YouTube op Amazon Fire TV: de app downloaden en YouTube-video's bekijken




Amazon's Fire TV is een van de meest complete tv-platforms die beschikbaar zijn, en het is alleen maar beter geworden sinds Amazon en Google hun meningsverschillen hebben verzoend, wat resulteerde in de herintroductie van de YouTube-app voor Fire TV.

Dat klopt: de app is terug na een onderbreking van ongeveer 18 maanden dankzij een competitieve relatie tussen Google en Amazon. Het is nu weer mogelijk om als een normaal mens YouTube-video's op Fire TV te bekijken.

De Fire TV Stick (2e/3e generatie), Fire TV Stick Lite, Fire TV Stick 4K, Fire TV Cube en Fire TV Stick Basic Edition, evenals Fire TV Edition smart-tv's, hebben nu de app.

Dat is niet elk apparaat in de familie, en er wordt de komende maanden meer verwacht, dus scrol naar beneden om de tijdelijke oplossing voor de webbrowser te vinden. Voor degenen met een compatibel apparaat, lees verder om te leren hoe je de YouTube-app voor Fire TV kunt downloaden en gebruiken.

YouTube op Amazon Fire TV

Voordat je de YouTube-app op je Amazon Fire TV-apparaat kunt gebruiken, moet je eerst leren hoe je deze kunt downloaden. Of je de app hebt gedownload voordat deze werd ingetrokken, bepaalt wat je ziet, maar de methoden om deze opnieuw te downloaden zijn vergelijkbaar.

In tegenstelling tot de vorige oplossing, biedt de officiële app een uitgebreidere ervaring (u krijgt bijvoorbeeld Alexa-spraakbesturing). Ondersteuning voor YouTube TV is ook ingeschakeld, terwijl YouTube Kids nog steeds niet beschikbaar is op Fire TV-apparaten.

Download de Fire TV YouTube-app

  1. Selecteer vervolgens in de linkerbovenhoek van het startvenster van Fire TV de zoekoptie.
  2. Vo.er 'YouTube' in en kies de officiële app uit de lijst met resultaten.
  3. Kies 'Get' als je de app nog niet hebt geïnstalleerd. Klik op 'Download' als je de app al hebt gedownload.
  4. Geef de app even de tijd om te downloaden naar je Fire TV, ga dan naar het menu Apps & Kanalen en kies de app

De YouTube-app gebruiken op Fire TV

Je kunt beginnen met het bekijken van video's nadat je de YouTube-app naar je Fire TV-apparaat hebt gedownload. U wordt gevraagd om in te loggen wanneer u de app voor het eerst opent. Dit is echter een optionele functie die u alleen toegang geeft tot beperkte inhoud, abonnementen, afspeellijsten en geschiedenis. Volg de onderstaande stappen om in te loggen:

1. Selecteer in het aanmeldingsvenster de prompt 'Aanmelden'.
2. Je krijgt dan een code en moet op een apart apparaat (zoals een telefoon of laptop) naar youtube.com/activate gaan.
3. Voer vanaf hier de code in en meld u aan met uw Google-ID.

De YouTube-app is eenvoudig te gebruiken; aan de linkerkant zie je je abonnementen, kanaal en bibliotheek. U kunt ook op 'Instellingen' klikken in het navigatievenster aan de linkerkant om verschillende aspecten van het programma aan te passen, bijvoorbeeld of autoplay is ingeschakeld of uitgeschakeld.

Alexa kan ook worden gebruikt met de YouTube-app: probeer spraakopdrachten te gebruiken zoals "Alexa, speel kattenvideo's af" of "Alexa, laat me de trailer van de Joker zien". Je kunt ook "Alexa, pauze" en "Alexa, stop" zeggen, evenals "Alexa, 30 seconden vooruitspoelen" of "Alexa, 30 seconden terugspoelen".

Voeg de YouTube-app toe aan het startscherm van Fire TV

  • Selecteer 'Apps' in de pop-up-overlay door de Home-knop op de Fire TV-controller ingedrukt te houden.
  • Blader door de lijst met geïnstalleerde apps en selecteer de YouTube-app.
  • Kies 'Verplaatsen' in het menu aan de rechterkant van je tv na het selecteren van de knop Opties op je afstandsbediening (de drie lijnen).
  • Je kunt het YouTube-symbool vervolgens naar de bovenkant van de lijst slepen, zodat het op het startscherm van de Fire TV verschijnt. Als je klaar bent, druk je nog een keer op Selecteren en het pictogram zal op zijn plaats schuiven.

YouTube op Amazon Fire TV-browser / Echo Show

Opmerking: je hebt deze optie alleen nodig als je een Fire TV-apparaat hebt dat geen officiële app-ondersteuning heeft gekregen of als je YouTube in een Echo Show wilt bekijken.

De Amazon Fire TV-app store bevat meer dan alleen games en streaming-apps; het bevat ook webbrowsers. YouTube is, zoals we allemaal weten, een website die draait op, je raadt het al, webbrowsers.
  • Om Firefox in de app store te ontdekken, gebruikt u de zoekfunctie (het vergrootglas in de linkerbovenhoek van het startscherm).
  • Voer een zoekopdracht uit naar 'YouTube' nadat je het hebt gedownload en geïnstalleerd. Je wordt doorgestuurd naar de mobiele versie van de YouTube-website.
  • Vanaf hier kun je alle gebruikelijke YouTube-dingen doen: zoeken naar video's, zien wat er trending is, afspeellijsten openen en (als je inlogt) je abonnementen en opgeslagen video's bekijken.
  • Om video's op volledig scherm te maken, moet u eerst het afspeelvenster selecteren en vervolgens het pictogram voor volledig scherm selecteren (rechtsonder).

In welke browser moet je YouTube afspelen?

Als de officiële YouTube-app niet wordt ondersteund op je Fire TV-apparaat, kun je Silk, de eigen browser van Amazon, gebruiken in plaats van Firefox om YouTube te bekijken. Dus, wat is je favoriete browser?

Silk is een geweldige browser die goed werkt met YouTube, maar YouTube TV niet ondersteunt. Chrome en Firefox zijn momenteel de enige browsers die YouTube TV officieel ondersteunen. Silk voor YouTube TV heeft voor sommige Fire TV-gebruikers gewerkt, maar dit succes gaat gepaard met foutief scrollen.

Dus, echt, de betere ervaring voor YouTube is de Firefox voor Fire TV-app. Het plaatst niet alleen een YouTube-bladwijzer op de voorgrond, je krijgt ook een vlottere YouTube TV-ervaring. Bovendien is Firefox bij de meeste accounts beter geoptimaliseerd voor YouTube. U zult waarschijnlijk meer buffering tegenkomen met Silk.

Als u problemen ondervindt met uw accounts, hoeft u zich geen zorgen te maken. We bieden alle Amazon-gebruikers over de hele wereld probleemloze en hoogwaardige technische ondersteuningsdiensten van Amazon door te bellen naar het gratis Amazon bellen. Onze vertegenwoordigers van de technische ondersteuning, die jarenlange ervaring hebben met het omgaan met met Amazon-problemen, zal uw Amazon-problemen diagnosticeren en corrigeren.


Comments

Popular posts from this blog

Hoe Amazon-foutcode 1060 op te lossen?

Hoe iemand op Facebook blokkeren of deblokkeren?

Amazon-prijsstrategie: tegen welke prijs moet u een product verkopen?