Hoe Alexa te gebruiken

 

Alexa is de digitale stemassistent van Amazon en ze wordt snel een alomtegenwoordige AI-metgezel in onze huizen, telefoons en auto's.

De basisgedachte van de stemassistent van Amazon is eenvoudig: je stelt vragen, geeft opdrachten en ontvangt antwoorden. De mogelijkheden zijn echter verbazingwekkend in de diepte.

Dit is waar onze Alexa-gids voor Amazon van pas komt.

We bespreken de basisprincipes, zoals hoe je je Alexa-apparaat instelt, wat je ermee kunt doen en of je al dan niet moet betalen, evenals meer geavanceerde functies, zoals het aansluiten van andere slimme apparaten voor thuisgebruik en downloadvaardigheden .

Alles wat je moet weten over Alexa vind je hier.


Alexa features: wat kan Alexa doen?

Vanwege de populariteit van Amazon Echo-apparaten springen veel mensen aan boord - alleen om zich af te vragen: "Wat kan Alexa eigenlijk doen?"

Het plezier van de eerste weken is experimenteren en aangenaam verrast worden. Hier is echter een korte handleiding voor het gebruik van uw Alexa-luidspreker.

  • Radiostations afspelen
  • Stream muziek van Spotify, Apple Music en meer
  • Podcasts afspelen
  • Timers en alarmen instellen
  • Ontvang op maat gemaakte nieuwsberichten
  • Stel webgebaseerde vragen
  • Bedien smarthome-apparaten met je stem
  • Groepeer smarthome-apparaten om samen te werken met behulp van enkele opdrachten
  • Bellen naar de telefoons van contacten
  • Intercom tussen Echo-luidsprekers in uw huis
  • Spellen spelen
  • Speel slaapmuziek of omgevingsgeluiden af (en schakel automatisch uit)
  • Hiermee kunt u een tv / AV-systeem bedienen met uw stem
  • Voeg extra lagen toe aan uw slimme beveiligingssysteem

De Amazon Echo slimme luidspreker wordt het meest gebruikt om naar radiostations te luisteren, muziek te streamen, timers en alarmen in te stellen en slimme apparaten voor thuisgebruik te bedienen, zoals slimme lampen, aangesloten thermostaten en apparaten.

Alexa kan natuurlijk het internet scannen en direct nieuwsupdates, weersvoorspellingen, sportuitslagen en andere informatie verstrekken. Het is een systeem dat op verschillende manieren kan worden gebruikt.

Alexa Bellen en Drop In zijn twee uitstekende manieren om contact te houden met mensen in uw huis door uw Alexa-apparaat te gebruiken als intercom van kamer naar kamer, of zelfs van huis tot huis.

En er worden voortdurend nieuwe Alexa-functies toegevoegd.

Met hun displays kunnen de Amazon Echo Show en de oudere Echo Spot beveiligingscamera's tonen en je laten zien wie er voor de deur staat.
Een ander cruciaal punt om te onthouden is dat je niet hoeft te betalen om Alexa te gebruiken.

Er zijn geen maandelijkse kosten verbonden aan het Amazon-ecosysteem, of je nu een account wilt maken en de app wilt gebruiken, vaardigheden wilt downloaden of verbinding wilt maken met andere apparaten.

De enige dingen om in gedachten te houden als het gaat om betalingen, zijn dat bijbehorende abonnementsservices (zoals Spotify Premium) nog steeds geld nodig hebben voor volledige ondersteuning, en je kunt ze ook kopen met je Echo-luidspreker (daarover hieronder meer).

Je Alexa-speaker instellen

Het is heel eenvoudig om je Amazon Alexa-speaker in te stellen en klaar voor gebruik te maken. Volg gewoon de onderstaande stappen.

Deze methode werkt met de meest populaire Amazon Echo- en Echo Dot-luidsprekers. U moet Echo Show-apparaten aansluiten, zoals de nieuwe Echo Show 10, en de instructies op het scherm volgen. Je hebt echter nog steeds de Alexa-smartphone-app nodig.

1. Download de Alexa-app op je smartphone of tablet. Het is beschikbaar voor iOS/Android en als je een van Amazon's eigen apparaten bezit, is er ook een Fire OS-versie. Je moet inloggen met je Amazon-ID (waarvan we aannemen dat je deze al hebt of moet maken), en dit wordt je Alexa-account. Als je een Amazon Prime-account hebt, moet je deze natuurlijk gebruiken voor de installatie.

2. Ga naar Meer > Een apparaat toevoegen > Amazon Echo in de app. Selecteer het type Amazon Echo dat je wilt installeren.

3. Nu hoef je alleen nog maar je Alexa-apparaat op te zetten en te wachten. Het zal zijn cyclus doorlopen, beginnend met een ronddraaiend blauw licht en eindigend met een oranje licht.

Dit betekent dat hij in de koppelingsmodus staat, dus voer hem in de Alexa-app je wifi-instellingen in. U kunt ervoor kiezen deze te bewaren en te gebruiken door toekomstige luidsprekers bij het instellen.

4. Als u uw luidspreker weer in de koppelingsmodus wilt zetten, drukt u gewoon op de knop aan de bovenkant.

5. Je bent nu klaar om te gaan - zeg gewoon "Alexa" en kijk hieronder voor wat coole dingen om te vragen.

De nieuwe Alexa-app gebruiken

De Alexa-smartphone-app dient als een kanaal tussen jou en Alexa, en hier kun je je ervaring aanpassen.

De Alexa-app is in juli 2020 bijgewerkt in een poging hem nuttiger te maken; voorheen had je de Alexa-app alleen nodig om zaken als smarthome-apparaten, routines of inloggen op services aan te passen.

Huis

Het nieuwe startscherm is volledig herzien om het functioneler te maken. Je kunt nu met Alexa praten door op de bovenste knop te drukken, wat geweldig is als je een routine wilt uitvoeren terwijl je niet in de buurt van een slimme luidspreker bent. Dan is er een lijst met aanbevelingen, variërend van veelgebruikte media en radiostations tot lijsten en winkelen, evenals snelkoppelingen naar items zoals Alexa-routines.

Communiceren

Met deze optie kun je direct Alexa-apparaten in je huis oproepen, evenals die van vrienden en familie. U kunt ook bellen, aankondigingen maken (wat essentieel is als u niet thuis bent) en de webcams van aangesloten apparaten controleren.

Toneelstuk

Op het tabblad Afspelen zie je materiaal van Alexa, een mix van populaire bronnen. Dit kunnen TuneIn-radiostations, Spotify-afspeellijsten of Amazon Music-nummers zijn - alles op één plek.

Het is niet het handigste tabblad – je kunt het gewoon aan Alexa vragen of je gewone applicaties gebruiken – maar het is een goede manier om op één plek bij te houden waar je naar hebt geluisterd.

Apparaten

Wat het slimme huis betreft, vind je op deze pagina de instellingen voor al je Alexa-luidsprekers, evenals alle slimme apparaten voor thuisgebruik die je hebt aangesloten op het ecosysteem.

Je kunt naar individuele speakers gaan om gekoppelde apparaten, wifi-netwerk- en locatiegegevens te beheren, apparaatgroepen te beheren en door Alexa aangestuurde slimme lampen, stekkers en andere gadgets te bekijken.

Meer

More is een nieuw menu binnen de app dat vroeger deel uitmaakte van het hoofdmenu. Vanaf hier kunt u vinden:
  • Lijsten
  • Herinneringen/alarmen
  • routines
  • Alexa-vaardigheden
  • Instellingen

Beste Amazon Echo-opdrachten

Er zijn zoveel Alexa-commando's voor zoveel soorten mensen, het zou een hele functie kosten om de beste op te sommen - en gelukkig hebben we dat precies gedaan in onze essentiële gids. Maar als je net je Amazon Echo voor de eerste keer hebt gestart, wees dan niet met stomheid geslagen.

"Alexa, speel [artiest] naam."

"Alexa, stel de timer in op [x] minuten."

"Alexa, wat voor weer is het vandaag?"

"Alexa, zet alarm voor 7.30 uur" en dan "Alexa, snooze!"

"Alexa, speel [radiostation] af."

"Alexa, volume 4" (kies nummer tussen 1-10)

"Alexa, hoe wordt het weer morgen?"

"Alexa, wat is er in het nieuws?"

Essentiële Amazon Alexa-vaardigheden

Alexa gebruikt vaardigheden om nieuwe mogelijkheden te bieden en te communiceren met slimme apparaten voor thuisgebruik, en dit zijn de sleutels om van je Echo meer te maken dan alleen wat erbij hoort.

Beschouw talenten als vergelijkbaar met de apps die beschikbaar zijn op uw smartphone - er is een uitgebreide selectie om uit te kiezen. Alexa-vaardigheden zijn het onderwerp van een apart essay, maar hier zijn er vijf om u op weg te helpen.

Amazon Verhaal Tijd

Vraag gewoon "Alexa, vraag Amazon Storytime om me een verhaal voor te lezen" om een verteld verhaal te krijgen - gericht op kinderen tussen 5-12 jaar - uit de Amazon Rapids-app-bibliotheek en Audible.

BBC nieuws

Ontvang het laatste wereldnieuws van de BBC World Service toegevoegd aan uw flash-briefing. Zeg gewoon "Alexa, wat is mijn flash-briefing?"

Grote lucht

De ultieme weer-app, het is niet alleen voor voorspellingen, maar je kunt ook vragen "Alexa, vertel Big Sky om me een weerfeit te geven".

Omgevingsgeluiden: verschillende

Als je iets wilt om in slaap te vallen, zeg dan "Alexa play Ambient sounds"; je krijgt een lijst met het hele scala aan omgevingsgeluiden. Zeg anders gewoon "Alexa speel oceaangeluiden" om rechtstreeks naar de waterkant te gaan.

Spotify

De vader van muziekvaardigheden voor Amazon Alexa-apparaten, Spotify kan worden geselecteerd als standaardmuziekbestemming en al je deuntjes afspelen.

Apple Music

Apple Music is pas een recente toevoeging aan het pakket en is nu een live-vaardigheid via Alexa - en je kunt er je standaardspeler van maken, net als Amazon Music Unlimited en Spotify.


Briljante Amazon Echo paaseieren

Alexa heeft, in tegenstelling tot veel andere stemassistenten, een luchtige kant. Er zijn duizenden grappige en ongewone dingen die je aan Alexa kunt vragen, en onze speciale Amazon Alexa-paaseierengids heeft een volledige lijst. Als u echter wat tijd met uw virtuele assistent wilt doorbrengen, gebruikt u de volgende opdrachten:

"Alexa, vertel me een grap"

"Alexa, ik ben thuis"

"Alexa, praat als Yoda"

"Alexa, gooi een dobbelsteen"

"Alexa, speel 20 vragen"

Amazon Alexa en het slimme huis

Alexa is naar voren gekomen als het meest effectieve platform voor het bedienen van het slimme huis. De enorme hoeveelheid compatibele apparaten die goed samenwerken binnen het ecosysteem, maakt het een zeer krachtige slimme thuisgateway. Je hebt echter bepaalde smart home-apparaten nodig voordat je ervan kunt genieten.

Je moet de meeste Echo slimme luidsprekers instellen, vooral oudere en goedkopere modellen, volgens de instructies van de fabrikant, en dan naar de Vaardigheden-pagina in de Alexa-app gaan om ze aan te sluiten.

Je moet de relevante vaardigheid voor je apparaat downloaden, inloggen en Alexa er vervolgens controle over geven. Daarna verschijnen gekoppelde apparaten in het Smart Home-gedeelte van de app.

Nieuwere en duurdere Echo slimme luidsprekers, zoals de 4e generatie Echo en de Echo Show-modellen, kunnen ook fungeren als Zigbee smart home-hubs, wat betekent dat ze niet alleen rechtstreeks kunnen communiceren met bepaalde smart home-technologie, maar ook kunnen besparen u geld door de noodzaak voor bruggen en hubs van derden te elimineren bij het opzetten van uw slimme huis.

Bekijk onze handleiding over het gebruik van uw slimme luidspreker om apparaten toe te voegen en te bedienen. Je kunt Alexa-apparaten ook op elk moment verwijderen.

Slimme thuisgroepen maken met Amazon Alexa

Wanneer je Amazon Alexa gebruikt als een slimme thuishub, kan het verschillende gadgets besturen, en dat is waar het heel slim wordt. Je kunt elk apparaat toevoegen aan een enkele groep die met spraak kan worden bediend door groepen te maken vanuit het Smart Home-gedeelte van de Alexa-app.
Volg deze stappen om een groep te starten:

1. Open de Alexa-app

2. Ga naar 'Smart Home'

3. Selecteer 'Groepen'

4. Tik op 'Groep toevoegen'

5. Kies 'Smart Home Group' en geef deze een naam.

6. Vink de apparaten aan die je wilt toevoegen en je bent klaar.

Een mooi voorbeeld is verlichting, waarbij je al je lampen van beneden in één groep kunt plaatsen en deze kunt bedienen met "Alexa, doe de lampen beneden uit", bijvoorbeeld voordat je naar bed gaat.

Natuurlijk wilt u misschien niet dat alle lampen aan of uit staan, dus u kunt ze ook in andere groepen verdelen: "hoofdlampen", "loungelampen" enz.

Scèns importeren in Amazon Alexa

Alexa zal ook setscènes herkennen en importeren die al in specifieke ecosystemen zijn gemaakt. Scènes worden tijdens een netwerkscan aan de Alexa-app toegevoegd als ze zijn ingesteld en je de benodigde vaardigheden hebt geladen.

Je kunt Alexa dan vragen om ze te bedienen zodra je je hebt ingeschreven in de app.


Routines maken met Alexa

Routines zijn een handige Alexa-functie waarmee je veel slimme thuisbewerkingen kunt combineren in één enkele opdracht. Als je 'Alexa, bedtijd' zegt, kunnen al je lampen beneden uitgaan terwijl je slaapkamerverlichting aangaat.

Een routine verschilt van een groep doordat deze de status van een apparaat kan beheren (bijvoorbeeld de helderheid van een lamp) en muziek-, radio- of podcastopties kan bevatten.

Alexa shopping-opdrachten


Als je een grote Amazon-shopper bent, kan je Echo-luidspreker je helpen dingen sneller te krijgen.

Het is niet nodig om naar je telefoon te gaan en de app te starten als je iets bijna op hebt. Informeer Alexa eenvoudig met behulp van de onderstaande commando's.

"Alexa, bestel hondenvoer op Amazon Prime" - Als bestellen met 1 klik is ingeschakeld, wordt het artikel automatisch naar u gemaild en wordt u betaald.

"Alexa, voeg toiletpapier toe aan mijn winkelwagentje" - Hiermee wordt toiletpapier aan uw winkelwagentje toegevoegd, maar wordt er geen transactie uitgevoerd.

"Alexa, annuleer die bestelling" - Je hebt 30 minuten vanaf het moment dat je je bestelling hebt geplaatst om dit te laten werken.

Alexa, waar zijn mijn spullen?" - Alexa doorloopt alle lopende leveringen.

"Alexa, bestel toiletrol opnieuw" - Alexa zal eerder gekochte items doorzoeken om de merken voor te stellen die je leuk vindt.


Amazon Echo-tips en -trucs

Welke versie je ook hebt, de Amazon Echo is een zeer veelzijdige slimme luidspreker. Er zijn verschillende methoden om meer uit Alexa te halen, variërend van de Amazon Echo Dot tot de Echo Show-lijn.

De veelzijdigheid van spraakopdrachten is een van hun meest aantrekkelijke aspecten, maar de Amazon Echo doet zoveel dat het soms onmogelijk is om te weten wat haalbaar is. Hier komt deze Alexa-gids met tips en trucs binnen, met als doel enkele van de minder voor de hand liggende functies van Alexa te onthullen.

Alexa Whisper-modus inschakelen

Je wilt niet altijd volledige volumereacties als je Alexa 's nachts gebruikt of wanneer je metgezel slaapt. Whisper Mode zorgt daarvoor.

Om de fluistermodus te activeren, zeg je tegen je Echo-luidspreker: "Alexa, schakel de fluistermodus in." Als je nu tegen Alexa fluistert, zal ze je fluisteren beantwoorden. Het is een poging waard.

Laat Alexa stemmen in huis herkennen

Alexa ondersteunt niet alleen meerdere profielen, zodat u zich kunt aanmelden en afmelden bij Amazon-accounts, maar het heeft ook de mogelijkheid om te herkennen wie er met uw stem spreekt, zelfs als ze dezelfde Amazon-ID gebruiken. Dit betekent dat u gepersonaliseerd nieuws, muziek en winkelen krijgt, zodat u iets kunt krijgen wat u echt leuk vindt in plaats van de sportbulletins van uw metgezellen.

Werk eerst en vooral aan je stem. "Alexa, leer mijn stem", zeg je, en Alexa geeft je instructies. Vraag nu de tweede persoon om de app te downloaden en in te loggen. Ze moeten "Ik ben iemand anders" selecteren in hun app en Alexa zal hun stem trainen.

Raadpleeg voor meer informatie onze stapsgewijze handleiding voor spraakprofielen en het wisselen van account.

Videogesprek met Skype op Echo Show

Ja, Drop In en Alexa Calling zijn standaardfuncties van de Echo, maar als je wilt, kun je ook Skype gebruiken.

Ga om te beginnen naar de Alexa-app van je smartphone en ga naar Instellingen > Communicatie > Skype en log in met je account. Zeg gewoon "Alexa, bel mama op Skype" (of wat dan ook) wanneer je wilt bellen, en je bent verbonden.

Accounts delen en van profiel wisselen

Het is tijd om te stoppen met zo egocentrisch te zijn en te beginnen met delen. Alexa is je nieuwe beste vriendin, maar ze is ook een vriendin voor anderen. In die mate kun je een enkele Echo gebruiken om veel profielen vast te houden en ertussen te schakelen door gewoon te zeggen "Alexa, wissel profiel." Je moet naar de app gaan en op Instellingen> Alexa-account> Amazon Household klikken om meer accounts toe te voegen. U kunt ook alexa.amazon.com gebruiken.

Je kunt hier de Amazon-accountgegevens toevoegen voor de persoon die je aan je profiel wilt toevoegen. Weet je niet meer welk account je gebruikt? Geen zorgen; het enige wat je hoeft te doen is Alexa vragen: "Alexa, welk profiel gebruik ik?"

Wijig het Alexa-wekwoord en de stem.

De naam is synoniem geworden met Echo-apparaten, maar dat betekent niet dat je ervan moet genieten. Misschien is je naam Alex en heb je moeite om dingen te onthouden, of misschien heet die van je ex-hond Alexa. Je hebt geluk, wat je reden ook is om je Alexa-wakewoord te willen wijzigen.

Helaas heb je geen volledige controle over de vervanging, maar als Alexa niet al je vakjes aanvinkt, kun je in plaats daarvan "Amazon", "Echo", "Ziggy" of "Computer" gebruiken. Ga naar het tabblad Apparaten in de app om de overstap te maken. Selecteer het apparaat en druk vervolgens op de Wake Word-knop.

Amazon zal medio 2021 een nieuwe mannelijke stem voor Alexa uitbrengen. Samen met de nieuwe naam Ziggy werd een nieuwe stem geïntroduceerd.

De nieuwe stem is momenteel alleen beschikbaar in de VS. Je kunt het inschakelen door te zeggen: "Alexa, verander je stem."

Stel Spotify of Apple Music in als uw primaire muziekbron

Als je op zoek bent naar een Amazon Echo Spotify-vaardigheid, zul je teleurgesteld zijn om te horen dat die er niet is. Dat sluit het gebruik van Echo-enabled spraakopdrachten niet uit om naar je Spotify-afspeellijsten te luisteren.

Stel Spotify in plaats daarvan in als de standaard audioprovider van uw Echo. 'Hoe?' horen we je vragen, je stem nauwelijks gemaskeerd door ongeduld. Om je favoriete streamingdienst te kiezen, ga je naar Instellingen > Muziek in de app.

Er is eigenlijk een Alexa-vaardigheid voor Apple Music. U kunt uw Apple Music-account koppelen met behulp van de Spotify-techniek (die u doorverwijst naar de Apple Music-vaardigheid) of door ernaar te zoeken in de vaardigheidswinkel.

Herinneringen instellen

Als je Alexa aan je zijde hebt, wie heeft er dan pen en papier nodig? "Alexa, onthoud alsjeblieft dat ik Tarquin om 20.00 uur ophaal van zijn Taekwondo-les", kun je nu zeggen. Alexa zal oplichten en je eraan herinneren om je lieve kind op te halen wanneer de tijd daar is. Je kunt maar beter voorzichtig zijn, want hij kent Taekwondo.

Wis je Alexa-geschiedenis

Dit is geen oefening, dus zet de paniekstations aan. Alexa houdt alles bij wat je haar vraagt en geeft een lijst met je vragen weer in de smartphone-app. Ernstig. Maar maak je geen zorgen: als je haar misschien wat ongemakkelijke of verdachte vragen hebt gesteld die je niet openbaar wilt maken, kun je ze gewoon wissen.

Als je het liever handmatig verwijdert, kun je alle sporen van je vernederende verzoeken verwijderen via de Amazon Echo-app. U moet naar Alexa-account> Geschiedenis> Instellingen> Alexa-account> Geschiedenis navigeren. Nadat u de vraag heeft gekozen die u wilt verwijderen, scrolt u naar beneden en klikt u op de knop Spraakopnames verwijderen. Pfoe, dat was een close call. Tot de volgende keer dat je het in ieder geval gênant vraagt.

Maar het is veel eenvoudiger: vraag Alexa gewoon: "Alexa, hoe kan ik mijn privacy-instellingen bekijken?" en Alexa biedt je een directe link naar je Alexa Privacy-instellingen in de Alexa-app.

Amazon heeft ook een spraaksnelkoppeling ontwikkeld om hetzelfde nog gemakkelijker te maken. Als je alle opnames van die dag wilt verwijderen, zeg je gewoon: "Alexa, verwijder alles wat ik vandaag heb gezegd." 'Nieuwe slaaproutine', zei iemand?

Om je hele geschiedenis van Alexa-interacties te verwijderen, ga je naar de website van Amazon en kies je Stemopnames beheren onder Beheer je inhoud en apparaten.

"Alexa, verwijder alles wat ik heb gesproken", kun je nu zeggen om al je Alexa-spraakopnamen van je account te verwijderen.

Laat Alexa zichzelf herhalen

Ondanks Alexa's langzame, opzettelijke levering, is het gemakkelijk om te missen wat ze zegt als je maar half oplet. Het is echter niet nodig om uw lange vraag opnieuw te formuleren om een antwoord te ontvangen. Vraag in plaats daarvan gewoon aan Alexa om zichzelf te herhalen. Wanneer je zegt "Alexa, kun je dat herhalen", of "Alexa, kun je het nog een keer zeggen", herhaalt je digitale assistent zijn vorige antwoord. Het wordt niet brutaal omdat je de eerste keer niet oplette.

Verander Alexa in een wekkerradio

Een van onze favoriete tips, je kunt Alexa je laten wekken met een specifiek nummer, album, afspeellijst of zelfs een radiostation. Zeg gewoon "Alexa, maak me wakker met [nummer of radiostation invoegen] om [tijd]." U krijgt dan een aangenamere wake-up call. Bekijk onze volledige gids voor coole manieren om Alexa je 's ochtends te laten wekken.

Luister naar podcasts

Alexa kan je ook helpen als je naar podcasts wilt luisteren. Maar dit zijn eigenlijk twee adviezen in één, omdat het ook van cruciaal belang is om Alexa's native podcasting-mogelijkheden over het hoofd te zien ten gunste van de AnyPod-vaardigheid.

Dit zorgt voor een betere weergave, waarbij afleveringen in de optimale volgorde worden afgespeeld en verder gaan waar je was gebleven. Spreek eenvoudig met Alexa: "Alexa, schakel AnyPod-vaardigheid in." Als je een fan bent van Pocket Casts, is het nu ook compatibel met Alexa, hoewel we nog steeds de voorkeur geven aan AnyPod.

Verander de stem van Alexa

Wist je dat je het accent van Alexa kunt veranderen?

Ga in het menu Instellingen voor uw apparaat in de Alexa-app naar Apparaten> Selecteer uw apparaat> scrol omlaag naar Taal en kies uit de lijst. U kunt kiezen uit de VS, het VK, Duitsland, Australisch, Canadees, Japans en zelfs Indiaas Engels.

Maak van Alexa je standaard Android-assistent

Je bent niet beperkt tot het gebruik van Alexa en Amazon Echo op je slimme luidspreker als je een Alexa- of Amazon Echo-gebruiker bent. Met de Alexa-app voor iOS en Android kunnen gebruikers vragen stellen, toegang krijgen tot vaardigheden en hun slimme huis bedienen. Android-gebruikers hebben daarentegen de mogelijkheid om van Alexa hun standaard telefoonassistent te maken. Hier is hoe het te doen.

Een Bluetooth-luidspreker aansluiten

Hoewel je Amazon Echo muziek van de meeste providers kan afspelen, kun je je Alexa-apparaat nog steeds gebruiken als een Bluetooth-luidspreker om toegang te krijgen tot YouTube en andere services. Om hem met je telefoon te koppelen, start je een zoekopdracht door 'Alexa, pair' te zeggen en voltooi je het koppelingsproces in het Bluetooth-menu van je smartphone. Voor een beter geluid kunt u uw Echo ook rechtstreeks op een Bluetooth-luidspreker aansluiten - lees hier hoe.

Bellen met Alexa

Bellen is een andere handige nieuwe vaardigheid die Alexa in de loop van de tijd heeft opgepikt. Je kunt de ontvanger bellen voor een praatje als deze een Echo of de Alexa-smartphone-app heeft.

Alexa doorzoekt het contactenboek van je telefoon om te zien wie er nog meer een Echo heeft of de app gebruikt, en je hoeft alleen maar op de chatballon onder aan de app te tikken om ze te ontdekken.

Je kunt gewoon "Alexa, bel papa" zeggen of hun naam in de app aanraken om ze te bellen. Zeg gewoon "Alexa, antwoord" om een inkomende oproep op uw Echo te beantwoorden.

Reset je Amazon Echo

Zoals met alle technologie, is de Echo niet onfeilbaar. Van tijd tot tijd zullen dingen zeker een beetje squiffy worden. Gelukkig is het resetten van de Echo eenvoudig en zou hopelijk je problemen moeten oplossen, hoewel het proces varieert afhankelijk van welk model je hebt. Ga naar onze volledige gids die u door de verschillende procedures leidt.

Gebruik Alexa als nachtlampje

De neonblauwe ring met de mini-geest van Alexa is een geweldige manier om te weten wanneer het schermloze apparaat actief is, maar het is niet de enige toepassing voor het licht. Hoewel verschillende kleuren en patronen kunnen aangeven of je een bericht hebt gemist, of de microfoon is uitgeschakeld of naar welk volume je luistert, kan de ring door een mogelijkheid van derden ook als nachtlampje fungeren.

Je moet de vaardigheid in eerste instantie inschakelen, maar daarna hoef je alleen maar te zeggen: "Alexa, open Night Light voor een uur", of hoe laat je maar wilt, en het licht blijft blauw. Je kunt Alexa eenvoudig zeggen "Alexa, stop" als je genoeg hebt van de lichtblauwe tint.

Audio voor meerdere kamers instellen

Je kunt een multiroom-configuratie opbouwen als je meerdere Echo-speakers hebt. Dit omvat enkele, maar niet alle, Alexa-luidsprekers van derden. Ga om te beginnen naar het gedeelte Apparaten van de app, tik op het plusteken in de rechterbovenhoek en vervolgens op Muziekluidsprekers voor meerdere kamers toevoegen. Je moet je groep een naam geven en vervolgens beslissen met wie je wilt praten. "Alexa, speel [nummerkeuze] op [groepsnaam]", zeg gewoon zodra het allemaal is opgeslagen. Hier volgen nog enkele opdrachten.

Een ssteemupdate forceren

Hoewel uw app u op de hoogte stelt wanneer nieuwe items beschikbaar zijn om te downloaden, kunt u dit gewoon aan de Echo vragen. Het is soms makkelijker om via spraak een overzicht te krijgen dan erover te lezen. "Alexa, heb je nieuwe functies?" is alles wat je te zeggen hebt. Als dit het geval is, ga je gang en werk je het bij; als dat niet het geval is, zijn er genoeg andere vaardigheden om toe te voegen.

Demp de echo

Zoals we al zeiden, luistert Alexa altijd. Soms wil je echter gewoon een beetje privacy en wil je spreker niet langer wachten op zijn wake-word. Het is maar goed dat je zijn oren kunt aansluiten en de Echo een tijdje kunt dempen. Druk gewoon op de knop met een doorgesneden microfoon. Er verschijnt een rode ring en de echo wordt gedempt. Druk nogmaals op de knop om hem weer in te schakelen.

Stop met het delen van gesprekken met Amazon

Je bent je hier misschien niet van bewust, maar Amazon kan naar je Alexa-gesprekken luisteren als een manier om de service te verbeteren. Google en Apple doen het ook, maar als u zich wilt afmelden, kan dat. Ga gewoon naar Instellingen> Alexa-account> Alexa-privacy> Beheer hoe uw gegevens Alexa verbeteren.

Er zijn hier twee schakelaars, een met het label Help bij het ontwikkelen van nieuwe functies en een voor het delen van berichten met Amazon voor hetzelfde doel. Je kunt ze allebei uitschakelen.

Vaardigheden toevoegen met je stem

Wist je dat je nu nieuwe Alexa-vaardigheden aan je Echo of Echo Dot kunt toevoegen zonder de smartphone-app te gebruiken? Vraag gewoon naar een specifiek talent als je weet wat je zoekt. De talenten kunnen worden geactiveerd door gewoon te vragen "Alexa, Uber inschakelen" of "Alexa, een training van 7 minuten inschakelen".

Je moet de naam van de vaardigheid kennen, die steeds moeilijker wordt dankzij de open API van Echo en de toenemende ondersteuning. De afgelopen jaren stroomden Amazon Echo Skills dik en snel binnen.

Niet zomaar snuisterijen van de Skills Store, maar software die uw slimme luidspreker kan veranderen in een wizard voor het bestellen van pizza's en het boeken van taxi's. Veel plezier met het plaatsen ervan

Snel rekenen

Waarom vraag je Alexa niet om hulp als je wat moet rekenen, maar je niet meer weet in welke 'rare rotzooi'-map de rekenmachine van je telefoon is opgeslagen?

Als je te maken hebt met een grote getallenreeks die gemakkelijker van een scherm af te lezen is dan uit te typen, kun je de hulp inroepen van je Echo.


Wanneer je Alexa-vragen stelt zoals "Alexa, vermenigvuldig 67 bij 13" of "Alexa, wat is 23 procent van 4.320", zou je een vrijwel onmiddellijk antwoord moeten krijgen.

Het kan nu optellen, aftrekken, vermenigvuldigen, delen, vierkantswortels, macht en faculteiten, evenals optellen, aftrekken, vermenigvuldigen, delen, vierkantswortels, macht en faculteiten.

Volg uw Amazon-pakketten

Als je Alexa alleen maar kunt vragen naar de status van je Amazon-item, wie heeft dan constante, vervelende e-mailupdates nodig?

Als je een bestelling hebt geplaatst met je Echo-apparaat, kun je de status van je bestelling controleren door Alexa te vragen: "Alexa, waar zijn mijn spullen?"

Nu is de informatie niet erg ingewikkeld – Alexa vertelt je alleen wanneer de pakketten naar verwachting zullen aankomen – maar we verwachten dat dit in de loop van de tijd meer zal worden.

U kunt ook winkelmeldingen instellen en het Echo-lampje geel zien worden wanneer een update gereed is als uw bestelling Amazon Prime is.

Om dit in te schakelen, open je de Alexa-app en ga je naar Instellingen> Meldingen> Amazon Shopping en kies je welke meldingen je wilt. Om ze te controleren, vraag je gewoon: "Alexa, wat zijn mijn meldingen?". Je kunt Alexa zelfs stoppen met het aankondigen van de namen van items, als het een cadeau is dat je niet wilt bederven.

Gooi een dobbelsteen

Als, zoals wij, de laatste keer dat je Monopoly speelde, je wederhelft het bord omgooide in plaats van die enorme huurprijs te betalen, dan is de kans groot dat je een paar dobbelstenen verliest. Maar maak je geen zorgen, je bordspelsessies hoeven dankzij Alexa nooit meer onderbroken te worden.

Vraag "Alexa, gooi een dobbelsteen" of "Alexa, gooi twee dobbelstenen", en het zal de resultaten van uw digitale die cast voorlezen. Spel aan!

Gebruik niet-ondersteunde smart home-technologie

Je Nest-, Honeywell- of SmartThings-verbonden apparaten spelen misschien al goed met het systeem, maar er is een oplossing voor verbonden technologie die het alleen probeert te doen. Door apps zoals Yonomi of IFTTT te downloaden, kunt u recepten of manieren vinden om uw slimme apparaten te synchroniseren. Hoewel Echo bijvoorbeeld Philips Hue en Lifx ondersteunt, kunnen er andere slimme gloeilampen zijn die de apps ook kunnen bedienen.

Bedienje Fire TV met Echo

Je kunt al communiceren met Alexa via de Fire TV Remote (of een smartphone-app), maar wat als het aan de andere kant van de kamer is? Je kunt je Echo gebruiken om de actie te besturen als deze binnen het bereik van je stem is en verbonden is met hetzelfde wifi-netwerk als je Fire TV.

Door een compatibel commando te gebruiken, zoals 'Alexa, kijk Making a Murderer', wordt de Echo gekoppeld aan je Fire TV. Dat wil zeggen, ervan uitgaande dat u slechts één Fire TV-apparaat in gebruik hebt; anders moet je de besturing expliciet toewijzen met behulp van de sectie Muziek, Video en Boeken van de Alexa-app.

Gelukkig kun je voor degenen die meerdere Echo-apparaten in één kamer hebben, er meer dan één toewijzen om de Fire TV te bedienen.

Toon foto's op Echo Show

Als u een Echo Show heeft, kunt u deze gebruiken als digitale fotolijst. U kunt de Amazon Photos-service gebruiken om uw eigen foto's op het scherm te krijgen, maar we gaan ervan uit dat u de voorkeur geeft aan Facebook. Ga naar Instellingen > Foto's in de Alexa-app en koppel je Facebook-account.

Ga gewoon naar Instellingen > Thuis & Klok > Klok > Persoonlijke foto's > Achtergrond > Facebook op de Echo zelf. Je bent klaar om te gaan als je eenmaal hebt besloten over de albums.

Ga naar onze Echo Show-fotogids voor volledige stapsgewijze instructies voor het gebruik van Amazon Photos.

Maak muziekafspeellijsten met Alexa

Je hebt hiervoor een Amazon Music-abonnement nodig, maar je kunt muziek maken en toevoegen aan afspeellijsten met alleen je stem. "Alexa, maak een nieuwe afspeellijst," zal de assistent vragen om een naam te vragen, en dan ben je klaar.

Je kunt handmatig nummers aan deze afspeellijst toevoegen via de Alexa-app, of je kunt het rechtstreeks vanuit de Echo doen door te zeggen: "Alexa, voeg dit nummer toe aan mijn afspeellijst", als je van een nummer houdt dat momenteel wordt afgespeeld.

Helaas kan dit alleen worden gedaan bij het luisteren naar de muziekdiensten van Amazon, niet de radio of Spotify, en het verwijderen van deze toevoegingen vereist ook handmatige tussenkomst.

Ontdek wat de lampjes van de Echo's betekenen

Alle Amazon Echo-luidsprekers hebben dezelfde statuslampjes om je een indicatie te geven van de status van Alexa, en er zijn nogal wat opties die kunnen worden weergegeven. Het kan een signaal zijn dat het apparaat in de privacymodus staat (rood licht) of dat iemand je speaker belt (groen licht).

Het volledige scala aan verlichtingssnelkoppelingen wordt gedetailleerd beschreven in onze gids over de statuslampjes van Alexa.

Doe aankondigingen in uw huis

Als u Echo-apparaten verspreid over uw huis heeft, kan een nieuwe upgrade handig zijn om u in staat te stellen aankondigingen naar uw hele huishouden te sturen. Als je bijvoorbeeld zegt: "Alexa, kondig aan dat de film begint", terwijl je een kaskraker start, pingt Alexa andere Echo's met het nieuws, zodat je verdwaalde kijkers of familieleden kunt verzamelen.

Als je het systeem niet wilt gebruiken, kies dan speakers en apparaten uit het tabblad 'Apparaten' in de Alexa-app op je smartphone en schakel deze uit.

Wijzig hoe snel Alexa spreekt

Als het spreektempo van Alexa te snel is om te verstaan, of als je wilt dat de assistent een beetje opschiet, kun je dit op elk moment aanpassen.

Zeg gewoon: "Alexa, praat langzamer", om Alexa langzamer te laten praten. Hier is een verrassende manier om het sneller te laten spreken: simpelweg: "Alexa, spreek sneller." Je kunt altijd terugkeren naar het normale tarief door te zeggen: "Alexa, praat tegen je standaardtarief", als je spijt hebt na het sleutelen.


Alexa komt binnen en belt

Met de Alexa Calling-functie kun je bellen tussen Alexa-apparaten of via de Alexa-app, die beschikbaar is op iOS-, Android- en Amazon Fire-apparaten.

Om een Alexa-oproep te plaatsen, zegt u gewoon "Alexa call [naam contactpersoon]" of gaat u naar de conversatiespagina van de Alexa-app en selecteert u daar een contact.

Drop-In is een beetje anders. Met Drop In with Alexa kun je bellen en communiceren met een andere Alexa-speaker zonder dat je hoeft te wachten tot ze antwoorden.

Dit is gewoon een intercomsysteem voor de kamers van uw huis. Om te worden aangesloten op andere delen van je huis, zeg je gewoon "Alexa, kom langs op de [zeg Echo-apparaatnaam]" en je zult meteen genieten van tweerichtingsaudio. Er is geen opt-in-goedkeuring voor Drop In binnen geregistreerde Echo-apparaten op uw netwerk.

En er is nog een laatste manier waarop Drop In werkt. Je kunt langskomen bij al je contacten die een Amazon Echo-luidspreker hebben, maar ze moeten zich eerst aanmelden voor de service.

Alexa Guard Plus

In 2019 ging de Alexa Guard-functionaliteit van Amazon live, waardoor Echo-speakers in het hele land toegewijde bewakers werden.


En nu is Alexa Guard Plus uitgebracht, wat het platform een grote boost geeft door een hele reeks extra functies toe te voegen.

Wanneer Guard is ingeschakeld, luisteren uw luidsprekers naar geluiden van brekend glas of rook-/CO2-alarmen en zullen ze u waarschuwen als er iets wordt gedetecteerd.

Het kan ook worden gebruikt om te imiteren dat er iemand in uw huis is terwijl u weg bent, bijvoorbeeld door slimme verlichting in en uit te schakelen om potentiële inbrekers af te schrikken, of door blaffende honden te spelen.

Het fungeert ook - met een paar geselecteerde merken - als een aanvulling op uw bestaande opstelling van uw huisbeveiligingssysteem; kunnen communiceren met live bewakingsdiensten en dergelijke.

Nieuwste Alexa-functies

Alexa Hunches
Alexa Hunches is een functie die je routines beter begrijpt en je dingen voorstelt.

Dus, bijvoorbeeld, als je Alexa vertelt dat je op het punt staat naar bed te gaan, laat het je weten of je voordeur ontgrendeld is, of je kelderverlichting nog aan is.

E-mail integratie

Amazon zegt dat je je Gmail-, Outlook.com-, Hotmail- en Live.com-accounts aan Alexa kunt koppelen en "Alexa, check mijn e-mail" kunt vragen voor een samenvatting van je berichten van de afgelopen 24 uur.

U kunt berichten lezen, beantwoorden, verwijderen of archiveren en controleren op berichten van bepaalde personen.

Vrije tijd

Amazon's Alexa-for-kids-service biedt nu routines op FreeTime-enabled Echo-luidsprekers, zodat je het licht kunt uitdoen en slaapgeluiden kunt afspelen.

Op de nieuwe 2020 Echo-apparaten kan Alexa automatisch overschakelen naar het profiel van een kind wanneer het een jongere stem herkent, waardoor het ouderlijk toezicht dat deel uitmaakt van de Kids + -functieset naar elk Echo-apparaat in huis.

Eenmaal ingeschakeld, zal Alexa kindvriendelijke antwoorden geven, ongeacht met welk apparaat ze praten - niet alleen op de kindgerichte nieuwe Echo Dot-modellen.

Sidekick lezen

Een andere nieuwe functie die goed is voor kinderen is Reading Sidekick, dat is ontworpen om Alexa te helpen vloeiendheid op te bouwen en de liefde voor lezen aan te moedigen.

Zeg "Alexa, laten we lezen", en de AI zal om de beurt met uw kind lezen, aanmoediging bieden wanneer ze goed lezen en ondersteuning bieden wanneer ze het moeilijk hebben.

Verbetering van routines

Je kunt Alexa-routines nu spreiden, dus als je alarm om 7.00 uur afgaat, kun je de koppen bijvoorbeeld om 7.30 uur laten voorlezen.

Tijdens het grote Echo-lanceringsevenement in september 2020 heeft Amazon ook gedetailleerd beschreven hoe verbeterde ruisdetectie later dit jaar aan de mix zou worden toegevoegd.

Een huilende baby of iemand die hoest of snurkt waren allemaal geluiden die werden genoemd, met het idee dat je op basis van deze geluiden Alexa Routines kunt instellen.

Voorbeelden zijn het inschakelen van de lichten in je slaapkamer wanneer Alexa het geluid van een huilende baby detecteert, of het inschakelen van witte ruis als het snurken van je partner 's nachts wordt gedetecteerd.

Bedrijfsvermeldingen

Alexa wordt steeds beter in het opsporen van nabijgelegen bedrijven en restaurants. Vraag "Alexa, waar is de dichtstbijzijnde Trader Joe's?" of je zou kunnen vragen: "Alexa, wat is het nummer voor Domino's?".

Lokale spraakbediening

Als je netwerk niet beschikbaar is, neemt Local Voice Control het Zigbee-element van de Echo Plus of Echo Show en gebruikt het zodat je nog steeds wat slimme home-controle kunt uitoefenen.

Verzoeken in meerdere stappen

Als je wilt dat de slimme assistent muziek van Spotify afspeelt en dit op een bepaald volume doet, kan hij dat ook.

Alexa op je computer

Dat klopt, Alexa zal verschijnen op pc's van onder meer Acer, Asus, HP en Lenovo. De meeste Alexa-compatibele pc's zullen tegen het einde van het jaar klaar zijn voor aankoop, hoewel het Acer-model nu klaar is.

Wanneer u uw pc opstart, kunt u deze methode gebruiken om de service te activeren:

1. Open het Startmenu.

2. Klik op het Alexa-pictogram.

3. Log in op uw Amazon-account.

Of u kunt deze methode gebruiken:

1. Klik op op de Windows-zoekbalk.

2. Typ Amazon Alexa.

3. Log in op uw Amazon-account.

We hopen dat u aan het einde van deze les een grondig begrip van het onderwerp hebt. Als je vastzit tussen de stappen of de instructies in dit bericht, ga dan naar de officiële website van Amazon bellen voor hulp bij het gebruik van Alexa.

Comments

Popular posts from this blog

Hoe Amazon-foutcode 1060 op te lossen?

Hoe iemand op Facebook blokkeren of deblokkeren?

Amazon-prijsstrategie: tegen welke prijs moet u een product verkopen?