Amazon-productfeedfouten: hoe deze in 2021 te vermijden?

Fouten met Amazon-productfeeds: u bent net klaar met het maken van uw Amazon-productfeed. U heeft uw catalogus ingestuurd en wacht op de marktplaats om uw producten op de lijst te zetten.

Alles is in orde tot die tijd, en je bent in een uitstekende stemming... Totdat je een foutmelding krijgt, tenminste! Een raadselachtige code.

Is het de bedoeling dat u iets uit deze cijfers kunt afleiden? Wat kan er mis zijn gegaan?

Om problemen met de stroom aan zijn handelaren aan te geven, gebruikt Amazon Marketplace verschillende unieke codes.

Daarom is het van cruciaal belang om deze codes en hun redenen te begrijpen, zodat er gemakkelijk naar uw artikelen kan worden verwezen, u concurrerend kunt blijven en uw prestaties kunnen verbeteren.

Lees in dit bericht meer over enkele van de meest voorkomende Amazon-foutcodes, wat ze inhouden en hoe u ze kunt vermijden.

Lijst met fouten in de Amazon-productfeed

8026 – Categorie van niet-geautoriseerde producten

Als u foutcode 8026 ontvangt, betekent dit dat een of meer van uw feeds zijn geclassificeerd als 'beperkt' zonder de benodigde autorisaties.

Amazon neemt productcategorieën zeer serieus en alle verkopers moeten zich aan strikte criteria houden.

Het doel is natuurlijk om gebruikers een prettige koopervaring te bieden.

Aan de andere kant kunnen deze richtlijnen moeilijk te volgen zijn voor leveranciers. Om in specifieke categorieën te worden opgenomen, moeten verkopers eerst toestemming van Amazon krijgen. Dit betekent dat een verkoper producten kan verkopen in de categorie 'Boeken', maar niet in de categorie 'Boeken van verzamelingen'.

Om het nog ingewikkelder te maken, verschilt de toegankelijkheid van categorieën per seizoen.

De categorie 'Speelgoed en games' staat bijvoorbeeld het grootste deel van het jaar open voor alle verkopers, maar vereist toestemming tussen november en januari.

De toegankelijkheid van categorieën kan ook per land verschillen.

Hoe 8026-fouten te voorkomen?

U moet eerst beslissen welke productcategorieën u wilt verkopen voordat u uw productfeed naar Amazon verzendt. Controleer of een categorie autorisatie nodig heeft en vraag vooraf toestemming.

Ga naar uw Seller Central-account, klik op 'Voorraad', 'Een product toevoegen', identificeer het artikel dat u wilt verkopen, bekijk de producten met beperkte verkoop en klik vervolgens op 'Goedkeuring aanvragen'.

8059 – Beperkt item

Heb je een foutcode van 8059? Dit komt doordat uw product bedoeld is voor een bepaalde doelgroep en eerst moet worden goedgekeurd.

Verkopers hebben mogelijk bovendien toestemming van Amazon nodig om bepaalde producten te registreren, naast de verboden categorieën.

Omdat uw product is teruggeroepen, heeft Amazon het mogelijk verboden, omdat het dacht dat het namaak was.
door de fabrikant of omdat deze een groot aantal klachten van klanten heeft ontvangen.

Hoe 8059-fouten te voorkomen?

Om te beginnen, moet u eerst bepalen welke producten Amazon-goedkeuring vereisen.

Als een van uw producten door Amazon is verboden, wilt u ze misschien uit uw feed verwijderen. Op deze manier kunt u nog steeds de rest van uw productcatalogus publiceren.

90122 – Productbeschrijving bevat HTML-code

Amazon heeft HTML geïdentificeerd in uw productbeschrijving, wat resulteert in Error 90122.

Als het gaat om productdetailpagina's, staat Amazon bekend om zijn strikte beleid.

Gebruik nooit HTML, JavaScript of enige andere vorm van programmeren in uw productbeschrijvingen is een van deze regels. Zowel karakters als tags zijn inbegrepen.

Hoe fout 90122 te vermijden?

Je Amazon-productfeed moet volledig vrij zijn van HTML-tekst en elk ander type code. Dit betekent het controleren van elke titel, beschrijving, enz.

90117 – Productbeschrijving overschrijdt de tekenlimiet

De 90117-fout geeft aan dat uw beschrijvingen te lang (of te kort) zijn. Voor de verschillende eigenschappen van uw productfeed stelt Amazon beperkingen op de tekstlengte in.

Afhankelijk van de productcategorie en het land kunnen deze eisen wijzigen.

Hoe 90117-fouten te voorkomen?

Maak uzelf vertrouwd met de richtlijnen van Amazon voor toegestane lengtes voor titels, beschrijvingen en opsommingstekens. Controleer uw inhoud. Het moet worden ingekort volgens de Amazon-richtlijnen.

20008 & 20009 – Ongeldige afbeeldingsgrootte

De kortste zijde van uw productafbeelding voldoet niet aan de minimale pixelvereisten, volgens Error 20008. Error 20009 daarentegen verwijst naar de langste zijde van de afbeelding.

Als het gaat om beeldstandaarden, is Amazon redelijk precies.

Amazon verwacht van verkopers dat ze voldoen aan zowel de technologische vereisten als de normen van de site om gebruikers hoogwaardige productfoto's te kunnen bieden.

Voor verkopers van Amazon.com moeten de pixelafmetingen van de afbeelding ten minste 1000 of meer in hoogte of breedte zijn.

Hoe fouten 20008 & 20009 te vermijden?

Controleer alle afbeeldingen van uw producten voordat u uw feed naar Amazon exporteert.

8560 – Ontbrekende vereiste attributen

Als u deze foutmelding krijgt, betekent dit dat uw feed cruciale informatie mist.

Een cruciale waarde is bijvoorbeeld onjuist of een product-ID komt niet overeen met een bestaande ASIN.

Elke Amazon-productcategorie wordt geleverd met een eigen attribuutbestand om in te vullen.

De kenmerken die in dit bestand moeten worden opgenomen, verschillen afhankelijk van het soort goederen dat u verkoopt.

Hoe 8560-fouten vermijden?

Nadat je hebt bepaald welke producten je op Amazon wilt aanbieden, moet je ervoor zorgen dat je de geschikte sjabloon downloadt. Kijk vervolgens op het tabblad "definities" van het bestand om te bepalen welke attributen vereist zijn. Zorg ervoor dat uw productfeed nauwkeurige UPC's, EAN's en ISBN's heeft.

8566 – Geen ASIN-overeenkomst of productgegevens komen niet in aanmerking voor het maken van ASIN

Een SKU in uw Amazon-feed komt niet overeen met een ASIN in de Amazon-catalogus en de verstrekte productgegevens zijn onvoldoende voor de productie van een ASIN, volgens Error 8566.

Op Amazon kan elk product slechts één productdetailpagina hebben.

Dit betekent dat als een product al op Amazon wordt vermeld, in plaats van een nieuwe pagina te maken, verkopers hun aanbod aan de bestaande lijst moeten toevoegen.

Dit gebeurt via ASIN-correspondentie.

Hoe 8566 Amazon-productfeedfouten te voorkomen?

Eerst en vooral moet u uw producten afstemmen op de bestaande lijst met producten op de markt.

Zorg ervoor dat uw productfeed voor elk product unieke en standaard product-ID's (ISBN, CUP, EAN, enzovoort) bevat.

Het aantal mogelijke Amazon-fouten is veel groter dan de acht die hier worden vermeld.

Om succesvol te zijn op Amazon, is het essentieel om te begrijpen wat ze betekenen en hoe je ze kunt oplossen (of vermijden).

Door deze fouten te omzeilen, kunt u uw producten sneller in de lijst krijgen, de concurrentie een stap voor blijven en tijd vrijmaken om u te concentreren op advertenties en SEO op Amazon!

Als je problemen aanhouden, neem dan gewoon contact op met onze Amazon nederland hulplijn nr. Onze experts zijn opgeleid om problemen of problemen in een mum van tijd op te lossen. Het Amazon-helpteam staat 24 uur per dag voor je klaar. Bel ons nu op om onmiddellijk een oplossing voor uw vraag te krijgen.

Comments

Popular posts from this blog

Hoe Amazon-foutcode 1060 op te lossen?

Hoe iemand op Facebook blokkeren of deblokkeren?

Amazon-prijsstrategie: tegen welke prijs moet u een product verkopen?