Klik op je accountnaam in de rechterbovenhoek en klik vervolgens op de optie 'Al mijn kanalen' om een nieuw kanaal te starten. Hiermee wordt een pagina geopend met al uw gekoppelde kanalen. Om een nieuw kanaal aan te maken, klik je op de knop "Een nieuw kanaal maken". Er moet respectievelijk een naam en categorie voor uw nieuwe kanaal worden ingevoerd.
  • Kies een kanaalnaam die bij je materiaal past. Dit draagt bij aan de autoriteit en herkenbaarheid van je kanaal.
3 Pak je camera en opnameapparatuur. Afhankelijk van wat je probeert te maken, heb je verschillende dingen nodig. Wil je dat je video een tv-gevoel krijgt? Een goede camcorder en enige bewerkingssoftware zijn vereist. Neem je alleen jezelf op? Hoogstwaarschijnlijk is een webcam voldoende. Je hebt je animatietools alleen nodig als je animatie uploadt; een camera is niet nodig.

Deel 2 Je kanaal aanpassen

1 Erken de noodzaak van maatwerk. Waar je kijkers hun tijd zullen besteden aan het bekijken van je video's en het achterlaten van reacties, is op je kanaalpagina. Een professioneel ogend kanaal zal mensen aanmoedigen om te blijven hangen. Je kanaal moet overeenkomen met de inhoud die je plaatst.
  • Door 'Mijn kanaal' te selecteren in het vervolgkeuzemenu in de linkerbovenhoek van de YouTube-website, krijg je toegang tot je kanaalpagina.

2 Upload een profielfoto. Dit wordt weergegeven naast elk van je geüploade films en elke keer dat je iets plaatst. Je wordt doorgestuurd naar Google+ waar je de afbeelding kunt uploaden. Daarna verschijnen de wijzigingen op je YouTube-kanaalpagina.

3 Voeg een kleine bannerafbeelding toe. Of een kijker nu op een pc of een mobiel apparaat zit, ze kunnen de banner voor je kanaal bovenaan de pagina zien. Deze banner is cruciaal voor de branding van je kanaal en kan je helpen op te vallen.
  • Je kunt foto's rechtstreeks vanaf je computer uploaden of afbeeldingen gebruiken die al naar je Google+ pagina zijn verzonden als bannerafbeelding.

4 Voeg een samenvatting toe. De beschrijving van je kanaal is te vinden in de YouTube-zoekresultaten, zodat gebruikers een kort idee krijgen van wat het te bieden heeft. Een pakkende beschrijving kan kijkers verleiden, maar een die niet waar is, kan ze afschrikken.


5 Voeg koppelingen toe. Je kunt links toevoegen aan het gedeelte Over van je kanaal. Met deze links hebben kijkers eenvoudig toegang tot uw andere pagina's op internet. Gebruik deze links om kijkers naar uw andere sites of online winkel te leiden.


6 Kijk naar andere kanalen. Als je moeite hebt om te beslissen hoe je je kanaal wilt aanpassen, kijk dan eens naar enkele van de populaire kanalen in jouw niche. Deze kunnen je ideeën geven over hoe sommige van de meer populaire kanalen hun identiteit hebben gebrandmerkt.

Deel 3 Uw video's uploaden


1 Maak videobeelden en bewerk deze. Als u zich inspant om uw films er goed uit te laten zien, zult u er veel meer grip op krijgen. Houd bij het filmen en bewerken van je video rekening met het volgende:
  • Zelfs als een YouTube-video deel uitmaakt van een serie, moet deze een introductie hebben. De introductie mag echter niet langer zijn dan 10 seconden. Om de aandacht te trekken, moet u in eerste instantie een beetje inhoud geven. In de inleiding moet je jezelf, je kanaal en het onderwerp van de video voorstellen. [1]
  • Gebruik overgangen in uw voordeel. Van de ene scène naar de andere of naar een ander onderwerp, helpen overgangen de toeschouwer. Een overgang maakt het voor het publiek makkelijker om mee te volgen.
  • Verwijder onnodige scènes en fouten. YouTube is niet live, dus je moet de tijd nemen om fouten te verwijderen en alles opnieuw te maken dat niet is geworden zoals je het wilde. Vermijd "uhs" en "ummms". Het oefenen van een script zal helpen om een goede video te maken.


2 YouTube-compatibele videocodering U moet uw video correct coderen nadat u klaar bent met filmen en bewerken om te voorkomen dat de kwaliteit verloren gaat bij het uploaden. Talloze toepassingen, waaronder Windows Movie Maker, Sony Vegas en Avidemux, zijn hiertoe in staat.
  • Video's moeten in MP4-indeling zijn met behulp van de H.264-codec voor maximale compatibiliteit en compressie van de hoogste kwaliteit


3 De video is geüpload naar je kanaal. Klik op de YouTube-pagina op de knop Uploaden in de rechterbovenhoek. Wanneer je je video post, zorg er dan voor dat je bent ingelogd met het juiste kanaal.
  • Zorg ervoor dat een video is ingesteld op Openbaar delen wanneer u deze uploadt voor algemeen gebruik, zodat YouTube-gebruikers deze kunnen zoeken en vinden.
  • Het upload- en conversieproces kan behoorlijk wat tijd in beslag nemen, vooral als je een langzame verbinding hebt.
  • U kunt rechtstreeks vanaf uw webcam opnemen in plaats van een video te uploaden, maar het wordt aanbevolen om uw webcamvideo op te nemen in een ander programma dat u meer bewerkingsopties biedt.


4 Voeg een samenvatting toe. Elke video heeft op zijn minst een beschrijving nodig. Het moet de kijker uitleggen wat het belangrijkste punt van de video is en hoe het op hen van toepassing kan zijn. Wanneer de video wordt weergegeven in zoekresultaten, wordt de beschrijving weergegeven naast de videominiatuur.
  • Plak de titel van de video niet in het gebied Beschrijving. Besteed wat tijd aan het maken van een duidelijke beschrijving.

5 Voeg tags in.Er worden enkele woorden of korte woordgroepen, ook wel tags genoemd, gebruikt om video's te classificeren. Hierdoor is de kans groter dat uw video wordt weergegeven als een gerelateerde video voor iemand die een andere video bekijkt. Om het juiste publiek aan te trekken, moet u ervoor zorgen dat uw tags zijn nauwkeurig. Er moeten ten minste drie tags op elk van uw films staan, zo niet meer.
  • Zorg ervoor dat je je video tagt met je eigen persoonlijke merk. Dit zorgt ervoor dat je video's worden weergegeven wanneer je naam of merk wordt doorzocht via Google of YouTube.
  • Bekijk andere video's in dezelfde categorie als jij en zie hoe ze tags gebruiken. Kies tags die nauw verwant zijn aan je video.
  • Vergeet synoniemen niet.


6 Pronk met je film. Je video is klaar om met de wereld te delen zodra deze is geüpload, getagd, beschreven en geannoteerd. Ook al krijg je sommige kijkers alleen via de zoekresultaten, het kan toch nuttig zijn om je film ergens anders te promoten. Deel een link ernaar op Facebook of Google+, sluit deze in je blog in en waarschuw je Twitter-volgers dat er een nieuwe video beschikbaar is. Hoe meer mensen je aan je video kunt blootstellen, hoe waarschijnlijker het is om aan populariteit te winnen.

7 Gebruik advertenties om inkomsten te genereren met uw video's. Als je aan bepaalde vereisten voldoet, kun je mogelijk worden betaald voor de weergaven die je video ontvangt. Hiervoor kan het nodig zijn om aan het begin van je film een advertentie op te zetten, waarvoor een AdSense-account nodig is.
8 Upload vaak. Een goed kanaal wordt regelmatig bijgewerkt. De beste YouTube-persoonlijkheden werken hun kanaal minstens één keer per week bij. Veel mensen zullen één grote video per week uploaden, met kleinere video's tussen de grote releases.
  • Bekijk de releaseschema's voor enkele van de meer populaire kanalen in uw niche. Dit geeft u een goed idee over hoe vaak u moet updaten.
U kunt nu een video uploaden op YouTube. Bovendien ben je op de hoogte van de stappen om op YouTube te zijn. Neem echter contact op met de YouTube bellen-specialisten van de technische ondersteuningsdienst om de server te configureren en de werking ervan op te lossen.






























Comments

Popular posts from this blog

Hoe Amazon-foutcode 1060 op te lossen?

Hoe iemand op Facebook blokkeren of deblokkeren?

Amazon-prijsstrategie: tegen welke prijs moet u een product verkopen?