Hoe te gebruiken Amazon Music Unlimited: 8 essentiële tips en trucs

Dus je hebt Amazon Music Unlimited bekeken, je weet dat het niet hetzelfde is als Amazon Prime Music, en je gelooft dat het superieur is aan Spotify en Apple Music.

Maak je geen zorgen als je al een gratis proefperiode van 30 dagen van Amazon Music Unlimited hebt gestart, maar niet zeker weet wat je nu moet doen. De Amazon Music-interface is niet bijzonder gebruiksvriendelijk en de beste functies van Music Unlimited kunnen moeilijk te vinden zijn.

Om je te helpen meer uit je Amazon Music Unlimited-abonnement te halen, zijn er een aantal tips en trucs waar je meteen mee aan de slag kunt. Hier leest u hoe u Amazon Music Unlimited gebruikt.

1. Download nummers voor offline afspelen

Met Amazon Music Unlimited kun je, net als alle geweldige muziekstreamingservices, nummers downloaden om offline te luisteren, maar alleen als je de Android- of iOS-apps gebruikt. Offline afspelen is niet beschikbaar op Windows, Mac of via web-apps.

Je kunt op deze manier zoveel muziek downloaden als je wilt. Gedownloade nummers zijn daarentegen beveiligd met een wachtwoord en kunnen alleen worden afgespeeld via Amazon Music, wat betekent dat ze niet kunnen worden geëxporteerd naar externe opslag of overgebracht naar andere apparaten.

Om een nummer, album of afspeellijst te downloaden om offline te luisteren, ga je naar het menu Meer opties (de drie stippen) en kies je Downloaden.

Ga naar Bibliotheek, druk op Online Muziek in de rechterbovenhoek en selecteer Offline Muziek in het menu om al je gedownloade muziek te zien.

2. Verander de bitsnelheid om het datagebruik te verminderen

U kunt de streamingkwaliteit wijzigen en de hoeveelheid bandbreedte verlagen die door Amazon-muziek wordt gebruikt, ongeacht het platform dat u gebruikt om ernaar te luisteren. Wanneer u luistert op 4G LTE of als uw ISP een maandelijkse datalimiet oplegt, is dit een tip die u moet weten.

Klik op uw accountavatar in de rechterbovenhoek van de desktop-app en vervolgens op Instellingen > Afspelen > Audiokwaliteit. Tik op het tandwielpictogram in de rechterbovenhoek van de mobiele apps en selecteer vervolgens Muziekinstellingen > Streamingkwaliteit. Kies voor Wi-Fi-streaming tussen Best en Standard, en voor mobiel streamen, kies tussen Best, Standard en Data Saver.

3. Ontdek nieuwe muziek

In Amazon Music Unlimited is het zoekvak je meest gebruikte functie, maar zoekopdrachten kunnen beperkend zijn als het gaat om het ontdekken van nieuwe muziek, omdat je niet kunt zoeken naar iets waar je niets vanaf weet, toch?

Gelukkig kan Music Unlimited je op een aantal manieren helpen:

Gerelateerd: scrol omlaag naar de onderkant van een artiestenpagina voor gerelateerde inhoud en songcredits. Het kan op elk platform worden gebruikt.

Nummers die aan jou zijn toegewijd: je kunt naar beneden scrollen op de startpagina (webapp en mobiel) om een lijst met muziek te ontdekken die Amazon voor je heeft geselecteerd op basis van je eerdere luistergewoonten.

Nieuwe releases zijn te vinden door naar Zoeken > Nieuwe releases te gaan. U kunt op genre filteren om alle recent uitgebrachte nummers, albums en afspeellijsten te vinden. Controleer dit één keer per dag om er zeker van te zijn dat u geen interessante nieuwe muziek mist.

Top 10-lijsten: Amazon onderhoudt een voortdurend veranderende lijst met de meest populaire afspeellijsten en nummers. Ze kunnen gebaseerd zijn op een seizoen (zoals Kerstmis of Halloween) of een tijdsperiode (zoals 'Top 'Topnummers dit weekend').

Stations en afspeellijsten: de beste hulpmiddelen voor het ontdekken van muziek zijn stations en afspeellijsten. Ga naar je bibliotheek en scrol omlaag naar Gemaakt voor jou om aangepaste afspeellijsten te krijgen. Artiestenradio's zijn te vinden door naar Zoeken > Stations te gaan en de naam in te voeren van de artiest waarover je wilt horen.

4. Regel het afspelen met echo-spraakopdrachten

Er zijn tientallen muziekgerelateerde spraakopdrachten beschikbaar op alle Echo-apparaten, maar dit zijn de handigste die compatibel zijn met Amazon Music Unlimited en die het onthouden waard zijn:
  1. "Alexa, speel [nummertitel of artiestennaam of albumnaam] af."
  2. "Alexa, speel [emotie of genre of vakantie] muziek."
  3. "Alexa, speel gloednieuwe muziek."
  4. "Alexa, speel het nummer dat bij [tekst] hoort."
  5. "Alexa, speel [zendernaam] af."
  6. "Alexa, speel nieuw [genre]."
  7. "Alexa, speel wat muziek." (Alles uit uw bibliotheek)
  8. "Alexa, speel een afspeellijst af." (Elke afspeellijst in uw bibliotheek)
  9. "Alexa, speel het liedje van de dag."
  10. "Alexa, wat speelt er nu?"
  11. "Alexa, wie zingt dit nummer?"
  12. "Alexa, sla dit nummer over."
  13. "Alexa, ik ben dit nummer zat."

5. Bespaar geld met een speciaal abonnement

Normale Amazon Music Unlimited-abonnementen zijn $ 9,99 per maand voor niet-Prime-leden en $ 7,99 per maand voor Prime-leden, en om eerlijk te zijn, het is moeilijk om Music Unlimited voor de volle prijs aan te bevelen. Met Spotify of Apple Music krijg je misschien veel meer voor dezelfde prijs.

U kunt echter in aanmerking komen voor bepaalde aanzienlijke kortingen, in welk geval Music Unlimited het geld meer dan waard kan zijn:
  • Het Family-abonnement is de meest kosteneffectieve manier om je te abonneren op Music Unlimited. Het kost $ 14,99 per maand, maar als je vijf andere mensen kunt vinden om de kosten te delen, hoef je slechts $ 2,50 per maand te betalen.
  • Het Single Device-abonnement is bedoeld voor consumenten die slechts één Echo-apparaat willen gebruiken om toegang te krijgen tot Music Unlimited, en het kost $ 3,99 per maand.
  • Het studentenplan, dat $ 0,99 per maand kost en beschikbaar is voor studenten die hun inschrijving bij een geschikte onderwijsinstelling kunnen bewijzen, is een speciale korting voor studenten die kunnen bewijzen dat ze ingeschreven zijn bij een in aanmerking komende onderwijsinstelling.
  • Het jaarplan biedt Prime-leden korting als ze een jaar vooruit betalen, wat neerkomt op ongeveer $ 6,58 per maand.

6. Migreer je muziek tussen landen

Als je ooit naar een ander land verhuist en de lokale versie van Amazon (bijvoorbeeld Amazon.de) moet gebruiken, kun je een probleem tegenkomen: al je muziek wordt opgeslagen op je Amazon.com-account.

Volg deze stappen om uw account opnieuw te koppelen en uw muziek te migreren:
  1. Open de Amazon Music online-speler.
  2. Selecteer je Amazon Music-instellingen door op je profielfoto in de rechterbovenhoek te klikken.
  3. Scrol naar de onderkant van de nieuwe pagina, onder het gedeelte Amazon Music Account Country/Region, en klik op Verplaats je muziekaccount.
  4. Selecteer uw nieuwe natie in het vervolgkeuzemenu.
Tegenwoordig ondersteunt de Amazon Music-service bijna 50 landen.

7. Deel links naar nummers, albums, afspeellijsten en stations Station

Amazon genereert URL's waarmee je links kunt delen om nummers, albums of afspeellijsten te selecteren die je met een enkele klik of tik onder de aandacht van iemand anders wilt brengen.

Klik eenvoudig op het pictogram Delen in de web- en desktopspelers en klik vervolgens op Koppeling kopiëren. Tik op het pictogram Meer in de rechterbovenhoek van de mobiele apps en tik vervolgens op Nummer delen, Album delen, Afspeellijst delen of Station delen (afhankelijk van uw apparaat). tik vervolgens op Kopiëren.

8. Luister naar songteksten

Iets anders dat je je misschien niet realiseert, is dat Amazon Music Unlimited ook als karaoke-machine kan worden gebruikt. Als je wat wilt zingen, kan de service helpen omdat het gesynchroniseerde songteksten bevat.

Zodra een nummer op mobiel begint te spelen, verschijnt de songtekst boven de afspeelbalk. Tik op de balk om de songtekst in zijn geheel te zien in plaats van alleen de huidige regel.

Ontvang Amazon Music Unlimited vandaag

Als je de desktop- of online-app gebruikt, ga je naar de linkerbenedenhoek en tik je op het kleine Lyrics-label. De songteksten scrollen in een schermvullend venster.

Als je Amazon Music Unlimited nog niet hebt geprobeerd, kun je deelnemen aan een gratis proefperiode van 30 dagen om het eens te proberen. Als u niet tevreden bent met de service, kunt u uw abonnement opzeggen voordat het verloopt om te voorkomen dat er kosten in rekening worden gebracht.

Onze Bellen Amazon Nederland is 24 uur per dag beschikbaar om u te helpen bij het verwijderen van obstakels tijdens het werken met amazon. Alle leden zijn gecertificeerd opgeleid en hebben vele jaren ervaring. Voel je vrij om alles met hen te vragen.






Comments

Popular posts from this blog

Hoe Amazon-foutcode 1060 op te lossen?

Hoe iemand op Facebook blokkeren of deblokkeren?

Amazon-prijsstrategie: tegen welke prijs moet u een product verkopen?