Hoe u Amazon Prime Video op uw tv kunt bekijken met Chromecast

Amazon Prime Video was voorheen niet compatibel met uw Google Chromecast. Amazon daarentegen ondersteunt Chromecasts nu volledig.

Je kunt nu Amazon Prime Video op je tv streamen met een Chromecast nu Amazon hiervoor ondersteuning heeft ingeschakeld.

Waarom duurde Chromecast-ondersteuning zo lang?

Het ontbreken van ondersteuning voor Chromecasts door Amazon was onderdeel van een grotere strijd tussen Amazon en Google. YouTube werd ook verwijderd uit de Amazon Appstore en Google weigerde zijn producten op de website van Amazon te verkopen.

De situatie veranderde uiteindelijk in de zomer van 2019 na een impasse van meer dan drie jaar.
De verbinding was dit jaar al begonnen te ontdooien, en de diensten van de bedrijven kwamen vanaf april 2019 beschikbaar op elkaars hardware-apparaten. Amazon heeft in juli 2019 ook Chromecast-functionaliteit ingeschakeld voor zijn Prime Video-app.

Amazon Prime Video bekijken met een Chromecast Chrome

We bespreken alles wat u nodig hebt om aan de slag te gaan en laten u vervolgens zien hoe u Amazon Prime Video op uw Chromecast kunt streamen.

Wat u nodig hebt om Amazon Prime Video op een Chromecast te bekijken

Laten we ervoor zorgen dat je alles hebt wat je nodig hebt voordat we kijken hoe je Amazon Prime Video kunt bekijken op een Chromecast.

Uiteraard heb je een Amazon Prime Video-abonnement nodig. Je kunt alleen toegang krijgen als onderdeel van een Amazon Prime-abonnement; je kunt het niet alleen kopen. De kosten van Amazon Prime variëren afhankelijk van waar je woont. Het kost $ 12,99 per maand of $ 119 per jaar in de Verenigde Staten. In het VK is het £ 7,99 / maand of $ 79 / jaar.

Een Chromecast-streamingdongle is ook vereist. De 4K Chromecast Ultra en de basis, niet-4K Chromecast zijn beide beschikbaar.

De 4K-variant heeft een hoger prijskaartje. Bijna alle originele programma's van Amazon zijn beschikbaar in 4K en veel films hebben ook een 4K-optie. In tegenstelling tot Netflix zijn er geen extra kosten voor 4K-kijken. Onthoud dat 4K-casten alleen beschikbaar is als je een 4K-tv hebt.

Als je een Android TV-box hebt, is de kans groot dat deze Chromecast ondersteunt. Neem bij twijfel contact op met de fabrikant.

Ten slotte heb je een apparaat nodig om Amazon Prime Video van te verzenden. Een telefoon, tablet, desktop of laptop kan worden gebruikt. Alle belangrijke besturingssystemen worden ondersteund, waaronder Windows, Mac, Android en iOS.

Opmerking: we hebben eerder geschreven over de beste originele Amazon-shows als je wat inspiratie wilt over wat je kunt bekijken als je Amazon Prime Video eenmaal in gebruik hebt genomen.

Hoe Amazon Prime Video te casten vanaf Android en iOS

Het is eenvoudig om te casten vanaf een telefoon of tablet met Android of iOS.

Opmerking: Bij de onderstaande informatie wordt ervan uitgegaan dat je je Chromecast-dongle al hebt ingesteld en aan je thuisnetwerk hebt gekoppeld.

Zorg ervoor dat je telefoon/tablet en Chromecast zijn verbonden met hetzelfde wifi-netwerk voordat je begint.

Download en installeer vervolgens op uw apparaat de Amazon Prime Video-app. Nadat de installatie is voltooid, opent u de app en logt u in met uw inloggegevens. Het is hetzelfde als je Amazon-account.

U kunt nu navigeren naar het tv-programma of de film die u wilt casten. Wanneer je het normaal begint te spelen, verschijnt er een Cast-knop in de rechterbovenhoek van het scherm.

Wanneer u op het symbool tikt, verschijnt een lijst met alle in aanmerking komende apparaten op uw netwerk. Alle Chromecast-dongles, compatibele Android TV-apparaten en ondersteunde items van derden worden weergegeven.

Tik eenvoudig op de naam van de Chromecast-dongle waarmee u verbinding wilt maken om te beginnen met casten. Wac
ht een paar seconden totdat de verbinding tot stand is gebracht voordat de video op uw scherm wordt afgespeeld.

Hoe Amazon Prime Video te casten vanaf Windows en Mac

Een op zichzelf staand desktopprogramma voor Windows of Mac moet nog door Amazon worden uitgebracht. Als gevolg hiervan is de enige optie om Amazon Prime Video vanaf een desktop- of laptopcomputer naar uw Chromecast-apparaat te casten, de Google Chrome-webbrowser te gebruiken. Tegenwoordig is de castingfunctie rechtstreeks in de browser geïntegreerd.

Zorg ervoor dat uw computer en Chromecast beide weer zijn verbonden met hetzelfde wifi-netwerk. Zorg er ook voor dat uw tv is afgestemd op het juiste ingangskanaal.

Als u klaar bent, volgt u de onderstaande stappen om aan de slag te gaan:
  1. Open de Chrome-browser.
  2. Navigeer naar Amazon Prime Video en voer je inloggegevens in.
  3. Zoek de video die je wilt bekijken.
  4. Begin met afspelen op de gebruikelijke manier.
  5. Klik in de rechterbovenhoek van Chrome op de drie verticale stippen.
  6. Klik op Casten.
  7. Klik in het vervolgkeuzemenu Bronnen op het tabblad Cast.
  8. Klik op de naam van de Chromecast-dongle waarmee u verbinding wilt maken.
Zelfs als je een 4K-film en een 4K Chromecast hebt, moet je er rekening mee houden dat de Chrome-browser alleen video's tot 1080p kan casten.

Andere nadelen zijn een gebrek aan bedieningselementen (u kunt niet vanuit uw luie stoel pauzeren, vooruitspoelen, terugspoelen of andere afspeelinstellingen wijzigen) en een lagere bitrate dan u misschien gewend bent. Een lagere bitrate kan leiden tot pixelvorming en audio van lagere kwaliteit.

Klik eenvoudig op de Cast-knop in de Chrome-werkbalk en klik vervolgens nogmaals op de naam van uw Chromecast-dongle om het casten te stoppen.

Andere problemen bij het bekijken van Prime Video op een Chromecast

Afgezien van kwaliteitsproblemen, zijn er nog een paar andere overwegingen waarmee u rekening moet houden bij het casten van Amazon Prime Video naar een Chromecast.

Gebruik je bijvoorbeeld een telefoon of tablet, dan raakt je batterij snel leeg. Als je een lange eetbui plant, heb je waarschijnlijk een stopcontact in de buurt nodig. Denk ook aan verwerkingskracht. Het is mogelijk dat casten vanaf een apparaat met een laag vermogen signaalverlies tot gevolg heeft.

Onthoud dat als u uw volledige scherm cast, u mogelijk te maken krijgt met privacyproblemen. Wil je echt dat iedereen in de kamer al je meldingen in realtime kan zien? Dat is misschien vernederend.

Is een Amazon Fire TV-stick een betere keuze?

Als je er alleen aan denkt om een Chromecast te kopen, moet je ook denken aan een Amazon Fire TV Stick. Amazon Prime Video is, niet verwonderlijk, perfect geïntegreerd in de Fire TV-hardware. Alexa, Prime Photos en een hele reeks apps van derden zijn allemaal inbegrepen.

Omdat het prijsverschil tussen de Amazon Fire TV Stick op instapniveau en de Google Chromecast op instapniveau niet significant is, moet je het apparaat kiezen dat het beste aan je behoeften voldoet.

Lees ons bericht over het casten van lokale media van een Mac naar een Chromecast als je meer wilt weten over het gebruik van een Chromecast. En als u op zoek bent naar suggesties voor shows, zijn hier een paar goede plaatsen om te beginnen.

De professionals zijn goed thuis in de nieuwste en geavanceerde technologieën die probleemoplossing ondersteunen. Je kunt Bellen Amazon prime Nederland ook direct vanaf je telefoon bellen.

Deze klantenondersteuning zal gebruikers heerlijk helpen om de oplossing te krijgen die ook in een korte periode op een zeer gemakkelijke manier contact opneemt met het Amazon Prime Contact team om relevante hulp te krijgen bij allerlei gerelateerde problemen of problemen.

Comments

Popular posts from this blog

Hoe Amazon-foutcode 1060 op te lossen?

Hoe iemand op Facebook blokkeren of deblokkeren?

Amazon-prijsstrategie: tegen welke prijs moet u een product verkopen?