Tekst opmaken in Facebook Messenger voor unieke berichten

 Heb je ooit de wens gehad om bepaalde woorden of zinnen in een Facebook Messenger-bericht naar je vrienden te benadrukken? Je bent hier aan het juiste adres! Messenger maakt tekstopmaak mogelijk als u een webbrowser op een pc gebruikt.

Op mobiel en op de Messenger-desktopsoftware kunt u tekst verzenden met typografische nadruk, waardoor uw berichten een unieke draai krijgen.

Tekst opmaken in Messenger

Met de juiste tekens of symbolen kun je tekst eenvoudig opmaken in Facebook Messenger. Voor elke vorm van nadruk moet u een symbool typen voor en na de tekst die u wilt benadrukken.

De effecten zijn echter alleen zichtbaar in de webbrowserversies van Messenger.

Hier zijn de symbolen die voor verschillende vormen van opmaak kunnen worden gebruikt, evenals voorbeelden van hoe deze worden weergegeven wanneer ze als e-mail worden verzonden.

Vetgedrukte tekst toevoegen

Typ een asterisk (*) voor en na de tekst om deze vet te maken. Het meest voorkomende gebruik van vetgedrukte tekst is om belangrijke woordgroepen en trefwoorden te benadrukken.

Cursieve tekst maken

Typ een onderstrepingsteken (_) voor en na de tekst om deze cursief te maken. Cursief, zoals vetgedrukte letters, worden vaak gebruikt om de aandacht op een specifiek detail te trekken. Ze worden meestal gebruikt om de aandacht te vestigen op namen, vreemde woorden of spraak.

Doorgestreepte tekst

Doorgestreepte opmaak stelt je in staat om een lijn door je tekst te trekken in Messenger. Typ een tilde () voor en na de tekst om dit te bereiken.

Doorgestreepte tekst wordt vaak gebruikt om niet langer geldige inhoud of tekst aan te duiden die uit een concept moet worden verwijderd.

Monospace-tekst

Typ een backtick () voor en na de tekst om deze monospace te maken. Dit is niet hetzelfde als een conventionele apostrof, en op een Amerikaans toetsenbord staat het op dezelfde toets als een tilde ().

De meeste tekst die u online leest, heeft een proportionele spatiëring, wat betekent dat elk teken slechts zoveel ruimte in beslag neemt als nodig is. Elk teken neemt dezelfde hoeveelheid ruimte in monospace in beslag.
Monospace-tekst heeft de voorkeur van veel programmeurs omdat het het lezen van grote blokken of delen van tekst gemakkelijker maakt. Als jij een van die mensen bent, neem dan een kijkje op deze website, die meer dan 50 monospace-lettertypen bevat om te vergelijken en te bekijken.

Hoe blokken code in Messenger te verzenden

Het verzenden van codeblokken in Messenger vereist wat meer werk dan de soorten nadruk die we tot nu toe hebben besproken.

Om tekst in een codeblok te verzenden:

  1. Typ drie backticks (```).
  2. Voeg een regeleinde in (druk op Shift + Enter).
  3. Typ uw tekst in.
  4. Voeg nog een regeleinde in.
  5. Typ nog drie backticks.

Pas uw Facebook-berichten aan met tekstopmaak

De manier waarop u uw tekst structureert, kan een aanzienlijke invloed hebben op hoe anderen uw berichten interpreteren. Hoewel je in Messenger niet altijd typografische nadruk zult gebruiken, is het handig om te weten hoe je dit moet doen.

U kunt deze blog lezen om een passende oplossing voor uw antwoord te vinden. Ga door deze blog om de details op een betere manier te bekijken. Neem voor meer informatie contact op met Facebook bellen.

Comments

Popular posts from this blog

Hoe Amazon-foutcode 1060 op te lossen?

Hoe iemand op Facebook blokkeren of deblokkeren?

Amazon-prijsstrategie: tegen welke prijs moet u een product verkopen?