Een Gmail-account instellen


 In deze blog leer je hoe je een gloednieuw Gmail-account maakt op een computer, telefoon of tablet.

Methode 1 Aanmelden op een iPhone of iPad

1 Iphonesettingsappicon.png is de afbeelding die verschijnt wanneer u de app Instellingen op uw iPhone of iPad opent. Dit programma wordt normaal gezien op het startscherm weergegeven.



2 Scroll naar beneden naar Wachtwoorden & Accounts en druk erop. Het staat in het middelste gedeelte van het menu


3 Tik op Account toevoegen. Het staat onderaan het gedeelte ″ACCOUNTS″.


4 Tik op Google. Het staat bijna in het midden van het menu.



5 Maak een account aan door op de knop Account aanmaken te tikken. Deze is onderaan de pagina te vinden.
  • Als je al een Gmail-account hebt en dit met je iPhone wilt verbinden, typ je je gebruikersnaam, klik je op Volgende en log je in zoals aangegeven op het scherm.



6 Tik op Volgende nadat u uw naam hebt ingevoerd. Vul de eerste spatie in met uw voornaam en de tweede spatie met uw achternaam.

7 Tik op Volgende nadat u uw verjaardag en geslacht hebt ingevoerd. Selecteer uw verjaardagsmaand, dag en jaar in de vervolgkeuzelijsten. Selecteer vervolgens met behulp van het vervolgkeuzemenu Geslacht de beste optie.


8 Tik op Volgende nadat je de gewenste gebruikersnaam hebt ingevoerd. Dit is de naam die zal verschijnen voor de component ′′@gmail.com′′ van uw e-mailadres.
  • Als de gewenste gebruikersnaam al in gebruik is, blijf het proberen totdat je iets ontdekt dat werkt.


9 Tik op Volgende nadat u een wachtwoord hebt gemaakt. Uw wachtwoord moet letters, cijfers en symbolen bevatten en minimaal 8 tekens lang zijn. Typ hetzelfde in beide vakken om te bevestigen.


10. Tik op Volgende nadat je je telefoonnummer hebt ingevoerd. Google heeft je telefoonnummer nodig zodat het je een verificatiecode kan sturen die je op het volgende scherm moet invoeren.

11 Tik op Volgende nadat u de verificatiecode hebt ingevoerd. Tik desgevraagd op Doorgaan als uw telefoonnummer al aan een ander Google-account is gekoppeld.


12 Bekijk de servicevoorwaarden van de service en tik op. Ik ben het ermee eens. Door op Ik ga akkoord te tikken, bevestigt u dat u alle vermelde voorwaarden accepteert. Er is een nieuw Google-account voor u ingesteld.

13 Tik op Volgende om u aan te melden. Je nieuwe Gmail-account is nu toegevoegd aan je iPhone of iPad.
  • Schuif de ′′Mail′′-schakelaar naar de Aan-afbeelding met de naam Iphoneswitchonicon1.png-positie en druk op Opslaan als u uw Gmail-berichten op de Mail-app wilt ontvangen. Schuif het uit Afbeelding met het label Iphoneswitchofficon.png en Opslaan als u liever de Gmail-app gebruikt.

14 Download de Gmail-app (optioneel). Als je de officiële app van Gmail wilt gebruiken om berichten te verzenden en te ontvangen, download deze dan uit de App Store. Nadat de app is gedownload, opent u deze en volgt u de instructies op het scherm om u aan te melden.

Methode 2 Aanmelden op een Android


1 Open de afbeelding Android7settings.png in de app Instellingen op uw telefoon. Het is normaal toegankelijk via het startscherm of de app-lade.


2 Synchroniseer uw accounts door op Accounts of Accounts en synchroniseren te tikken. Afhankelijk van uw Android kan de naam van deze optie verschillen. Er wordt een lijst met accounts weergegeven.

3 Tik op + Account toevoegen. Het staat onderaan de lijst.


4 Tik op Google. Dit opent het Google-inlogscherm.

5 Maak een account aan door op de knop Account aanmaken te tikken. Deze vindt u onderaan het formulier.
  • Als je al een Gmail-account hebt en dit wilt verbinden met je Android, typ je je gebruikersnaam, klik je op Volgende en log je in zoals aangegeven op het scherm.

6 Tik op Volgende nadat u uw naam hebt ingevoerd. Typ uw voornaam in de eerste blanco en uw achternaam in de tweede blanco.


7 Tik op Volgende nadat u uw verjaardag en geslacht hebt ingevoerd. Selecteer uw verjaardagsmaand, dag en jaar in de vervolgkeuzelijsten. Kies vervolgens een geslacht in het vervolgkeuzemenu.

8 Tik op Volgende nadat je de gewenste gebruikersnaam hebt ingevoerd. Dit is de naam die zal verschijnen voor de component ′′@gmail.com′′ van uw e-mailadres.
  • Als de gewenste gebruikersnaam al in gebruik is, blijf het proberen totdat je iets ontdekt dat werkt.


9 Tik op Volgende nadat u een wachtwoord hebt gemaakt. Uw wachtwoord moet letters, cijfers en symbolen bevatten en minimaal 8 tekens lang zijn. Typ hetzelfde in beide vakken om te bevestigen.


1o Tik op Volgende nadat u uw telefoonnummer hebt ingevoerd. Uw telefoonnummer is vereist zodat Google u een verificatiecode kan e-mailen die u op het volgende scherm moet invoeren.
11 Tik op Volgende nadat u de verificatiecode hebt ingevoerd. Druk om door te gaan op Doorgaan met het maken van een nieuw account als uw telefoonnummer al aan een ander Google-account is gekoppeld.

12 Bekijk de servicevoorwaarden van de service en tik op. Ik ben het ermee eens. Door op Ik ga akkoord te tikken, erkent u dat u alle vermelde voorwaarden accepteert. Er is een nieuw Google-account voor u ingesteld.



13 Tik op Volgende om u aan te melden. Je nieuwe Gmail-account is nu toegevoegd aan je Android.

14 Volg de aanwijzingen op het scherm om de installatie te voltooien. Nadat je het account hebt toegevoegd, moet je het toevoegen aan de Gmail-app. Hier is hoe het te doen:
  • Open Gmail (meestal in de app-lade of op het startscherm).

  • Tik in de linkerbovenhoek op het menu.

  • Tik op je oude Gmail-account (degene waarmee je bent ingelogd op Android).

  • Tik op Accounts beheren.

  • Tik op je nieuwe account. Als het nog niet wordt weergegeven, tikt u op Accounts beheren en volgt u de instructies op het scherm om u nu aan te melden.

Methode 3 Aanmelden op een computer


1 Start een browser. Om een Gmail-account aan te maken, kunt u elke browser gebruiken, inclusief Microsoft Edge, Safari, Chrome of Firefox.


2 Ga naar https://www.gmail.com en typ je e-mailadres in.
  • Als jij of iemand anders al is aangemeld bij een Gmail-account in deze browser, klik je op de profielfoto in de rechterbovenhoek, vervolgens op Afmelden en vervolgens op een ander account gebruiken in de richting van het midden van de pagina.

3 Maak een account aan door op EEN ACCOUNT MAKEN te klikken. Het staat in de rechterbovenhoek van de pagina.
  • Klik op Account maken onder het gedeelte 'Aanmelden' in het midden van het scherm als iemand al is aangemeld bij Gmail.

4 Vul het formulier in. Aan de rechterkant van de webpagina kunnen enkele lege tekstgebieden worden gevonden. Hier slaat u onze persoonlijke gegevens op, die hieronder worden vermeld:
  • Vul de bovenste twee lege plekken in met uw voor- en achternaam.
  • Vul uw gewenste gebruikersnaam in. Dit is het deel van je Gmail-adres dat voor de ′′@gmail.com′′ komt.
  • Vul de eerste spatie in met een wachtwoord. Zorg ervoor dat uw wachtwoord minimaal 8 tekens lang is en een combinatie van letters, symbolen en cijfers bevat. Gebruik geen wachtwoord dat u op een andere website heeft gebruikt.
  • Typ het wachtwoord opnieuw in het veld ′′Bevestig wachtwoord′′.

5 Druk op de knop Volgende. Dit is de blauwe knop aan de rechterkant van het formulier. U wordt naar een andere pagina geleid om meer gegevens te bevestigen als de gebruikersnaam nog niet in gebruik is.
  • Als de gebruikersnaam die u kiest al in gebruik is, ziet u een opmerking onder de Gebruikersnaam′′-spatie die dit aangeeft. Probeer een andere gebruikersnaam of een van de door Google voorgestelde gebruikersnamen.


6 Klik op Volgende nadat u uw telefoonnummer hebt bevestigd. Om uw nieuwe account te bevestigen, stuurt Google u een sms-bericht. U ziet een code in deze tekst die u op het volgende scherm moet invoeren.


7 Klik op Verifiëren nadat u de verificatiecode hebt ingevoerd. Nadat de code is geverifieerd, moet u een ander formulier invullen.

8 Vul het formulier in. Dit zijn wat meer gegevens die je nodig hebt om je account in te stellen:
  • Typ in het gebied ′′E-mailadres voor herstel′′ een ander e-mailadres waartoe u toegang hebt. Dit is optioneel, maar het zorgt ervoor dat u uw Gmail-wachtwoord kunt herstellen als u het vergeet.
  • Vul de maand, het jaar en de dag van je geboorte in.
  • Kies uw geslacht in het vervolgkeuzemenu.
9 Klik op Volgende.

10 Kies of je je Google-account aan je telefoonnummer wilt koppelen. Klik op Ja, ik doe mee en volg de stappen op het scherm om uw telefoonnummer op te nemen in uw accountgegevens. Als dit niet het geval is, klikt u op Overslaan.


11 Bekijk de servicevoorwaarden. U kunt pas een account registreren als u deze voorwaarden hebt gelezen en begrepen. Scrol na het lezen van de voorwaarden naar beneden om de knop 'Ik ga akkoord' te activeren.


12 Maak een klik Ik ga akkoord. De blauwe knop onderaan de pagina is degene die u zoekt. Gmail is nu actief in je account. Je wordt naar je Gmail-inbox geleid nadat de laatste hand aan je account is gelegd.
  • Om de Gmail-zelfstudie te bekijken, klikt u op Volgende in het welkomstscherm.
De klantenservice van Gmail bellen is bereikbaar via elk van de Gmail-ondersteuningskanalen van uw keuze. We erkennen de waarde van uw tijd en daarom werken onze professionals snel om al uw problemen op te lossen.

Comments

Popular posts from this blog

Hoe Amazon-foutcode 1060 op te lossen?

Hoe iemand op Facebook blokkeren of deblokkeren?

Amazon-prijsstrategie: tegen welke prijs moet u een product verkopen?