Hoe u uw anonieme Facebook-profiel echt anoniem kunt houden

Als je een anoniem Facebook-account hebt en dat zo wilt houden, moet je voorzichtig zijn met wat je online doet. Facebook houdt je activiteiten altijd bij om pagina's voor te stellen die we leuk zouden kunnen vinden of vrienden die we misschien kennen.

Het kan moeilijk zijn om je Facebook-profiel verborgen te houden, maar deze suggesties helpen je daarbij...

Vergrendel uw Facebook-privacyinstellingen

U dient uw privacy-instellingen bij te werken nadat u een anoniem Facebook-account heeft aangemaakt om ervoor te zorgen dat het niet door bekenden wordt ontdekt. U kunt bepalen wie uw berichten kan zien, wie uw vriendenlijst kan zien en wie u kan toevoegen onder deze instellingen.

Hierdoor kunt u uw profiel zo geheim mogelijk houden. Je moet echter nog steeds voorzichtig zijn met wie je aan je vriendenlijst toevoegt.

In je Facebook-instellingen kun je de privacy-instellingen voor alle toekomstige berichten wijzigen.

Om je privacy-instellingen voor alle toekomstige berichten te wijzigen, ga je naar:

  1. Klik in de rechterbovenhoek van uw Facebook-nieuwsfeedpagina op het kleine driehoekje.
  2. Selecteer Privacy in de vervolgkeuzelijst.
  3. Selecteer Bewerken naast Wie uw toekomstige berichten kan bekijken in het gedeelte Uw activiteit.
  4. Maak een lijst met vrienden.

Dit houdt in dat alleen je vrienden je berichten kunnen lezen.

Hoewel dit van invloed is op wie uw toekomstige materiaal te zien krijgt, kunnen eerdere berichten die u op uw nieuwe account hebt geplaatst, openbaar zijn gemaakt.

Kies op dezelfde pagina de optie Beperk eerdere berichten om de zichtbaarheid van uw eerdere berichten aan te passen.
Dit zorgt ervoor dat alleen de mensen op je vriendenlijst de berichten zien die je in het verleden hebt gedeeld.

Vriendschapsverzoeken op Facebook beperken

Iedereen kan je vriendschapsverzoeken sturen terwijl je Facebook-account helemaal nieuw is. U kunt echter aanpassen wie u verzoeken mag sturen door uw privacy-instellingen opnieuw te bezoeken.

Als u wilt wijzigen wie toegang heeft om u vriendschapsverzoeken te sturen, gaat u naar:

  1. Klik in de rechterbovenhoek van uw Facebook-nieuwsfeedpagina op het kleine driehoekje.
  2. Selecteer Privacy in de vervolgkeuzelijst.
  3. Ga onder Hoe mensen u vinden en contact met u opnemen naar Wie u vriendschapsverzoeken kan sturen.
  4. Selecteer Vrienden van vrienden.
Alleen de vrienden van de mensen op je vriendenlijst kunnen je toevoegen als je 'Vrienden van vrienden' selecteert. Vroeger was er een keuze waarmee je vriendschapsverzoeken volledig kon beperken, maar Facebook heeft deze nu verwijderd. Als gevolg hiervan is "vrienden van vrienden" de meest persoonlijke keuze die voor u beschikbaar is.

Of uw Facebook-pagina nu openbaar of privé is, het is van cruciaal belang dat u alle vriendschapsverzoeken evalueert en goedkeurt.

Wijzig de zichtbaarheid van uw vriendenlijst op Facebook

Het wijzigen van de zichtbaarheid van uw vriendenlijst is een andere optie om uw privacy-instellingen te beveiligen.

Als u deze instelling wijzigt zodat u alleen toegang hebt tot uw vriendenlijst, voorkomt u dat "kruipers" via uw vrienden zoeken naar overeenkomsten zoals woonplaats of werk. Dit zal ook helpen bij het verbergen van uw identiteit.

Om je vriendenlijst beter zichtbaar te maken, ga je naar:
  1. Klik in de rechterbovenhoek van uw Facebook-nieuwsfeedpagina op het kleine driehoekje.
  2. Selecteer Privacy in de vervolgkeuzelijst.
  3. Ga naar het gedeelte Wie kan uw vriendenlijst zien onder het gedeelte Hoe mensen u vinden en contact met u opnemen.
  4. Selecteer Alleen ik in het vervolgkeuzemenu voor maximale privacy.
Krijg je veel vriendschapsverzoeken op Facebook? Bekijk dit bericht over verborgen instellingen voor Facebook-vriendschapsverzoeken voor meer informatie over privacy en vriendschapsverzoeken.

Gebruik altijd een valse naam

Facebook gebruikt een digitale "six degrees of Kevin Bacon"-stijl van monitoring en aanbeveling om ons te verbinden. Het bedrijf houdt bij wie we in het verleden hebben toegevoegd en stelt nieuwe vrienden voor, afhankelijk van onze huidige lijst met contacten.

Wanneer je je echte naam en foto op Facebook zet, kunnen willekeurige mensen, zoals die vervelende kennis van de universiteit, je gemakkelijk vinden.

U moet een naam gebruiken die niet vergelijkbaar is met uw echte naam om uw identiteit verborgen te houden.

Als uw bijnaam bekend is in uw sociale kringen, moet u deze niet als uw Facebook-handvat gebruiken.

Beperk de openbaarmaking van uw persoonlijke gegevens

U kunt uw locatie van tewerkstelling en eerdere scholing opnemen in uw Facebook-bio.

Wanneer u dit soort informatie in uw profiel opneemt, vergroot u uw kansen om ontdekt te worden door mensen die u op deze locaties heeft ontmoet.

U kunt dit veld leeg laten om uw profiel privé te houden of er plezier mee te hebben. Dit is een kans voor een beetje luchtigheid - je zou een werkplek kunnen toevoegen uit je favoriete televisieprogramma of film.

Als je niet wakker wilt worden van tien vriendschapsverzoeken van oude collega's of klasgenoten, raden we je aan de echte informatie over je werkplek en opleiding voor jezelf te houden.

Houd rekening met uw interacties met familie en vrienden

Je vergroot de kans dat je anonieme Facebook-profiel wordt ontdekt door wederzijdse vrienden als je een opmerking maakt op de foto van een vriend, een gelukkige verjaardagsgroet op iemands muur schrijft of een bericht leuk vindt.

Interactie met anderen is een van de leukste aspecten van het hebben van een Facebook-account, maar als je volledig anoniem wilt blijven, raden we je aan in plaats daarvan privéberichten naar je vrienden te sturen.

Beperk uw deelname aan groepen of pagina's in uw woonplaats

Als je in een kleine stad of stad woont, kan je anonieme Facebook-account worden ontdekt via communitygroepen of -pagina's. Facebook markeert graag activiteit van mensen die al een tijdje niets hebben gepost, zodat je op de tijdlijnen van andere groepsleden kunt komen.

Vermijd het publiceren van of reageren in het openbaar op Pages of openbare Grumbles als je je profiel verborgen wilt houden.

Deel persoonlijke gegevens met zorg

Onthoud wat je deelt op Facebook als je je profiel privé wilt houden. Wanneer u details over uw woonplaats, echte naam of andere gevoelige informatie deelt, kan uw identiteit algemeen bekend worden.

Natuurlijk zijn er enkele algemene richtlijnen die moeten worden gevolgd als het gaat om het delen van informatie op sociale media. Om een anoniem profiel echter anoniem te laten blijven, moet u extra waakzaam zijn.

We moeten altijd "denken voordat we klikken" op sociale media. Soms doen we dat niet, maar als je een anoniem profiel hebt, ben je je meer bewust van wat je leuk vindt en online deelt.

Is ee anoniem Facebook-profiel geschikt voor u?

Na een paar weken gebruik te hebben gemaakt van je anonieme Facebook-account, realiseer je je misschien dat anoniem online zijn niets voor jou is, en dat is prima.

Aan de andere kant is dit type account misschien precies wat je nodig hebt om je op je gemak te voelen op sociale media als je een pauze nodig hebt van de mensen in je leven of als je je zorgen maakt boven privacy.

Maar als al deze voorzichtigheid een beetje te veel lijkt, kunt u overwegen de privacy van uw huidige profiel te vergrendelen en uw vriendenlijst aanzienlijk in te korten.

Evenzo heeft u in deze blog ook de verschillende manieren getoond waarop u uw anonieme Facebook-profiel echt anoniem kunt houden. Bekijk deze blog voor een antwoord op vragen als Hoe u uw anonieme Facebook-profiel echt anoniem kunt houden. Voor meer informatie is Facebook bellen er voor u.

Comments

Popular posts from this blog

Hoe Amazon-foutcode 1060 op te lossen?

Hoe iemand op Facebook blokkeren of deblokkeren?

Amazon-prijsstrategie: tegen welke prijs moet u een product verkopen?