​Waarom knippert Alexa? Wat de kleuren op je Echo slimme luidspreker betekenen

 

Om Alexa te helpen verbinding met je te maken, hebben alle Amazon Echo-luidsprekers status-LED's. De AI maakt gebruik van een verscheidenheid aan kleuren en lichtschermen om u te verleiden om op te letten.

De led-ring op ronde speakers, zoals de Echo Dot en Echo Studio, zit aan de bovenzijde van het toestel. Het wordt gepresenteerd als een lijn over de onderkant van slimme schermen zoals de Echo Show 8 of Show 10.

Het is prima als je de kleine verschillen niet hebt opgemerkt tijdens de interactie met Alexa; elke kleur heeft immers een verdieping te vertellen.

Als je bijvoorbeeld tegen de bolvormige luidsprekers praat, wijst het cyaan licht eigenlijk in jouw richting - wat best cool is.

Je wilt weten wat er aan de hand is als je luidspreker fel groen, geel of - God verhoede - paars of rood is, en Alexa is niet altijd goed in het uitleggen wat die kleuren inhouden.

Lees verder voor meer informatie over Alexa-ringkleuren en wat de lampjes aangeven.

Geen licht

Laten we beginnen met de basis. Als je Echo normaal werkt en er zijn geen lampjes, wacht hij op je commando. Of misschien is het uit. Zeg "Alexa" en je komt erachter.

Blauw licht (interacties)

Wanneer je je Alexa-luidspreker inschakelt en de systemen worden geïnitialiseerd, wordt een blauw licht met wervelend cyaan weergegeven.

Als de cyaan stilstaat en wijst in de richting waarin je gaat, denkt Alexa in feite na voordat ze antwoordt. Wanneer je Echo-speaker regelmatig opstart, zal dit ook gebeuren. Het betekent dat Alexa op je verzoek reageert wanneer het blauw begint te knipperen.

Oranje lampje (status)

Als je tijdens het instellen je Alexa in de Wi-Fi-koppelingsmodus zet, gaat het oranje lampje branden. Wanneer je Alexa-speaker verbinding maakt met het wifi-netwerk, wordt deze oranje.

Rood licht (status)

Als Alexa een constant rood licht laat zien, betekent dit dat de microfoon is gedempt met de privacyknop bovenaan. Druk er nogmaals op (gemarkeerd met een microfoon) om het dempen op te heffen.

Rood licht pulserend (probleem)

Een pulserend rood lampje betekent dat Alexa geen verbinding kan maken met internet. De Amazon-server is mogelijk niet beschikbaar of uw wifi-netwerk is mogelijk uitgevallen. Direct onderzoeken!

Geel licht (melding)

Als je Amazon Echo-luidspreker geel pulseert, raak dan niet in paniek - je hebt een bericht achtergelaten. Zeg "Alexa, speel mijn berichten af" of "Alexa, wat zijn mijn meldingen?" om erachter te komen wat er is gebeurd terwijl u weg was.

Groen licht (melding)

Wanneer je Alexa-luidspreker groen begint te pulseren, betekent dit dat iemand contact met je opneemt. Dit kan een Alexa-spraakoproep of een drop-in zijn - zeg gewoon "Alexa, antwoord" om verbinding te maken en te zien wie er is.

Het groene lampje blijft tijdens het gesprek draaien zodra je verbinding hebt.

Paars licht (status)

Je hebt 'Niet storen' ingeschakeld als je een paars licht ziet wanneer je met Alexa praat. Zeg 'Alexa, schakel niet storen uit' om weer normaal te worden.

Als het paarse lampje pulseert, heeft het apparaat een wifi-probleem; verbind het apparaat opnieuw met wifi.

Wit licht (Alexa Guard)

Een continu ronddraaiend wit licht betekent dat je Alexa-apparaat in de Afwezig-modus staat en dat Alexa Guard aan staat en naar eventuele problemen luistert.

Als je deskundige hulp nodig hebt, neem dan contact op met Amazon bellen. Maak dan gebruik van onze technische expertise. U kunt altijd en overal ter wereld contact met ons opnemen.

Comments

Popular posts from this blog

Hoe Amazon-foutcode 1060 op te lossen?

Hoe iemand op Facebook blokkeren of deblokkeren?

Amazon-prijsstrategie: tegen welke prijs moet u een product verkopen?