Hoe de Amazon Fire TV Stick-afstandsbediening te koppelen

Werkt uw Fire Stick-afstandsbediening om de een of andere reden niet meer of is deze kapot? Wil je er nog een paar toevoegen of je tv bedienen met de afstandsbediening?

Alles wat u moet weten over het koppelen van een Fire Stick-afstandsbediening met een Amazon Fire TV Stick vindt u hier.

Een Fire TV Stick-afstandsbediening koppelen

Het koppelen van de afstandsbediening is een van de eerste taken die u moet uitvoeren bij het instellen van een nieuwe Fire TV Stick. Het zou automatisch moeten gebeuren als alles goed gaat:

  • Sluit je Fire Stick aan en zet hem aan.
  • Vervang de batterijen in uw afstandsbediening.
  • De Fire Stick moet binnen enkele seconden verbinding maken en koppelen met uw afstandsbediening zonder dat u iets hoeft te doen.
  • Klik op de knop Afspelen/Pauzeren om door te gaan met instellen.
Als dat niet werkt, probeer dan de batterij te verwijderen en opnieuw te plaatsen. U kunt ook handmatig instellen door de Home-knop 10 tot 20 seconden ingedrukt te houden totdat deze is gekoppeld.

Een vervangende Fire TV Stick-afstandsbediening koppelen

Als u meer afstandsbedieningen moet wijzigen of toevoegen aan uw Fire TV Stick, is de procedure vrij eenvoudig.

Je kunt maximaal zeven afstandsbedieningen aan je Fire Stick bevestigen, zodat elk gezinslid zijn eigen afstandsbediening kan hebben. Officiële Fire Stick-afstandsbedieningen, evenals afstandsbedieningen van derden (inclusief eventuele overgebleven van een ouder model na een upgrade), kunnen worden toegevoegd.

Officiële Fire Stick-afstandsbedieningen

Volg deze stappen om een officiële vervangende Amazon Fire TV Stick-afstandsbediening te gebruiken:
Zorg ervoor dat uw Fire Stick is ingeschakeld en aangesloten.

  1. Houd de Home-knop 10 tot 20 seconden ingedrukt. Wanneer de oranje LED op de nieuwste generatie afstandsbedieningen snel begint te knipperen, kunt u de Home-toets loslaten. Houd die knop ingedrukt op oudere versies zonder LED.
  2. Wanneer het koppelen is voltooid, wordt er een melding weergegeven in de rechterbenedenhoek van het scherm.
  3. Dit lukt meestal niet de eerste keer. Als de jouwe faalt, herhaal je de procedure om het nog een kans te geven.
  4. Of ga naar Instellingen > Controllers en Bluetooth-apparaten > Amazon Fire TV-afstandsbedieningen > Nieuwe afstandsbediening toevoegen om een nieuwe afstandsbediening aan uw Amazon Fire TV toe te voegen. Je Fire Stick gaat onmiddellijk op zoek naar afstandsbedieningen in de buurt.

Fire Stick-afstandsbedieningen van derden

Als je de afstandsbediening hebt vervangen door een van de beste Fire TV Stick-afstandsbedieningen van derden, kan het koppelingsproces iets anders zijn.

Afstandsbedieningen van derden koppelen vaak op dezelfde manier als officiële afstandsbedieningen, door de Home-knop ingedrukt te houden. Het kan echter zijn dat u het voor een veel langere periode moet vasthouden, mogelijk tot 60 seconden. Het is mogelijk dat je je Fire Stick eerst opnieuw moet opstarten.
Andere apparaten moeten mogelijk de afstandsbediening in de koppelingsmodus zetten (zie de gebruikershandleiding voor instructies), vervolgens naar Instellingen > Controllers en Bluetooth-apparaten gaan en Gamecontrollers of Andere Bluetooth-apparaten selecteren om te beginnen met scannen en koppelen.

Hoe u uw smartphone kunt gebruiken als een Fire TV Stick-afstandsbediening

Een van de beste dingen van Fire Sticks is dat je je telefoon of tablet kunt gebruiken, evenals een speciale afstandsbediening om ze te bedienen. Het is een handige keuze als je officiële afstandsbediening achter in je bank blijft haken.

Om je telefoon als afstandsbediening te gebruiken, heb je een specifieke app nodig. Ondanks het feit dat er een paar opties zijn, is de officiële Amazon Fire TV-app de beste keuze. Hij is gratis te downloaden voor Android en iOS.

Omdat de app verbinding maakt met uw Fire Stick via Wi-Fi in plaats van Bluetooth, moet u ervoor zorgen dat uw smartphone zich op hetzelfde Wi-Fi-netwerk bevindt als uw Fire Stick.

  1. Open de app op je telefoon of tablet en zet de Fire Stick aan. Log in de app in op uw account.
  2. De app geeft na een korte wachttijd een lijst weer van alle Fire Sticks die zijn verbonden met uw wifi-netwerk. Selecteer degene die u wilt gebruiken door erop te klikken.
  3. Er verschijnt nu een viercijferige code op uw televisie. Typ deze code op je telefoon.
  4. Je hebt nu een verbinding tot stand gebracht. Elke keer dat u de app gebruikt, moet u opnieuw verbinding maken, maar u hoeft de viercijferige code niet opnieuw in te voeren.
  5. De standaard bedieningsmethode van de app is het richtingspad. U kunt het gebaar desgewenst wijzigen in een veeggebaar in de instellingen.
Om Alexa in de app te gebruiken, houdt u het microfoonpictogram ingedrukt en sleept u omlaag. Tik op het toetsenbord als je moet zoeken --- goed kunnen typen is een voordeel van de app ten opzichte van een traditionele afstandsbediening.

Hoe u uw Fire TV Stick-afstandsbediening met uw tv kunt koppelen

Je kunt de twee koppelen met een recente Fire Stick-afstandsbediening (een met volumeknoppen) en een tv die HDMI-CEC ondersteunt.

Hiermee kunt u uw tv in- of uitschakelen en het volume regelen - geen probleem, maar het is de moeite waard om te voorkomen dat u met twee afstandsbedieningen moet jongleren.
Schakel om te beginnen HDMI-CEC in op uw televisie. Dit is te vinden in de instellingen van je tv, maar sommige fabrikanten noemen het iets anders. Ga vervolgens op je Fire Stick naar Instellingen> Weergave en geluiden en schakel daar ook HDMI-CEC in.

Nu, op je Firestick:
  1. Ga naar Instellingen > Apparatuurbeheer > Managerapparatuur.
  2. Selecteer Tv en vervolgens Tv wijzigen.
  3. De Fire Stick zal dan proberen uw tv te detecteren en de installatie automatisch voltooien. Accepteer of verwerp wat het voorstelt door de suggesties op het scherm te volgen. Als je het weigert, wordt je gevraagd om handmatig de fabrikant van je televisie te selecteren.

Een Fire TV Stick-afstandsbediening ontkoppelen

  1. Je hebt eindelijk al je afstandsbedieningen aangesloten, maar nu wil je er een loskoppelen. Ontkoppel de afstandsbediening van uw Fire Stick om dit te bereiken.
  2. Selecteer Amazon Fire TV-afstandsbedieningen, gamecontrollers of andere Bluetooth-apparaten via Instellingen > Controllers en Bluetooth-apparaten, afhankelijk van wat u wilt verwijderen.
  3. Selecteer vervolgens op de drieregelige menuknop het apparaat dat u niet langer nodig heeft.
  4. Klik op OK om het geselecteerde apparaat te ontkoppelen.
Houd er rekening mee dat je een afstandsbediening niet kunt ontkoppelen als je er maar één hebt ingesteld.

U weet nu hoe u een Fire Stick-afstandsbediening kunt koppelenU zou nu een 

begrip moeten hebben van het koppelen van een Fire Stick-afstandsbediening aan een Amazon Fire TV Stick. De Amazon Fire TV Stick daarentegen is vrij flexibel als het gaat om het toevoegen van controllers. Officiële en externe afstandsbedieningen, apps en zelfs een muis en toetsenbord kunnen worden gebruikt.
Het accepteert ook controllers, zodat u gebruik kunt maken van de toenemende bibliotheek met games van het apparaat. Bekijk welke we aanbevelen in onze gids voor de beste Amazon Fire TV Stick-gamecontrollers.

Hierboven vindt u meer redenen en oplossingen om de Amazon Fire TV Stick Remote te koppelen. U kunt altijd en overal verbinding maken met het team om de problemen op te lossen. Het team is slechts één telefoontje verwijderd, bel het Bellen Amazon klantenservice hulplijnnummer.

Je kunt ook contact met ons opnemen via Amazon contact om direct een oplossing te krijgen.

Comments

Popular posts from this blog

Hoe Amazon-foutcode 1060 op te lossen?

Hoe iemand op Facebook blokkeren of deblokkeren?

Amazon-prijsstrategie: tegen welke prijs moet u een product verkopen?