Hoe Amazon-verkopersaccount opnieuw te activeren in 2021?

Het reactiveren van een Amazon-verkopersaccount is zowel op korte als op lange termijn kostbaar. De eenvoudigste manier om uw Amazon-verkopersaccount snel opnieuw te activeren en verlies aan inkomsten en reputatie te minimaliseren, is om uw Amazon-beroep de eerste keer correct af te handelen.

Wanneer Amazon uw account deactiveert of schorst, voorkomen ze dat u toekomstige aankopen doet en houden ze uw geld maximaal 90 dagen vast, en brengen ze u 50 cent per eenheid in rekening om uw voorraad te retourneren.

Het indienen van een zwak of slecht schriftelijk beroep kan de situatie verergeren, aangezien Amazon doorgaans alleen je eerste beroep in overweging neemt of toekomstige beroepen onderaan hun lijst plaatst.

We weten allemaal dat Amazon de grootste online retailer ter wereld is. Het vertrouwen van de klant vereist een aanzienlijke hoeveelheid inspanning om te vestigen, en aanzienlijk meer inspanning om te behouden.

Hetzelfde kan gezegd worden over Amazon. Tenzij ze de richtlijnen van Amazon overtreden, zal het bedrijf streng zijn tegenover zijn verkopers om het vertrouwen van de consument te vrijwaren. Het account van de verkoper wordt gesloten als ze de richtlijnen van Amazon overtreden.

Amazon daarentegen staat de verkoper toe om terug te keren en zijn account opnieuw te activeren zodra het is opgeschort.

Wat de reden voor beëindiging ook is, activeer het Amazon-verkopersaccount dat u nodig hebt, zorgvuldig door het hele proces om herstel aan te vragen.

Reden voor schorsing:

Amazon-account opgeschort wegens te late verzending

Amazon is daar een goed voorbeeld van. Om het consumentenvertrouwen te beschermen, zal Amazon streng zijn voor zijn leveranciers totdat ze de regels van het bedrijf overtreden. Als een leverancier het beleid van Amazon schendt, wordt zijn account beëindigd.

Aan de andere kant staat Amazon verkopers toe om hun accounts te herstellen nadat ze zijn opgeschort. Daarom heeft Amazon zo'n sterk beleid tegen late leveringen.

Als je op Amazon verkoopt, moet je heel voorzichtig zijn met verzending en heel geduldig zijn. Het gebruik van verzendtools om de verzenddeadlines te halen, is aan te raden. Als Amazon-verkoper mag u nooit te laat verzenden, anders kan uw verkopersaccount worden geschorst.

Amazon-account opgeschort vanwege te veel retouren

Amazon is 's werelds grootste online retailer en biedt een breed scala aan diensten om kopen gemakkelijker, veiliger en probleemloos te maken. Klanten kunnen overal gemakkelijk aankopen doen.

Als gevolg hiervan is winkelen een plezierige ervaring voor klanten geworden. Een van de programma's van Amazon is het retourbeleid.
Over het algemeen heeft u 30 dagen vanaf de datum van aankoop om de gekochte producten te retourneren, vanaf de datum van levering.

Als het artikel defect, beschadigd of het verkeerde product is, wordt het geretourneerd voor een volledige terugbetaling als Amazon de artikelen rechtstreeks verkoopt en/of levert.

Indien dit niet het geval is, is de klant verantwoordelijk voor de retourzending. Er zijn ook specifieke beperkingen voor bepaalde productcategorieën, die in detail worden beschreven in het Amazon-retourbeleid.

Hoewel het retourbeleid bedoeld is om consumenten te helpen, is ontdekt dat veel klanten het gebruiken om de reputatie van het bedrijf te schaden.

De belangrijkste taak is om het merk Amazon levend te houden. En het moet streng zijn in het nauwlettend volgen en het nemen van passende maatregelen. Het is misschien net zo hard als een verbod. Ook bij het retourneren van Amazon-bestellingen moet u uiterst voorzichtig zijn.

U kunt worden uitgesloten van de service als u regelmatig terugkeert. Het Amazon-verbod op consumenten die te veel hebben geretourneerd, is geen nieuw idee.

Volgens berichten in The Wall Street Journal heeft Amazon klanten uitgesloten van het doen van aankopen op hun online winkelsite als ze te veel producten retourneren die ze hebben gekocht.

In hun rapport noemden ze ook twee gevallen waarin Amazon klantaccounts zonder waarschuwing blokkeerde. Nir Nissim is een van hen en hij beweert dat hij werd uitgesloten vanwege zijn onverantwoordelijk gedrag bij zijn terugkeer. Zijn account werd later hersteld nadat hij in beroep was gegaan en verschillende telefoontjes had gepleegd.

Volgens een stuk uit 2016 in The Guardian is een computerprogrammeur ook uitgesloten vanwege zijn terugkeer van 37 van de 343 producten die hij sinds 2014 heeft gekocht.

Volgens de verklaring van Amazon is het in Amazon lange tijd ongebruikelijk om een klant te blokkeren voor het overtreden van de algemene voorwaarden van hun diensten.

Dat zijn de twee meest voorkomende verklaringen voor de opschorting van het Amazon-verkopersaccount. Laat ons nu weten hoe u het opschortingsaccount om deze twee redenen opnieuw kunt activeren.

Hoe Amazon-verkopersaccount opnieuw te activeren na opschorting?

Bestudeer de opschortingsbrief

De eerste stap bij het opnieuw activeren van uw account is om uw opschortingsbrief in detail door te nemen. U moet de reden en alle andere relevante factoren onderzoeken.

Als je iets niet begrijpt, ga dan naar een expert om erachter te komen waarom en waar je moet verbeteren om je Amazon-verkopersaccount opnieuw te activeren.

Maak een plan van aanpak

De volgende stap is de belangrijkste, omdat deze bepaalt of uw account al dan niet opnieuw wordt geactiveerd. Je maakt een plan om de verbeteringen en aanpassingen te documenteren die je hebt aangebracht om je bedrijf te versterken en het te runnen volgens de verkopersrichtlijnen van Amazon.

U dient onderzoek te doen naar en advies te vragen aan gevallen van schorsing van andere mensen om een idee te krijgen van wat u wel en niet moet doen.

Houd er echter rekening mee dat het actieplan speciaal moet zijn volgens de opschortingsverklaring van Amazon. Begeleiding door een expert is de sleutel tot het maken van een geweldig actieplan dat Amazon niet kan verwerpen.

Bezwaarbrief opstellen

Het is moeilijk om een Amazon Appeal-brief te schrijven. Het verdient de voorkeur als u hulp zoekt bij professionals die bekend zijn met Amazon's beroepschrift in zijn puurste vorm. Pas nadat u de omstandigheden heeft onderzocht en een uitgebreid plan van aanpak voor de procedure heeft opgesteld, moet u voor uzelf beginnen met het schrijven van het beroepschrift.

Reactivering aanvragen

Als je nu voorbereid bent met een actieplan en een bezwaarschrift, kun je een reactivering aanvragen bij Amazon. U voegt uw bezwaarschrift en actieplan samen met de opschortingsbrief van Amazon en alle andere relevante documentatie zoals uw orderfactuur, certificaten, enz. Bij uw aanvraag.

Opvolgen

Binnen twee dagen zou je een reactie van Amazon moeten ontvangen. Als je niets hoort, wil je misschien contact opnemen met het Amazon-team om te zien wat er aan de hand is. Je hebt toegang tot de hulp en het advies van het hele team.

Wanneer u bent geschorst, moet u zich op elk aspect van uw bedrijf concentreren om het in de best mogelijke positie te brengen. Uw account wordt alleen toegestaan als uw bezwaar laat zien hoe serieus en toegewijd u bent aan uw bedrijf.

We bieden 24/7 ondersteuning met betrekking tot Amazon, de fouten en oplossingen voor alle klanten. Het is een echt servicesysteem en laat de kwaliteitsnormen niet in gevaar brengen. Ons technische ondersteuningsteam van Amazon bellen is zorgvuldig en oplettend bij het afhandelen van Amazon-fouten en vragen.

Comments

Popular posts from this blog

Hoe Amazon-foutcode 1060 op te lossen?

Hoe iemand op Facebook blokkeren of deblokkeren?

Amazon-prijsstrategie: tegen welke prijs moet u een product verkopen?