Hoe een koper op eBay te blokkeren?

Op eBay zijn er situaties waarin u een koper moet blokkeren. Misschien heb je een vreselijke ervaring met hen gehad. Misschien is het een competitie en wilt u niet dat ze uw aanbiedingen kunnen kopen. Misschien hebben ze je zelfs op de een of andere manier bedrogen.

In elk geval staat eBay je toe om specifieke eBay-klanten te blokkeren. We zullen in dit artikel zowel het wat als het hoe van het blokkeren van gebruikers op eBay bespreken. Deze tutorial leidt je door het proces van het verbieden van een koper op eBay.

Wat gebeurt er als je een eBay-koper blokkeert?

Laten we er eerst voor zorgen dat iedereen begrijpt wat er gebeurt als je een eBay-gebruiker blokkeert.

Wanneer je een eBay-gebruiker blokkeert, kunnen ze niet langer bieden op je aanbiedingen, van je kopen of contact met je opnemen over je aanbiedingen.
Als je ervoor kiest, kun je ook alle eBay-kopers uit een bepaalde staat of zelfs een heel land blokkeren. Dit is vooral handig als u probeert uw verkoopkosten laag te houden en alleen in specifieke gebieden wilt verkopen.

Wil je meer van dit soort handige tips? Bekijk deze beginnershandleiding voor verkopen op eBay.

U wilt bijvoorbeeld niets naar het buitenland verzenden. U kunt de toegang tot uw vermeldingen beperken tot personen in uw eigen land.

Misschien wil je niet naar Alaska of Hawaii sturen omdat je in de lagere Verenigde Staten woont. U kunt voorkomen dat die staten bij u kopen.

Hoe een individuele gebruiker op eBay te blokkeren

Laten we het eerst hebben over het blokkeren van kopers op eBay. Als je één persoon (of een groep gebruikers) hebt die je wilt blokkeren, kun je hun gebruikersnamen invoeren en eBay blokkeert ze van je aanbiedingen.

Stap #1: Inloggen

De eerste stap is om in te loggen op eBay. Ga naar de homepage en klik op de tekst "Aanmelden".

Stap 2: Ga naar de pagina met bieders blokkeren

Ga vervolgens naar de pagina bieders of kopers blokkeren. Hier voert u de gebruikersnamen in van degenen die u wilt blokkeren.

Stap 3: Voer de gebruikersnamen in van degenen die u wilt blokkeren

Vervolgens worden de gebruikersnaam(s) van de koper die u wilt blokkeren ingevoerd. U kunt ten minste twee dingen doen om de gebruikersnaam van een koper te vinden. Als ze ook een eBay-verkoper zijn, kun je hun precieze gebruikersnaam zien door op een van hun aanbiedingen te klikken.

U kunt ook naar de zoekpagina van eBay gaan en een gebruikersnaam of e-mailadres invoeren. Als je de precieze gebruikersnaam niet meer weet, krijg je bijna overeenkomsten te zien totdat je de juiste hebt gevonden. U krijgt exacte overeenkomsten als u op e-mailadres zoekt.

U hoeft alleen de gebruikersnaam of het e-mailadres van de koper in de "Bieder/koperslijst blokkeren" in te voeren zodra u de koper heeft gevonden die u wilt blokkeren. In de blokkeerlijst kunt u maximaal 5.000 unieke gebruikersnamen of e-mailadressen toevoegen. Er moet een komma worden gebruikt om elke gebruikersnaam van de andere te scheiden.

Klik gewoon op de knop 'Verzenden' nadat je de gebruikersnamen of e-mailadressen hebt ingevoerd van de eBay-kopers die je wilt blokkeren.

Verwijder eenvoudig iemands naam uit de blokkeerlijst als u deze wilt verwijderen. Ze kunnen dan al uw aanbiedingen zien en erop bieden.
Wanneer u op de knop "Verzenden" klikt nadat u een geldige gebruikersnaam of e-mailadres heeft ingevoerd, ontvangt u het volgende bericht:

Als je een ongeldige gebruikersnaam of ongeldig e-mailadres hebt ingevoerd, zie je het volgende bericht:

Hoe eBay-kopers per staat, land of gebied te blokkeren?

Volg deze stappen om gebruikers per staat, land of gebied te blokkeren.

Stap #1: Aanmelden

Als u niet bent aangemeld, gaat u terug naar de eBay-startpagina en meldt u zich opnieuw aan.

Stap 2: Klik op "Mijn eBay" in de rechterbovenhoek

Klik op de startpagina op de link 'Mijn eBay' in de rechterbovenhoek van de pagina.

Stap 3: Klik op het tabblad "Account"

Zodra u zich in het gedeelte 'Mijn eBay' bevindt, klikt u op het tabblad 'Account'.

Stap 4: Klik op de link "Sitevoorkeuren"

Hiermee kom je bij je accountvoorkeuren. Van daaruit kunt u uw aankoop- en verzendinstellingen wijzigen.

Stap #5: Scroll naar beneden naar "Verzendvoorkeuren" en klik op de link

Dit brengt u naar de pagina met verzendvoorkeuren, van waaruit u hele regio's kunt blokkeren.

Stap #6: Scroll naar "Verzendlocaties uitsluiten" en klik op "Bewerken"

Stap #7: Klik op de regio's waarnaar u niet verzendt

Opmerking: je kunt in deze sectie hele regio's of afzonderlijke staten en landen kiezen als je niet naar hen verzendt. Klik eenvoudig op "Toon alle landen" voor een specifieke regio om specifieke landen weg te laten.

Stap #8: Ga terug naar het tabblad "Account"

Stap #9: Klik op "Sitevoorkeuren" 

Stap #10: Scroll naar beneden naar de "Kopersvereisten" en klik op "Bewerken"

Stap #11: Klik op "Kopers op locaties waarnaar ik niet verzend"

Stap #12: Klik op "Verzenden"

Blokkeren

U zou geen problemen moeten hebben om individuele eBay-gebruikers of hele regio's te blokkeren als u de bovenstaande procedures volgt. Als je vragen hebt, kun je altijd de eBay-helpbibliotheek raadplegen of contact opnemen met een eBay-klantenserviceagent eBay contact telefoonnummer.

Comments

Popular posts from this blog

Hoe Amazon-foutcode 1060 op te lossen?

Hoe iemand op Facebook blokkeren of deblokkeren?

Amazon-prijsstrategie: tegen welke prijs moet u een product verkopen?