Hoe op te lossen Google Drive File Stream werkt niet op een Mac of Windows

 Een beschadigde cache of een verouderd OS/File Stream-programma kan ertoe leiden dat uw Google Drive File Stream niet meer werkt. Netwerkbeperkingen kunnen mogelijk voorkomen dat Google Drive File Stream synchroniseert. Volgens ons onderzoek is er echter geen pasklare oplossing voor het probleem, en dit kan worden veroorzaakt door de keuzes en configuraties van elke gebruiker.

Het is mogelijk dat uw bestanden niet worden gesynchroniseerd tussen uw computer en Google Drive. Wanneer het synchronisatieproces is vastgelopen op "Voorbereiden voor synchronisatie" (in sommige omstandigheden stopt het synchronisatieproces gewoon). Er kan ook een melding over een autorisatiefout verschijnen. In sommige gevallen kan het bestand niet worden gewijzigd omdat het is gekoppeld aan een webgebaseerd Google-document of verwijst naar een ongeldig online Google-document:

Meestal zijn de problemen technisch van aard en zijn ze gekoppeld aan uw account en niet aan Google Drive zelf. Zorg ervoor dat u de algemene tijdelijke oplossingen hebt doorgenomen voordat we ingaan op bepaalde oplossingen. Zorg er ook voor dat aan de volgende voorwaarden is voldaan voordat u doorgaat:

Zorg ervoor dat u voldoende vrije ruimte op uw systeemschijf hebt. Controleer of uw internetverbinding actief is. Wacht op de stabiele release van File Stream/OS als je een bètaversie gebruikt. Zorg ervoor dat de melding "downloadquota overschreden" niet verschijnt (bij gebruik van rclone). Wacht tot de verwijderingsbewerking is voltooid als u onlangs een van de bestanden in de File Stream-app hebt verwijderd.

Laten we enkele basisprocedures voor probleemoplossing proberen voordat we verder gaan met complexere antwoorden.

Herstart je computer. Zorg er ook voor dat u de Twitter-pagina van Gsuite controleert om er zeker van te zijn dat alles naar behoren werkt, en bezoek de ondersteunde OS-pagina om te bevestigen dat de File Stream-app compatibel is met uw besturingssysteem.

Dit is normaal gesproken geen probleem, maar het blijkt dat het in sommige situaties kan helpen om van Google Chrome uw standaardbrowser te maken. Zorg er ook voor dat de stationsletter die u probeert te gebruiken voor de bestandsstream niet door het systeem wordt gebruikt. Als dit het geval is, gaat u naar de instellingen van de File Stream-app en wijzigt u de stationsletter.

Oplossingen (1 tot 6) zijn algemeen en kunnen zowel op het macOS (10 tot 12) als op het Windows-besturingssysteem (7-9) worden gebruikt.

1. Hernoem de DriveFS-map

Toepassingen gebruiken de cache om de prestaties te verbeteren. Een gecachte map wordt ook gebruikt door Google Drive File Stream. Als de cachemap beschadigd is, kan het huidige Google File Stream-probleem hierdoor worden veroorzaakt. In dat geval kan het verwijderen (of hernoemen) van de cachemap voldoende zijn om het probleem op te lossen.
  • Sluit uw Google Drive File Stream-app.
  • Start nu de Terminal in macOS en de opdrachtprompt in Windows.
  • Typ het volgende pad en druk op Return
Voor Mac

~/Bibliotheek/Applicatie-ondersteuning/Google

Voor ramen

%USERPROFILE%\AppData\Local\Google\
  • Zoek en hernoem nu de DriveFS-map (of verwijder deze)
  • Start uw systeem opnieuw op.
  • Start nu de File Stream-app en controleer of het probleem is opgelost.

2. Update uw besturingssysteem en de File Stream-app

Google File Stream kan mogelijk worden gehinderd door een verouderd besturingssysteem. Daarnaast is er een OS-update beschikbaar om de snelheid te verbeteren en bekende problemen op te lossen. In die situatie kan het probleem mogelijk worden opgelost door uw besturingssysteem bij te werken.

Daarnaast heeft Google bijgewerkte File Stream-app-upgrades uitgebracht om de snelheid te verbeteren en gemelde problemen op te lossen. Als de File Stream-app de oorzaak van uw probleem is, kan het helpen om deze naar de meest recente versie bij te werken.

3. Wijzig uw netwerk of gebruik een VPN

ISP's gebruiken verschillende tactieken om webverkeer te beheren en hun klanten te beschermen, maar sommige legitieme services kunnen als gevolg van dit proces worden beperkt, waaronder uw Google Drive File Stream-app. Wijzig uw netwerk om dat uit te sluiten (u kunt de hotspot van je telefoon). of gebruik een VPN.

4. Schakel uw antivirus en firewall uit

Uw antivirus- en firewallprogramma's werken samen om uw computer veilig te houden. Deze programma's daarentegen hebben een geschiedenis van het blokkeren van normale aanvraagprocessen. Om deze mogelijkheid uit te sluiten, moet u ofwel uw antivirus-/firewallsoftware uitschakelen of een uitzondering voor Google File Stream toevoegen. We zullen de procedure voor een Windows-pc als voorbeeld bespreken.

Waarschuwing: als u uw antivirus- en firewallsoftware op eigen risico uitschakelt, wordt uw systeem meer vatbaar voor gevaren zoals virussen en malware.
  • Schakel uw antivirusprogramma uit en schakel de firewall van uw systeem uit.
  • Controleer nu of de File Stream goed werkt.
  • Zo ja, voeg dan een uitzondering toe voor Google File Stream in de instellingen van je antivirus/firewall.

5. Verwijder de Chrome Remote Desktop (Screen Scraper Software)

De Google Drive File Stream kan eenvoudigweg niet samengaan met software voor delen, zoals Chrome Remote Desktop, waarvan bekend is dat deze problemen veroorzaakt met de functionaliteit van Google Drive File Stream. Als dat het geval is, kan het helpen om de Screen Sharing-software/Chrome Remote Desktop te verwijderen.

Zorg ervoor dat u uw computer opnieuw opstart voordat u File Stream opnieuw opent.

6. Gebruik Google Drive File Stream via een andere gebruiker

Als niets voor u heeft gewerkt, wordt het probleem misschien veroorzaakt door het gebruikersaccount dat u gebruikt. Maak in dat geval een andere gebruiker met beheerdersrechten en gebruik de Google Drive File Stream via de nieuw aangemaakte gebruiker.
  1. Maak een nieuwe gebruiker met beheerdersrechten. (Ook voor macOS moet u een beheerdersgebruiker maken).
  2. Start vervolgens de Google Drive File Stream in het nieuw gemaakte gebruikersaccount en controleer of het probleem is opgelost.

Voor ramen:

7. Schakel de andere versie van de Google Cloud Service uit

Google Backup & Sync (voor thuisgebruikers) en Google Drive File Stream (voor werk-/schoolgebruikers) zijn twee Google-cloudservices. Beide worden vaak tegelijkertijd door gebruikers gebruikt. Door een softwarefout kan Back-up en synchronisatie echter soms de werking van Google Drive File Stream verstoren, waardoor het probleem zich voordoet. In deze situatie kan het voldoende zijn om de toepassing Back-up en synchronisatie te verlaten of te verwijderen om het probleem op te lossen.
  • Sluit de Google File Stream-app en stop alle actieve processen.
  • Sluit Google Backup and Sync af en sluit alle actieve processen af via Taakbeheer.

3 Start nu de Google File Stream-app en controleer of het probleem is opgelost.

8. Verwijder de Google File Stream-app en installeer de bijgewerkte versie opnieuw

Als u een oude versie van de File Stream-toepassing gebruikt, kan dit de reden zijn voor het probleem dat wordt besproken. In dat geval kan het probleem worden opgelost door de oudere versie van de app te verwijderen. Ter illustratie zullen we het proces voor Windows bespreken. U kunt de instructies volgen die specifiek zijn voor uw besturingssysteem.
  1. Maak een back-up van de essentiële bestanden van uw Google Stream File-map naar een veiligere locatie. Alle bestanden die niet zijn gesynchroniseerd, gaan voor altijd verloren als er geen back-up wordt gemaakt.
  2. Open de Google Drive File Stream en klik op Meer (drie verticale stippen).
  3. Klik dan op Afmelden.
  4. Nogmaals, klik in de Google Drive File Stream op Meer en klik vervolgens op Afsluiten.

5 Klik nu met de rechtermuisknop op de taakbalk en selecteer Taakbeheer.


6 Zoek in het venster Taakbeheer naar een proces dat gerelateerd is aan de Google File Stream-app en klik er met de rechtermuisknop op.
7Selecteer nu Proces beëindigen.
8 Herhaal het proces voor alle andere processen die verband houden met de Google File Stream-app.
9 Druk nu op de Windows-toets en typ Configuratiescherm. Klik vervolgens in de zoekresultaten op Configuratiescherm.


10 Klik vervolgens in het Configuratiescherm op Een programma verwijderen.


11 Zoek nu in de lijst met geïnstalleerde programma's en klik met de rechtermuisknop op de toepassing Google File Stream.
12 Klik vervolgens op Verwijderen.
13 Volg nu de instructies op het scherm om het verwijderingsproces te voltooien.
14 Druk vervolgens op de Windows-toets en typ Uitvoeren. Klik nu in de zoekresultaten op Uitvoeren.


15 Typ de volgende opdracht in het vak Opdracht uitvoeren en druk op Enter

%USERPROFILE%\AppData\Local\Google\

(Voor Mac: locatie van DriveFS-map is ~/Library/Application Support/Google)

TIP VOOR EXPERTS: Als het probleem met uw computer of laptop/notebook te maken heeft, gebruik dan Restoro Repair om de repositories te scannen en eventuele corrupte of ontbrekende bestanden te vervangen. Dit werkt in de overgrote meerderheid van de gevallen waarin het probleem wordt veroorzaakt door een systeemfout. Restoro kan worden gedownload door hier te klikken.

16  Zoek en klik met de rechtermuisknop op de DriveFS-map en klik vervolgens op Verwijderen (u kunt de map ook hernoemen)


17 Start vervolgens uw systeem opnieuw op.
18 Start nu de Google File Stream-app en controleer of het probleem is opgelost.
19 Download nu de officiële installatie van de Google File Stream van de website van Google.
20 Nadat het downloaden is voltooid, installeert u het gedownloade bestand door de instructies op het scherm te volgen.
21 Nadat het installatieproces is voltooid, meldt u zich aan bij Google File Stream.

9. Bewaar Google Drive-bestand Streambestanden offline

Google Drive File Stream slaat bestanden op uw bedrijfsnetwerk op in een apart virtueel netwerkvolume dat op aanvraag kan worden gedownload. Dit is vooral handig als uw internetverbinding inconsistent is, omdat u geen internetverbinding nodig hebt om toegang te krijgen tot het virtuele netwerkvolume van Google File Stream (niet zoals Google Docs, sheets en slides). Als er echter een communicatieprobleem is tussen het virtuele netwerkvolume van Google File Stream en uw systeem, werkt de Google File Stream-app mogelijk niet. Het is een goed idee om de bestanden offline te downloaden om dit probleem op te lossen.
  • Open in de bestandsverkenner de Google Drive File Stream-schijf.

2 Selecteer nu en klik met de rechtermuisknop op een van de bestanden of mappen en selecteer vervolgens Drive File Stream.
3 Klik vervolgens in het submenu op Offline beschikbaar.


4 Controleer nu of het probleem is opgelost

Voor MacOS:

10. Scherm delen uitschakelen

Het Mac-besturingssysteem bevat een functie waarmee gebruikers hun scherm kunnen delen met andere Mac-gebruikers. Als de optie voor het delen van schermen op uw Mac is ingeschakeld, werkt Google Drive File Stream mogelijk niet vanwege een storing. In die situatie kan het deactiveren van schermdeling de oplossing zijn.
  1. Sluit de bestandsstream af.
  2. Open de systeemvoorkeuren van uw Mac.
  3. Open nu Delen.
  4. Schakel nu het selectievakje Scherm delen uit
5 Start nu de File Stream en controleer of het probleem is opgelost.

11. Deblokkeer de File Drive Stream en sta volledige schijftoegang en toegankelijkheid toe

De Google Drive File Stream-extensie is uitgesloten van uitvoering in de nieuwste Mac-versies, wat ertoe kan leiden dat uw File Stream-programma niet meer werkt. Toestaan dat de Google Drive File Stream in dit scenario wordt uitgevoerd, kan het probleem oplossen. Gebruikers worden in bepaalde situaties op de hoogte gesteld en krijgen in andere situaties geen melding wanneer de uitvoering van de systeemextensie wordt geblokkeerd.
  1. Open de Google Drive File Stream-app. Sluit het bericht of de File Stream-app niet als u de melding krijgt dat het niet kan worden uitgevoerd. Klik ook niet op de link of knop in het bericht.

2 Open nu Systeemvoorkeuren van uw Mac.
3 Open vervolgens Beveiliging en privacy.
4 Zoek nu rechtsonder in het scherm (het tabblad Algemeen) de optie "Systeemsoftware van ontwikkelaar 'Google, Inc werd geblokkeerd voor laden' en klik naast deze optie op Toestaan.


5 Selecteer vervolgens Google en klik op OK.


6 Sluit nu de bestandsstream af.
7 En start de File Stream opnieuw en controleer of het probleem is opgelost.
8 Als dat niet het geval is, sluit u de File Stream af en sluit u alle processen af via de Activity Monitor.
9 Open vervolgens Beveiliging en privacy in de systeemvoorkeuren van Mac, zoals hierboven vermeld.
10 Ga nu naar het tabblad Privacy.
11 Klik vervolgens op het slotpictogram en voer indien nodig het wachtwoord in om de Privacy-instelling te bewerken.
12 Voeg nu Google Drive File Stream toe in de opties Toegankelijkheid en Volledige schijftoegang


13 Voeg in Volledige schijftoegang ook de apps toe zoals Preview, MS Word, MS Excel, MS PowerPoint, Preview, Google Docs en Google Spreadsheets, enz. Die bestanden zullen gebruiken in de Google Drive File Stream.
14 Klik nogmaals op het slotpictogram om verdere wijzigingen te voorkomen en Beveiliging en privacy te sluiten.
15 Start nu Google Drive File Stream en controleer of het probleem is opgelost.

12. Gebruik de herstelmodus en terminalopdrachten

Als niets anders werkt, moet u de macOS-optie uitschakelen die voorkomt dat Google Drive File Stream wordt uitgevoerd (ook bekend als schoon opstarten). Om deze bewerking te voltooien, hebt u beheerdersreferenties nodig.

Waarschuwing: Ga op eigen risico te werk, want als u deze functie van macOS uitschakelt, wordt uw systeem kwetsbaarder.

We zullen ook proberen uw Google Drive File Stream in macOS te autoriseren.
  1. Schakel uw systeem uit.
  2. Schakel het systeem in en houd de Command + R-knoppen onmiddellijk ingedrukt (waarmee het systeem wordt opgestart in de herstelmodus).
  3. Klik nu op het menu Hulpprogramma's en klik vervolgens op Termina
4 Typ de volgende opdrachten en druk op Return:

sudo spctl --master-disable

spctl kext-toestemming uitschakelen

-bash-3.2# spctl kext-consent toevoegen EQHXZ8M8AV

5 Verlaat de Terminal en start uw systeem opnieuw op.
6 Open nu in de normale modus de Terminal.
7 Typ het volgende commando en druk op Return:

$ sudo spctl kext-toestemmingslijst

Nu zou het systeem de ID moeten tonen: EQHZ8M8AV

8 Nogmaals, in het terminaltype, en druk op Return:

standaardwaarden schrijven com.google.drivefs.settings ForceBrowserAuth -bool true

9 Nogmaals, typ in de terminal de volgende opdrachten en druk op Return:

sudo rm -rf /Applications/Google\ Drive\ File\ Stream.app/

rm -rf ~/Bibliotheek/Applicatie\ Ondersteuning/Google/DriveFS

sudo chmod a+wx ~/Bibliotheek/"Application Support"/Google

10 Open systeemvoorkeuren van je Mac.
11 Open nu Beveiliging en privacy.
12 Schakel onder "Apps downloaden van toestaan" de optie Overal in (indien nog niet ingeschakeld). Als de optie er niet is, herhaal dan stap 1 tot en met 9.


13 Klik ook op Toestaan op het tabblad Algemeen van Privacy en beveiliging (indien niet gedaan in de hierboven besproken oplossing).
14 Open vervolgens Systeemvoorkeuren van je Mac.
15 Open nu Beveiliging en privacy.
16 Open vervolgens Privacy en verwijder op het tabblad Toegankelijkheid de app Google Drive File Stream uit de lijst.

17 Voeg vervolgens in privacy de Google Drive File Stream weer toe aan de toegankelijkheidslijst.
18 Sluit nu de Google Drive File Stream volledig af.
19 Start uw systeem opnieuw op.
20 Start nu de Google Drive File Stream opnieuw en controleer of het probleem is opgelost.

TIP: Als geen van de bovenstaande methoden heeft gewerkt, raden we aan om Restoro Repair Tool te gebruiken, dat repositories kan controleren en corrupte en ontbrekende gegevens kan repareren. Dit werkt in de overgrote meerderheid van de gevallen waarin het probleem wordt veroorzaakt door een systeemfout. Restoro maximaliseert ook de prestaties van uw systeem. Restoro kan worden gedownload door hier te klikken.


Gebruikers moeten kunnen oplossen dat Google Drive File Stream niet werkt op een Mac of Windows door de hierboven beschreven instructies te volgen. Laat het ons weten als u problemen blijft ondervinden. Neem contact op met de ondersteuningsservice van Google bellen als u problemen ondervindt. Experts zullen u stap voor stap door het proces leiden. Bied duidelijke oplossingen tijdens werkuren.

Comments

Popular posts from this blog

Hoe Amazon-foutcode 1060 op te lossen?

Hoe iemand op Facebook blokkeren of deblokkeren?

Amazon-prijsstrategie: tegen welke prijs moet u een product verkopen?