Fix Amazon Prime Video werkt niet op Firestick

 

De Amazon Firestick biedt een verscheidenheid aan functies, waaronder streaming-entertainment, live tv, online gaming, app-compatibiliteit en meer. Sommige mensen hebben onlangs problemen met het streamen van prime video op hun firestick of fire tv. Op hun firestick loopt Prime Video altijd vast, crasht en blijft achter. Sommige klanten hebben ook gemerkt dat de video op hun brandapparaat na een paar seconden stopt met afspelen. Een storing, een verouderde app of systeemsoftware, of een technische fout kan problemen veroorzaken met prime video op je firestick of firetv. We zullen u in dit bericht door enkele procedures voor probleemoplossing leiden om u te helpen het belangrijkste probleem met videostreaming op uw Firestick op te lossen.

Hoe repareer ik Amazon Prime op mijn Firestick?

Controleren op uitval van Prime Video

Door een storing heb je problemen met het bekijken van premier video op je Firestick. Als de primaire videoservers op uw locatie niet beschikbaar zijn, kunt u problemen ondervinden bij het streamen, inloggen, enzovoort. Ga naar downdetector.com om te zien of er storingen zijn in de primaire video. Hier vindt u de meest actuele informatie over de belangrijkste videostoring, evenals de mogelijkheid om uw problemen te melden. U kunt ook zoeken naar tweets over uitval van prime video op de Twitter-pagina van prime video.

Controleer je internetverbinding

Omdat internet zo'n belangrijke rol speelt bij het streamen van inhoud, moet u ervoor zorgen dat uw wifi of mobiele hotspot goed werkt. Op speedtest.net kunt u de snelheid van uw internetverbinding controleren. Volg de onderstaande procedures als u denkt dat uw internet onbetrouwbaar is en uw internetsnelheid onvoldoende is om Amazon Prime-video te streamen.
  1. Koppel eerst uw router los van de voedingsbron/het stopcontact.
  2. Wacht nu 5-10 minuten.
  3. Sluit uw router aan.
  4. Sluit nu uw firestick aan op de router en start Amazon Prime Video.
Controleer of Prime Video werkt, en als je internet nog steeds niet goed werkt na het opnieuw opstarten van de wifi, raad ik aan om een ethernetkabel te gebruiken voor een bekabelde verbinding. Hierdoor krijgt je firetv een betere internetverbinding. Als het probleem aanhoudt, vraag dan hulp aan uw internetprovider.

Start je Firestick opnieuw op

Het herstarten van uw firestick kan u helpen bij het oplossen van problemen met het vastlopen, achterblijven, bevriezen en zwart scherm van prime video. Volg de onderstaande stappen om uw firestick opnieuw op te starten of opnieuw op te starten.

Opnieuw opstarten op afstand

Druk tegelijkertijd op de selectie- en afspeel-/pauzeknop en wacht tot je firestick opnieuw is opgestart.

Start opnieuw met het startscherm

Ga vanuit het startscherm naar de instellingenoptie in het menu, selecteer apparaat en druk vervolgens op opnieuw opstarten.

Hard reset je firestick zonder afstandsbediening
  1. Haal je firestick uit het stopcontact en de tv. Als je een firetv-eigenaar bent, haal dan de stekker van je tv uit het stopcontact.
  2. Wacht 5-10 minuten.
  3. Sluit nu je firestick aan en zet hem aan.
Start nu prime video en controleer of het goed werkt of niet.

Controleer of uw Amazon Prime Video-account actief is

Het is mogelijk dat je Amazon Prime-account inactief is. Hierdoor kan Prime Video mogelijk geen video's op uw Firestick afspelen. Volg de onderstaande stappen om te zien of je een Amazon Prime-abonnement hebt.
  1. Selecteer het account nadat u zich hebt aangemeld bij Amazon.
  2. Aan de linkerkant van uw premium lidmaatschapspagina, onder uw naam, ziet u uw huidige lidmaatschapsstatus.

Cache van prime video-app wissen

Wanneer u een video op Prime Video op uw Firestick bekijkt, wordt bepaalde informatie op uw apparaat in de cache opgeslagen. Deze gegevens/cache kunnen beschadigd raken, waardoor de video crasht of vastloopt op uw Firestick. Volg de onderstaande stappen om de primaire videocache en gegevens op uw Firestick te verwijderen.
  1. Ga naar Instellingen.
  2. Selecteer nu toepassingen.
  3. Selecteer nu geïnstalleerde applicaties beheren.
  4. Zoek naar prime video en selecteer deze.
  5. Selecteer nu eerst geforceerd stoppen, wis vervolgens de cache en wis de gegevens van de prime video-app.
Start nu prime video en log in op uw account en controleer of het prime video-probleem is opgelost of niet op uw firestick.

Update prime video-app op Firestick

Wanneer je naar je favoriete films of series kijkt, kan een verouderde Prime Video-app een hoop problemen opleveren. Zorg er daarom voor dat uw Prime Video-app op uw Firestick up-to-date is. Volg de onderstaande stappen om Prime Video te upgraden.
  1. Ga naar het startscherm en selecteer apps.
  2. Zoek nu de Amazon Prime-video-app.
  3. Druk op de menuknop op uw firestick-afstandsbediening.
  4. Kies nu meer info.
  5. Werk nu de prime video-app bij.
Nadat je de prime video-app hebt bijgewerkt, start je je firestick opnieuw op en controleer je of je nog steeds problemen ondervindt bij het streamen van prime video op firestick of niet.

Let op: Zorg ervoor dat je datum en tijd correct zijn ingesteld op je firestick. Als dat niet het geval is, stelt u eerst de datum en tijd correct in op uw firestick om problemen met videostreaming op te lossen.

Update uw Firestick-firmware

De software op je Firestick moet, net als de apps op je telefoon, worden bijgewerkt. Het bijwerken van de firmware op uw Firestick kan helpen bij het oplossen van problemen met prime-video.
  1. Navigeer naar instellingen en selecteer mijn Fire TV.
  2. Selecteer over en selecteer vervolgens controleren op updates of installeer de update.
  3. Druk op select op uw afstandsbediening wanneer u dit doet, uw tv wordt uitgeschakeld.
  4. Wacht tot de updates zijn geïnstalleerd.
Nadat je je firestick hebt bijgewerkt, start je prime video en controleer je of het probleem is opgelost of niet.

Reset de Firestick

Als prime video nog steeds niet werkt op je firestick, is fabrieksreset de laatste Jedi die kan helpen bij het oplossen van dit probleem. Volg de onderstaande stappen om je firestick te resetten.
  1. Ga naar de instellingen op je Fire TV-scroll en selecteer mijn Fire TV.
  2. Scroll vervolgens naar beneden en kies voor resetten naar fabrieksinstellingen.
  3. Klik op reset, nu krijg je de melding dat je apparaat wordt teruggezet naar de fabrieksinstellingen.
  4. Na het resetten zal je firestick opnieuw opstarten.
Start nu Prime Video en kijk of de streamingproblemen op uw Firestick zijn opgelost. Als je nog steeds problemen hebt met het streamen van prime video, neem dan contact op met het ondersteuningsteam van prime video. Zij kunnen u helpen bij het oplossen van problemen met premier video. In onze vorige post kun je ook lezen hoe je Starz op Amazon Prime opzegt.

Als u Amazon Prime Video niet kunt repareren die niet werkt op Firestick, bel dan het ondersteuningsnummer. Wij zijn een groep hoogopgeleide technici die 24 uur per dag, zeven dagen per week bereikbaar zijn om u te helpen. Bel dus zo snel mogelijk het opgegeven nummer Amazon bellen en neem contact met hen op. Uw twijfel zal ongetwijfeld worden weggenomen.



Comments

Popular posts from this blog

Hoe Amazon-foutcode 1060 op te lossen?

Hoe iemand op Facebook blokkeren of deblokkeren?

Amazon-prijsstrategie: tegen welke prijs moet u een product verkopen?