Hoe Amazon Prime Video Error Code 5004 te repareren. [Opgelost]

Nieuwe titels die tijdens de quarantaineperiode zijn uitgebracht, hebben Amazon Prime Video de laatste tijd veel aandacht gekregen. Veel consumenten krijgen te maken met vervelende foutmeldingen zoals "Prime Video Error Code 5004". Omdat veel gebruikers geen hulp kunnen krijgen van de officiële Amazon.com/videohelp-website of hun ondersteuningsforums.

Dus besloten we om diep in deze fout te graven en het te repareren met enkele meest noodzakelijke wijzigingen.

Wat is Amazon Prime Video Foutcode 5004?

Wanneer een persoon zich probeert aan te melden of, in sommige situaties, zich aanmeldt bij zijn of haar account, verschijnen deze problemen. Bijna alle gadgets geven foutcode 5004 weer. Er zijn veel meldingen van fouten in Prime Video-apps voor iOS, Android, Smart TV, Amazon Firesticks, Roku, Samsung Smart TV en zelfs Google Chrome of een andere browser op een Windows-pc ontvangen.

Wat zijn de oorzaken van Prime Video Error 5004:

Er zijn verschillende redenen waarom dergelijke fouten optreden. Dit kan een probleem zijn met de servers van Amazon of een probleem met uw eigen apparaat. We kunnen al deze opties op de een of andere manier als geldig beschouwen voor dergelijke fouten.
  • Beschadigde software- of hardwaregegevens op het apparaat
  • Verouderde Amazon Prime video-app
  • Een bugprobleem dat tijdelijk de gegevens van het apparaat of de app beïnvloedt
  • Een probleem aan de serverzijde van Amazon
  • Compatibiliteitsprobleem apparaat
Hoe Amazon Prime Video Error Code 5004 te repareren:

Hier zijn drie mogelijke strategieën om dit probleem op te lossen. Omdat de Prime Video-service op bijna alle apparaten en platforms beschikbaar is. Als gevolg hiervan moet u de juiste handleiding selecteren om dit probleem op uw streamingapparaat op te lossen.

U kunt de eerste benadering gebruiken als u een Smart TV of een Samsung TV heeft. Als je een Android- of iOS-telefoon of -tablet hebt, kun je de derde manier gebruiken om het probleem op te lossen.

Methode 1: Start uw streamingapparaat opnieuw op:

Er is altijd de mogelijkheid dat een streamingapparaat fouten en problemen ontwikkelt in het midden van een stream. Dus het is waarschijnlijk het beste om een pauze te nemen en opnieuw op te starten. Als je een Firestick TV, een Android Smart TV of een Roku hebt, kun je je apparaat opnieuw opstarten door de onderstaande stappen te volgen:
  • Ga naar het startscherm op uw apparaat en selecteer "Instellingen"
  • Scroll naar beneden in het menu Instellingen en selecteer de optie "Systeem"
  • Scroll naar beneden en selecteer "Opnieuw opstarten" en bevestig uw keuze door op "OK" op uw afstandsbediening te drukken om uw apparaat opnieuw op te starten.
Uw Samsung-, LG-, Sony- of TCL-smart-tv kan ook opnieuw worden opgestart door deze uit te schakelen, het netsnoer twee minuten te verwijderen en vervolgens weer in te schakelen.

Methode 2: Registreer uw apparaat opnieuw op Amazon Prime Video:
Omdat Amazon een functie biedt waarmee je je account kunt synchroniseren met je huidige streamingapparaat met je primaire Amazon.com/mytv-account.

Als gevolg hiervan kan de Prime Video Error 5004 worden veroorzaakt door een compatibiliteitsprobleem met het apparaat tussen uw apparaat en de Amazon Prime-server. Bij gebruik van een nieuw streamingapparaat is dit vrij normaal. Het probleem kan worden opgelost door het apparaat af te melden en vervolgens opnieuw te registreren. Volg hiervoor deze stappen:

  • Ga naar Amazon Mijn TV-pagina
  • Log in met uw Amazon Prime-accountgegevens
  • Navigeer naar het gedeelte "GEREGISTREERDE APPARATEN" en klik op de optie "Deregistreer uw apparaat" om uw apparaat te verwijderen
  • Meld u af en meld u vervolgens weer aan
  • Navigeer naar de optie "GEREGISTREERD APPARAAT" en klik op "Register Your Device"
  • Voer de details van uw apparaat in en verzend deze om de registratie te voltooien.
Nadat je je apparaat hebt geregistreerd, zet je het aan en open je de Amazon Prime Video-app of -kanaal om verder te gaan met het kijken naar je favoriete programma's.

Methode 3: Werk uw Android- of iOS-apps bij

Een andere oorzaak van probleem 5004, evenals verschillende andere problemen met Amazon Prime Video, is een verouderde app. Tenzij ze voor een langere periode zijn uitgeschakeld of van het internet zijn losgekoppeld, zullen de meeste apparaten hun applicaties/kanalen automatisch bijwerken.

Als je een Android- of iOS-apparaat gebruikt, kun je je Amazon Prime-app en andere apps bijwerken door deze aan te zetten en ervoor te zorgen dat de internetverbinding is ingeschakeld. Hierdoor kan het de Prime Video-app bijwerken en eventuele bugs oplossen.
Zorg ervoor dat u de huidige Prime Video-app verwijdert en opnieuw installeert via de officiële iTunes/Playstore-links hieronder.

Methode 4: Cache wissen van Amazon Prime Video-app: [Alleen Android]

Deze methode om uw app-cache te wissen, werkt voor Android-apparaten.
  • Ga naar het Prime Video App-pictogram
  • Tik en houd vast totdat de opties worden weergegeven.
  • Ga naar App-info.
  • In de app controleert info de app-versie.
  • Tik nu op opslagoptie-Klik op Cache wissen en Gegevens wissen om alle cache en gegevens uit uw app te verwijderen.
Methode 5: Browsercache wissen (Chrome, Firefox, Edge) [Alleen voor Windows en Mac OS]

Als u een Windows-laptop of desktopcomputer gebruikt om Amazon Prime Video-inhoud te streamen. Dan hoeft u alleen maar uw browsercache op uw computer op te schonen.
Wanneer we worden aangevallen met een virus of malware, kan dit soms echte online pagina's zoals Prime Video beschadigen, waardoor gegevens worden beschadigd. Als u Google Chrome gebruikt, wis dan cookies, bestanden in de cache en gegevens van gehoste programma's door op Control + Shift + Delete te drukken. Start uw browser opnieuw en probeer opnieuw een video te bekijken.

Voor chroom:

  • Ga naar Instellingen
  • Zoeken naar cache
  • Tik/klik op Chache-optie
  • Controleer alle Browsergegevens en cache-opties wissen
  • Klik op Wissen
Dat is alles. We hopen dat je het probleem met Prime Video Error Code 5004 op je Android-smartphone hebt kunnen oplossen door de bovenstaande stappen te volgen. Blijf ook op de hoogte terwijl we u de meest recente app-updates aanbieden. We hopen dat je door deze tutorial te volgen het probleem met de Amazon Prime Video Error Code kunt oplossen.

Als het probleem zich blijft voordoen of als de gebruiker een vraag heeft, kan dit worden opgelost door contact op te nemen met de technische ondersteuning van Amazon Prime klantenservice.

Om contact op te nemen met de supportafdeling van Amazon Prime contact,kan een gebruiker gebruikmaken van de contactgegevens vermeld op de officiële website van Amazon.

Comments

Popular posts from this blog

Hoe Amazon-foutcode 1060 op te lossen?

Hoe iemand op Facebook blokkeren of deblokkeren?

Amazon-prijsstrategie: tegen welke prijs moet u een product verkopen?