Hoe u uw Instagram-account kunt beveiligen

 

Instagram is momenteel de populairste dienst voor het delen van afbeeldingen op internet. Met meer dan 1 miljard mensen die de site gebruiken, zijn uw account en het grotere platform vaak het doelwit van hackers of oplichters.

Zet Instagram aan 2FA

Twee-factorenauthenticatie is een cruciaal onderdeel van de bescherming van uw account tegen hackers. Elke keer dat de gebruiker inlogt, moet hij toegang hebben tot een specifieke app of telefoonnummer. Hoewel vervelend, is het een relatief sterke beveiligingsmaatregel om uw accounts en gegevens te beschermen.

Klik op de drie regels bovenaan je Instagram-accountpagina in de app.


Klik onderaan de zijbalk op 'Instellingen'.
Klik op 'Beveiliging'.

Tik op 'Twee-factor-authenticatie'.

Klik op 'Aan de slag'.

Selecteer sms of verificatie-app en voer de code in die je naar je app of telefoon hebt gestuurd.
Klik op 'Gereed' om te bevestigen.

Bewaar deze codes op een veilige plaats om ervoor te zorgen dat u toegang heeft tot uw account als u uw telefoon verliest.
Bewaar deze codes op een veilige plaats om ervoor te zorgen dat u toegang heeft tot uw account als u uw telefoon verliest.


Houd er rekening mee dat als je een app gaat gebruiken in plaats van je telefoonnummer voor 2FA, je back-upcodes moet bewaren of Authy, de authenticator-app, moet gebruiken die een cloudback-up heeft. U verliest de toegang tot uw account als u uw telefoon verliest zonder een back-up van uw 2FA-codes.

Gebruik een sterk en uniek wachtwoord


Hoewel 2FA een extra beveiligingslaag toevoegt, moet u uw wachtwoord niet vergeten. Het is een slecht idee om een bestaand wachtwoord opnieuw te gebruiken of een nieuw zwak wachtwoord te maken. Wachtwoorden van eerdere, slapende accounts kunnen zijn verkregen, waardoor uw huidige accounts kunnen worden gehackt. Oplichters zullen eerder een wachtwoord raden of stelen als het zwak is.

U moet een wachtwoordgenerator gebruiken om een sterk wachtwoord te maken. Sommige beveiligingsbedrijven, zoals Norton, stellen deze generatoren gratis ter beschikking van het grote publiek. U kunt een wachtwoordbeheerder gebruiken als u zich zorgen maakt over het onthouden van veel nieuwe wachtwoorden. Zowel Google Chrome als Mozilla Firefox bieden gratis wachtwoordmanagers, terwijl Norton en DashLane commerciële programma's aanbieden die op verschillende mobiele apparaten kunnen worden geïnstalleerd.

Beheer Instagram-privacyinstellingen


Instagram heeft een aantal privacyopties waarmee je kunt bepalen wie je profiel kan zien en ermee kan omgaan. Om toegang te krijgen tot uw privacymenu, keert u terug naar uw instellingenmenu en raakt u de optie 'Privacy' aan. U kunt accounts beperken of volledig verbieden om uw profiel vanaf deze pagina te bekijken.

Uw account volledig privé maken is de veiligste optie, maar het beperkt uw vermogen om volgers te verzamelen en verbinding te maken met andere accounts. U moet op zijn minst zorgvuldig controleren wie toegang heeft tot bepaalde opmerkingen en berichten.

Wees voorzichtig met je berichten



De foto's die u publiceert, zijn misschien wel het meest cruciale en minst doordachte aspect van Instagram-beveiliging. Let bij het uploaden naar Instagram goed op achtergrondelementen in de afbeelding die je plaatst. Hackers kunnen toegang krijgen tot uw persoonlijke gegevens als brieven met uw adres of bankkaarten onzorgvuldig in het frame worden achtergelaten. Hoe meer informatie een hacker of oplichter weet, hoe gemakkelijker het voor hen zal zijn om toegang te krijgen tot uw account.

Het zou ook helpen als u het geotaggen van uw berichten zou vermijden. Oplichters kunnen mogelijk achterhalen waar u zich bevindt als u thuis foto's maakt en deze tagt met uw locatie. Dit zou niet alleen vreemden naar uw huis leiden, maar het is ook een andere manier voor iemand om uw adres te krijgen om in te breken op uw account.

We zijn van mening dat het volgen van deze procedures voor probleemoplossing de gebruiker zal helpen bij het beveiligen van je Instagram-account. Het probleem kan niet altijd worden opgelost door de bovenstaande procedures te volgen, en de gebruiker kan gefrustreerd raken. Momenteel kan het Instagram bellen Advisor-team je helpen bij het oplossen van dit soort problemen.

Comments

Popular posts from this blog

Hoe Amazon-foutcode 1060 op te lossen?

Hoe iemand op Facebook blokkeren of deblokkeren?

Amazon-prijsstrategie: tegen welke prijs moet u een product verkopen?